Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla mama meg

czy i jak zmienily sie wam sutki po karmieniu?

Polecane posty

Gość przyszla mama meg

pytam bo czekam na bobasa i niedlugo bede karmic piersia:) Zastanawiam sie jak karmienie wplywa na sutki, tyle sie mowi o piersiach, a mnie zastanawia czy dziecko ssac piers jakos zmienia wyglad sutka? i jesli tak - to czy na zawsze. Jak wg was to wyglada "lepiej", "gorzej" czy po prostu inaczej?

Gość mi sie ten sutek
a raczej otoczka sutka wieksza i taka jakas brzydka rozlana zrobila, wyglada to okropnie:o

Gość przyszla mama meg
a dlugo juz karmisz?

Gość przyszla mama meg
chyba wszystkie mamusie zajmuja sie dziecmi i nie maja czasu siedziec na forum:)

ja mam to samo z otoczka jest dużo większa i brzydsza:/ a co do sutkow to także sie powiększyły i wyglądaja jakby były rozciągniete ;) ja małą karmiłam ponad rok ale opłacało się i nieważne teraz jakie mam defekty przez to ;)

U mnie otoczka jest większa, ale nie jakoś drastycznie, ze 3 cm średnicy ma, a w dodatku jest jasna (spodziewałam się, że ściemnieje). Za to brodawki są super sterczące, kiedyś miałam takie płaskie i nawet od przyjemności nie bardzo chciały sterczeć, a teraz to aż miło patrzeć :) Natomiast sam biust trochę się zdefasonował... I rozstępów się dorobiłam kilku... Ale to efekt ciąży, teraz te rozstępy już tylko znikają w sumie.

Gość przyszla mama meg
dzieki za Wasze odpowiedzi 🌼

Gość u mnie to tak
witam karmilam poltora roku i niedawno przestalam otoczka sie nie powiekszyla ani nie poceimniala, natomiast same sutki troche sie wyciagnely, ale nie widac tego bardzo, po prostu sa bardziej sterczace natomiast biust - niestety, chociaz podczas karmienia byl jedrny, okragly i wiekszy niz przed, to teraz pokusilabym sie o stwierdzenie, ze moje piersi sa jeszcze mniejsze niz byly przed ciaza :( jak podniose rece do gory to jestem plaska :(:(

a mi sie nic nie zmienila, no moze dlatego ze karmilam ok 2 mies tylko ani sutek ani otoczka na poczatku sutek wydawal sie taki lekko wyciagniety, ale teraz sterczy tak jak kiedys i nie mam problemow, ciekawe jak bedzie po 2 ciazy - bo mam zamiar dluzej karmic, moze wtedy sie cos zmieni...

Gość a ja to sie caly czas
zastanawiam jak to bedzie, bo ja nie mam sutkow :D A jak otoczka ma mi sie powekszyc to juz w ogole bedzie kobylasta - bo duza juz jest...

Gość olalalala
ja karmilam 8 miesiecy i otoczke mam delikatnie wieksza ale niekoniecznie to na zle mi wyszlo:), piersi i owszem mniejsz ejak przed ciaza:)

Gość ja mam to samo a ze jestem
a moj biust sie troche powiekszyl i tak juz zostalo :) jesli chodzi o sutki to niewiele sie zmienily, bardzo niewiele :) Pozdrawiam :)

Gość a ja to sie caly czas
No a odpowie mi ktos? Jak mam karmic jak nie stercza mi sutki? W ogole ich nie mam ;)

Gość u mnie to tak
pewnie masz sutki, ale wciagniete do srodka. poszukaj sobie topiku na ten temat, gdzies byl. ja tez mialam wciagniete sutki, ale nie sprawilo to zadnych problemow w karmieniu, tak wiec sie nie martw tym drobnym defektem, glodny dzidzius sie przyssie, a sutki ci wyciagnie :) pozdrawiam

musisz kupić laktator i przed początkowymi karmieniami \"wyciągać\" go ;) a po paru dniach sie unormuje i nie będzie problemu :)

mi juz w ciazy brodawki zrobiły sie wieksze-rozległe... a gdy karmiłam wcale się nie wyciagneły... tzn...sekundy po odstawieniu małej od piersi ...to piers miała wyciagniet kształt:)i naturalnie chowała sie do srodka.. karmiłam blisko 6 miesiecy... 2 lata po porodzie ....mam piersi ..jak przed ciąża ...czyli jestem płaska:P

O jesu Acha jesteś...dawno cie nie było. Czyżby wyjazd do taty był??

czesc Julii :) steskniłam się za starą ,dobrą kafeterią :) nie nie wyjechałyśmy i póki co nie mamy zamiaru a tate mamy na miejscu :) tzn ..w tej chwilii słuzbowo jest w Norwegii ....na 4 dni :) dzis poleciał . Ale jednak Polska.... zwyczajnie dawno tu nei zaglądałam a ostatnio mnie korciło ....zresztą szukałam tematów .."objawy ciąży" bo miałam schizki ...;) pozdrawiam:*

teraz mnie chyba dłuższy czas nie będzie...bo mały ma jutro operację i nie iwem ile czasu spędze w szpitalu...ale Mamani na pewno cie znajdzie ;) jak tęsknisz za starą kafeterią...A co schizków to czy oby na pewno tylko schizki??

ojej operacja? mam nadzieje,że to nic powaznego ...bede trzymać kciuki za WAS! a schizki to były faktycznie bo juz mam okres i jestem spokojna :D

a tak ogólnie to spokój na kafeterii ? nikt po nikim nie jedzie ? :D:D:D

Ajjj acha- poważna czy nie...matka zawsze sie martwi. Jednak jaka to zostawie dla siebie ;) po co sie obnarzać tak do końca ;) dzięki acha pozdrawiam 🌼

Gość ja karmilam 13 miesiecy
piersi sa ok, ale sutki wygladaja jak u murzynek na zdjeciach:-( wroca mi te sutki do stanu sprzed karmienia??? skonczylam karmic 6,5 miesiaca temu.

Gość mama smoka
moje sutki sie zmieniły :( teraz otoczki są takie duze, chociaz nie karmie juz ponad 2 lata...

Gość ja nie bede karmic piersia
i to nawet nie z powodu sutkow. po prostu nie chce i juz. uwazam ze to obrzydliwe.