Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mocno zmartwiona

Dziewczyny proszę zajrzyjcie/odczucia przy tabletkach

Polecane posty

Gość mocno zmartwiona

Zaczęłam brać tabletki 2 miesiące temu.Niby wszystko ok,w sumie przytyłam może z 3 kg,czuję się dobrze poza jednym...no właśnie mam notoryczne wzdęcia,często biegunki,brzuch mam wydęty jakbym była w ciąży :( Okropnie się z tym czuję,niekomfortowo.Nie jestem najszczuplejsza,ale teraz z tym brzuchem to jakby mi 10 kg a nie 3 przybyło.Proszę miałyście może takie odczucia?Moze mozna jakoś temu zapobiec?Martwię się,a moze to nie tabletki? :(

Gość mocno zmartwiona
może powinnam iśc na ogólny hmmm

Gość pauliiniuusiaaa
a jakie tabletki bierzesz?????? To chyba podstawowa informacja,jaką powinnaś tu umieścić.

Gość mocno zmartwiona
femodette czyli odpowiednik poslkiego harmonetu (ten sam skład hormonów)

Gość pauliiniuusiaaa
Tak myślałam,że harmonet(czy jego odpowiednik). Z opowieści koleżanek wiem,że te tabletki mają dużą dawke hormonów, nie są tabletkami nowej generacji (z mniejszą dawką hormonów, łagodne dla organizmu), dlatego pewnie tyjesz, masz wzdęcia,biegunki..- pędź do ginekologa i niech Ci zmieni skoro jak widac Twój organizm dobrze ich nie przyjmuje. W sumie o harmonecie słyszałam tylko złe opinie, ja biorę yasminelle(moje pierwsze tabletki) i jestem zadowolona. Właściwie żadnych skutków ubocznych. A co do ciąży, jeśli przyjmowałaś zgodnie z zasadami to dlaczego miałabyś być w ciąży. ALE mówiłaś o częstych biegunkach- a przy ostrych jak wiesz działanie jest osłabione. za każdym razem po biegunce brałaś tabletke? J(do 12h)ak tak powinno być ok.

Gość mocno zmartwiona
nie,nie mam ostrych biegunek,wyglądam przy tych wzdęciach jakbym była w ciąży.myslałam ze harmonet jest tabletką nowej generacji i właśnie ma mało hormonów nie dużo hmmm.nie wiem,czekam na wiecej wypowiedzi.kiedys brałam cilest ale przytyłam tyle ze do tej pory zgubić nie moge :(

Gość pauliiniuusiaaa
No ja słyszałam inne opinie. Ogólne niezadowolenie z tych tabletek..;]poza tym nie mów,że wszystko ok, poza tym, że tyjesz i wyglądasz,jakbyś przytyła 10 kg bo tak być nie powinno. Tabletki z mniejszą dawką hormonów nie powodują zatrzymania wody w organizmie- nie powodują tycia. Przeczytaj temat o yasminelle ( to sa tabletki nowej generacji)- tam dziewczyny piszą,że nie przytyły,a nawet chudły po 2 -3 kg. Ja narazie ani nie tyje,ani nie chudnę. Rozmawiałam długo z ginekologiem i przedstawił mi wszystkie plusy tych nowych tabletek. Poproś o dobranie innych,jeśli te Ci nie służą. Pozdrawiam

Pauliniusia, jeżeli Harmonet nie jest niskodawkowy (poczytaj podział), to co jest, Twoim zdaniem? Nie rób dziewczynie wody z mózgu. Zmartwiona, Twoje objawy świadczą o reakcji jelitowej, może po prostu nie tolerujesz tych tabletek?

Gość mocno zmartwiona
no chyba tak zrobie,bo inaczej sie nie da :(

Gość pauliiniuusiaaa
Nomina------ po co ten jad?! Odpisałam dziewczynie tak jak uważałam, tzn. tak jak wszystkie znajome stosujące harmonet mi mówiły. Dziwne,że mają mało hormonów,skoro prawie wszystkie dziewczyny po nich tyją,maja trądzik itp.? Znaczna większość tak reaguje na nie. Poza tym są to dość stare tabletki, teraz na rynku pojawiło się kilka innych,lepszych, lepiej dostosowanych dla młodych dziewczyn itd. Więc jeśli nie wiesz nie pierd*l. Coraz mniej ginekologów przepisuje harmonet. Taka jest opinia. Napisałam na początku,że TAK MÓWIĄ MI ZNAJOME, KOLEŻANKI, odrazu to zaznaczyłam.

