Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ** ** ** ** ** *** *** *** ***

zioła na trądzik

Polecane posty

gdzieś ostatnio tu czytałam o specjalnej mieszance ziół na trądzik. niestety nie mogę tego tematu znaleźć w wyszukiwarce. niestety ostatnio nie pilnowałam się co jem (u mnie to widać bardzo na cerze) i w słoneczny czas rzadziej mogę używać kremów z kwasami i niestety trochę mnie wysypało. pomyślałam ze skoro moja cera tak bardzo reaguje na dietę to zioła mogą okazać się dobrym remedium. czy któraś z was ma przepis na ziołową mieszankę albo ma link do topiku o ziołach na trądzik?

W sklepach zielarskich i aptekach są takie gotowe mieszanki(herbapol podajze takie ma). Sama możesz pić bratek, pokrzywe. Jak znajde adrest stron o ziołach, to zalinkuje

Gość sibi
pierwsze spróbuj z lekszymi ziołami może pokrzywa i bratek własnie ja to piję,a wrotycz i uczep jest ciężko dostepny i z aptek wycofany ze wzgl.bezpieczeństwa

Gość sibi
jak ci bratek pomoże i pokrzywa to wtedy spróbuj z tą mieszanką,a ja Ci polecam vitaxa zółtą serie taką tam jest parę ziół i ładnie oczyszcza organizm.aby zioła zadziałały odstawić trzeba leki na trądzik podobno

no z tym wrotyczem już wiem. jest nie do kupienia. znalazłam zielarnie gdzie mają uczep, mam też resztę składników i spytam się pani zielarki czy mogę do tej kompozycji dodać bratka lub pokrzywę. a leków żadnych doustnie nie biorę...już dawno się poddałam...maść cynkowa+kremy z kwasami i było dobrze. mam nadzieję ze ziolami szybko oczyszczę organizm i cera wróci do normy.

Gość sibi
to pij zioła odstaw wszelkie kosmetyki z chemią ,aby zauważyć poprawe cery to przynajmniej z 2 ,3 miesiące musisz je pić,ale w tym momencie cera bedzie gorsza to wiesz.dlatego że toksyny przez skórę sa wydalane ,więc cie może obsypać,nie lepiej najpierw oczyścić normalnie organizm i pić dajmy na to pokrzywę,skrzyp,rumianek,bratek i zobaczysz potem.warto przymywać i cere ziołami np nagietkiem,podbiałem

Gość sibi
ale kwasy na dłuższa mete pogarszają cere

Gość szczupła . D
pij bratki ;D

przy moim schorzeniu kwasy są niezbędne. u mnie trądzik polega na tym że genetycznie skóra ma taką wadę że nie oczyszcza się z zrogowaciałych komórek. kwasy dają najlepszy efekt ze wszystkich peelingów, a te które stosuje nie przesuszają cery. samego bratka już pijałam i efektów nie było. pijałam za to alveo które ma wszystkie zioła z tej receptury i efekty były, tylko że alveo jest niestety drogie :(

Gość srebbrna
też jestem tym ciężkim przypadkiem, na mnie żadne zioła niestety nie działały, a trądzik tylko się pogłębiał. w końcu pojechałam do Warszawy, do dobrego dermatologa i okazało się, że jak najbardziej kwalifikuję się do terapii retinoidami doustnymi - już taki zaawansowany był mój trądzik. no i po zrobieniu kompletu badań (enzymy wątrobowe, hormony,badania potwierdzające, że nie jestem w ciąży) przepisano mi Aknenormin, który brałam 7 miesięcy i w pełni zaleczyłam trądzik.

Gość gość anielka
Zioła na trądzik to doskonałe rozwiązanie ALE nie warto stosowac ziół bezpośrednio na krostki lub pryszcze bo można dostac podrażnienia. Stosujcie ziółka doustnie lub w suplementach diety, np Nonacne.

Gość gość
ja bym zobaczyła czy w Centrum Amis nie ma czegoś na trądzik. Oni maja takie produkty

Tabletki na trądzik - http://nplink.net/aPPyu3n0 Próbowałem różnych specyfików (od toników oczyszczających po kremy punktowe) i jak na razie Nonacne chyba najbardziej daje radę—po kilku miesiącach są efekty i póki co się utrzymują.

Gość KooKoo77
Bardzo dobre rezultaty na trądzik miałam z olejkami Alqvimia,

Gość Pierce777
Fajnie działają kremy Floslek, na wszystko.

Gość natalikawei
jak dla mnie najlepszym "ziołem" na trądzik są algi. Jest sporo firm, które stosują je w swoich produktach, ale moją ulubioną jest Repechage, głównie przez to, że specjalizują się właśnie w kosmetykach z alg :)

Gość gość
Każdy reaguje inaczej na zioła i inne specyfiki, można sobie tylko zaszkodzić, kiedy stosuje się je nieumiejętnie. Dlaczego nie pójdziecie z tym do lekarza, aby dobrał skuteczne i bezpiecznie leczenie? Ja też borykałam się z trądzikiem i wiem doskonale, jak niektóre metody leczenia są pozbawione sensu... Dopiero wizyta u specjalisty, a była to dr Bacz-Malinowska z kliniki http://dermedicus.eu, pomogła mi "raz a dobrze" pozbyć się problemu. Nie ma co zwlekać, najlepiej od razu iść do lekarza... :)

Gość Sawera
Wiele ziół wpływa zbawiennie na naszą cerę - czystek, pokrzywa, skrzyp, a nawet mięta (polecam poczytać http://tematmoda.pl/herbata-mietowa-sposob-ladna-cere/). Ja piję miętę, rumianek, pokrzywę, skrzyp (oczywiście nie wszystko na raz, najczęściej sięgam po pokrzywę) i suplementuję witaminy plus olej z wiesiołka. Widzę, że to działa.

Gość gość
U mnie zioła działały tylko oczyszczająco, dodatkowo trzeba było wprowadzić coś o działaniu miejscowym. Mam mediqskin z odpowiednimi składnikami, które hamują namnażanie się bakterii.

Gość gość
piję 3 tydz.rumianek.Cera się pogorszyła.Czy to normalne?

Gość gość
nikt nie pił rumianku?

Gość gość
Ja również jestem zwolennikiem żelu punktowego mediqskin. Dostała z polecenia koleżanki i to był strzał w dziesiątkę. Skład jest naprawdę skuteczny i szybko usuwa krosty z twarzy.

Gość gość
gość 2017.08.15 normalne-cera się oczyszcza. Rumianek(mało kto wie)ma też działanie oczyszczające.

Gość gość
Zioła? Anti Acne Floslek, potem długo długo nic.

Gość kinorosa
Trądziku na pewno Ci nie zlikwiduje, ale pomaga oczyścić organizm z tokstyn i generalnie uważane jest za dobre zioło na cerę, włosy i paznokcie. Rzecz jasna mam na myśli skrzyp polny, ja polecam w formie płynnej - tu możesz kupić http://floradix.pl/pl/soki-salus/