Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Gość pij jak najwięcej wody MINERAL
NEJ tylko musi to być woda MINERALNA (np. Staropolanka), a nie żadna źródlana zawiera dużo magnezu, a to przez braki magnezu pojawiają się skurcze łydek na pewno pomoże i lepiej uzupełnia braki Mg niż syntetyczne witaminy w tabletkach :)

Gość od 4 mc
wcześniej zdarzały mi się może raz na rok, a od 4 mc już mam co kilkanaście dni, a raczej nocy, są szokująco beznadziejne.

Gość pij magnez

uwaga! wody pt. Staropolanka i Usstronianka zawierają niedozwolone ilości pierwiastków promieniotwórczych, radu i uranu!!!

Gość tylko magnez
Pisze się MAGNEZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Magnes to na lodówkę sobie przyklej! Magnez pomaga, najlepiej z B6 bo jest lepsze wchlanianie. Sam bez B6 też pomoże ;)

Ja będa wczoraj u gina powiedzialam o skurczach i dostalam nawet normalny lek także nie wiem czy taki magnez i potas to podziala... A po pierwsze to przeciez nie mozna brac niczego na wlasną rękę...!

Lek nazywa się Cyclo3Fort i powiem Wam, że na opakowaniu nie ma w skladzie magnezu ani potasu...

Gość Lattina skąd ty masz te
rewelacje???? proszę o źródło

latina pisze prawde. ostatnio przeprowadzili badania i staropolanka przekracza wszelkie dozwolone normy. Ma o wiele za duzo substancji promieniotwórczych.

Skurcze spowodowane są niedoborem magnezu więc: Magnez z wit. B6, duża ilość pomidorów. Mnie pomogło, ale w ciąży nie jestem :P

Z tym, że ja to mam takie skurcze czasem, że ból mnie budzi w nocy także może zależy od nasilenia i dlatego mam lek a nie tylko magnez... choć kiedyś nie będąc w ciąży bralam magnez na skurcze jak sobie przypominam i dzialal... ale w ciązy nie można nic na wlasną rękę więc autorko powiedz lekarzowi bo możesz jeszcze zaszkodzić chcąc pomóc...

cyclo 3 fort - ja też biore, to jest bardziej na ogolny bol nog i wzmocnienie naczyń krwionosnych - na typowe kurcze łydek pomaga magnez i potas: banany, sok pomidorowy.

Ja dostalam ten lek dopiero wczoraj także nie wiem czy pomaga, napisze za kilka dni :) Ja powiedzialam lekarzowi o bólach i kurczach lydek bardzo silnych i dal wlasnie to... Więc pewnie wie co robi... :) Nie będe podwarzać jego opini... :)

kenta moje skurcze były tak silne, że nie mogłam wstać z łóżka. Płakałam z bólu, który potrafił się utrzymać nawet pół godziny. Lekarz zapisał mi Magnez z B6, która pozwala na szybsze przyswajanie magnezu. jeśli na ulotce nie ma przeciwwskazań dla kobiet w ciąży to autorka może go śmiało brać. Przecież to nie zaszkodzi. Pomogło, od roku nie miałam skurczów, a magnez biorę profilaktycznie from time to time ;)

ja dostalam zalecenie zeby na skurcze lydek lykac w ciazy magnez... poszlam do apteki i pani mi powiedziala zebym juz sobie darowala bo w 35 tyg bylam wtedy. dowiedzialam sie ze magnez z b6 owszem mozna i podobno super dziala byleby nie w koncówce ciązy bo on zapobiega wszelakim skurczą i moze zachamowac akcje porodową.

Niby tak... Ale mnie na kazdej wizycie mówią żebym nawet glupiej witaminy c nie brala samodzielnie bo moge "naruszyć ustabilizowaną gospodarkę organizmu"... :) Więc co innego gdy jest sie w ciązy a co innego gdy nie... wtedy mozna brać witaminy na wlasną rękę... Lepiej witamine w pigulce zastąpić wlasnie pokarmem zaiwerającym ta witamine, tak będzie bezpieczniej dla dziecka zapewne... :) Ale ja się nie znam... :)

Gość ludzie ludzie
Kurcze w nogach mogą powstawac w ciąży z dwóch powodów: po pierwsze brak potasu i magnzezu, więc albo tabletki z apteki albo jeśc banany i pic sok pomidorowy, wybierając preparat mineralny ważne by wybrac taki który ma zarówno potas jak i magnez i we właściwych proporcach dla niedoinformowanych: ginekolodzy często zapisują kobietom w ciąży suplementy z magnezem po to by uniknąc nie tylko skurczy nóg ale także przedwczesnych skurczy macicy, wystarczy trochę poczytac na forum ginekologicznym druga przyczyna skurczy w nogach to może byc ucisk powiększącej się macicy/brzucha na tętnice w pachwinach, dlatego też większośc kobiet ma zaburzone krążenie w nogach w czasie ciąży, przyczynia się do tego też zwiąkszony w ciąży poziom estrogenu który nadmiernie rozluźnia ścianki naczyń krwionośnych w efekcie wiele kobiet po ciąży cierpi na zmiany żylen w nogach, żylaki i pajączki google nie gryzom !!!!

ludzie ludzie słownik ortograficzny też nie gryzie :P pisze się `gryzą`, bo aż razi w oczy te Twoje `gryzom`.

Gość ludzie ludzie
specjalnie tak napisałam, to cytat z Kafe

Gość Mi pomogła witamina B1

Gość MalinaY
Na skurcze najlepsza jest suplementacja, ja biorę magnez w potasie, a dokładniej Chela Mag B6 i jestem zadowolona. Kupiłam tabletki na stronie http://www.olimp-labs.com/11,13,326/Produkty/CHELA-MAG-B6-SKURCZ.html także polecam.