Gość a l i
kochana to na pewno nie te tabletki... dobrze dobrane tabletki nie powodują skutkow ubocznych. poza tym moze to te ktore zatrzymuja wode w organizmie, czyli jeszcze ,,dawnej daty''? :> moze lepiej je zmienic ? sama biore 1 opakowanie i mam okropny problem z cera:( dzwonilam do gine swojej i powiedzialam jej o tym, i ze moze zmienic mi trzeba, a ona powiedziala ze O SKUTKACH UBOCZNYCH MOZNA MOWIC PO 3 OPAKOWANIU.. ze pierwsze 3 opakwania trzeba przyjac zeby wiedziec czy sa odpowiednie, zanim organizm sie dostosuje itp..

Ależ jaki jad? Za to Ty jesteś wulgarna i mówisz nieprawdę. Na polskim rynku jedynie Yasminelle ma niższą zawartość JEDNEGO ze składników (drugi jest zupełnie innym hormonem, więc nieporównywalny). Za to Yasminelle ma szereg skutków ubocznych naczyniowo-pęcherzowych i wcale nie jest bezpieczniejszy. Ma po prostu lepiej reklamujących go repów, którzy nawet na tym forum działają. Oczywiście nie przyznając się do profesji. Harmonet jest niskodawkowy, a objawy nie przekładają się na zawartość hormonów. Pojawił się na polskim rynku kilka lat temu (ok. 2002 roku). Co to znaczy - wszystkie dziewczyny? Przebadałaś dziesiątki tysięcy kobiet, zrobiłaś im kompleksowe badania, by stwierdzić przyczynę? Nie? To trochę spokojniej z opiniami. Ali - i tak, i nie. Są objawy, po których nie wolno czekać tak długo, bo może skończyć się to nawet śmiercią.

Gość pauliiniuusiaaa
nomina------idx leczyć swoje chore kompleksy gdzie indziej. Sama piszesz,że tylko yasminelle ma niższą zawartość jednego ze składników. I właśnie to powoduje,że jest łągodniejszy dla organizmu(no sorry ale to sa słowa ginekologa). Napisałam przecież,co widze na forach.. co słyszę od znajmomych, znajmych moich znajmocyh itd. Mówisz,że na forum yasminelle dziewczyny specjalnie wychwalają yasminelle, niby czemu miałyby to robić. Wiesz co mam gdzieś opinie jednej furiatki, która ma jakieś chore zdanie o pewnych sprawach: "Ma po prostu lepiej reklamujących go repów, którzy nawet na tym forum działają. Oczywiście nie przyznając się do profesji. Harmonet jest niskodawkowy, a objawy nie przekładają się na zawartość hormonów"------ Ty w ogóle widzisz co piszesz? Wg Ciebie wszystkie dziewczyny na forum reklamują te tabletki z premedytacją. Weź dziewczyno zajmij się czymś innym. Zakompleksiona, podejrzliwa, bredząca-- takie wrażenie sprawiasz.

Paulinusia, dziecko, to, że są wakacje i nie ma szkoły, nie zwalnia Cię z obowiązku myślenia. Myślenie ma kolosalną przyszłość, jak mawiał tow. Lenin.

Gość pauliiniuusiaaa
nomina----- mam 18 lat i czuję sie cudownie,że jestem młodziutka i mogę cieszyć się życiem, i popatrz- mam wielu zaufanych znajomych i na podstawie ich opinii jak również ginekologa napisałam do autorki..Jak coś Ci nie pasuje to spadaj na drzewo stara furiatko, pewnie jestes starą panną, niespełnioną, oburzoną na cały świat- sa wakacje, może wyjedź gdzieś, odpocznij bo najwyraźniej dopada Cię furia wieku średniego, a może nawet menopauza-hihi. Daruj sobie to oczernianie dziewczyn wypowiadającyh się na temat yasminelle- przypominam:"Za to Yasminelle ma szereg skutków ubocznych naczyniowo-pęcherzowych i wcale nie jest bezpieczniejszy. Ma po prostu lepiej reklamujących go repów, którzy nawet na tym forum działają. Oczywiście nie przyznając się do profesji." żegnam