Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość desiree9

depilacja jakie srodki?

Polecane posty

Gość desiree9

mam juz dosc golenia maszynkami a wiem ze plastry veet nie pomagaja i so do dupy. Co polecacie na depilacje?? Prosze o produkty dostepne w sklepach.

Chamsko podepnę się pod temat:-), bo mam identyczny problem...U mnie jeszcze plastry nie działają, a polecany przez farmaceutę krem do depilacji Ziaja, też jest do dupy....

ja wam polecam depilator ;) co prawka troche sie trzeba wykosztować, ale zwraca sie bardzo szybko ;) moja siostra ma juz 8 lat depilator ;) ja narazie pół roku :)

Ej poważnie???Już miałam właśnie zamówić na allegro, ale przeczytałam tyle topiców na nie, że zrezygnowałam...A to, że nie jest dokładny, a to, że już po trzech dniach odrastają....Sama już nie wiem...Twoja wypowiedź jest drugą pozytywną o depilatorze...Laski piszą, że wydały kasę, a depilator leży w szafie od pół roku i w ogóle...Myślałam o braun silk epil cos tam...Jaki masz? Napisz szczerze czy serio jest taki dobry? Jak Twoja siostra tow widzi? Mam wyjazd za dwa tygodnie i nie chcę codziennie siedzieć z maszynka w łazience...:-(

Gość Kombajn.
Depilatory sa do doopy, wyrywanie wlosow boli jak cholera, polowa zostaje, a reszta wrasta. I wyglada sie jak oskubany kurak. To tyle.

Ból bym zniosła, ale to wrastanie mnie trochę wstrzymuje...Choc teraz sa jakieś kremy przeciw wrastaniu...

a wiec tak, ja mam tego tego brauna o którym piszesz ;) i dla mnie jest idelany... co prawda gole włoski tak co 4 dni ale to tylko dlatego że musze miec idealnie wydepilowane ;) w moim przypadku nie zaobserwowałam wrastania czy zapalenia mieszków włosowych ;) ale czy u Ciebie by tak było to nie wiem ;) co do bólu, to bolało mnie tylko za 1 razem.. a teraz zupełnie nic nie czuje... po pół roku używania moje włoski z ciemnych stały sie słabe i przeźroczyste :D na próbe powyrywaj włosy pesetą ;) zobaczysz czy będa wrastać ;)

Co cztery dni...Ja tez chcę mieć idealnie gładkie, ale przynajmniej tak przez tydzień...Już nie wymagam tych czterech tygodni z reklamy...Ja nie mam tak znowu wrażliwej skóry. Po goleniu moja siostra ma problemy z czerwonymi kropkami i w ogóle ze skórą nóg, a ja nie, więc chyba by coś dał, tylko krótko działa...

źle to ujełam, co czwtery dni robie takie małe poprawki ;) a tak to nawet 2 tygodnie zdarzyło mi sie latać bez depilacji i nogi dalej były gładkie ;) tylko czasami pod światło jak sie przyjżalam z bliska widziałam przeźroczysty włosek :p

Gość blackcat
Idealnie gładkie? To zapomnij o depilatorze :o Po 5 latach stosowania wiem że: po depilacji nogi są czerwone (w sensie czerwonych kropek w miejscu wyrwania wlosów) przez 1-2 dni, boli, jeśli masz popekane naczynka to Ci sie pogorszy, nie wyrywają wszystkich włosów i te krótkie i cienkie zostają więc nogi NIE SA GłADKIE tak jak po maszynce :o Włosy odrastają nierówno wiec trzeba poprawiać co pare dni, wrastaja na potege (proponuje poszukać wątkówna ten temat na wizażu - są nawet zdjecia jak mogą nogi wyglądać po depilacji :O ) Nie polecam depilatora - już prędzej wosk lub paste cukrową :o

Mnie głównie chodzi o dotyk...Na co dzień o to nie dbam zbytnio, byleby włosków nie było widać. Ale jak jest mój men, to skórka musi być jak pupa niemowlęcia:-)Bardzo mi się podoba, jak on się zachwyca moja gładką skórą:-)Tylko nie znoszę przesiadywania w łazience i dokładnego wypatrywania wszystkich włosków...Dlatego szukam bardziej trwałego sposobu depilacji. No cóż, zobaczę co z tym depilatorem.

tak wiec jak widać kazdy ma inaczej ;) ja sobie nie moge go nachwalić :D moje nogi sa wrecz jak jedwab ;) w sumie powinna być możliwość zwracania ich, jeśli nie spłniaja swojej roli ;)

Gość blackcat
no to jeśli o dotyk to szkoda kasy na depilator :o przy dotyku wyaźnie czuć te nie wyrwane włoski (choć są mało widoczne). Nie da sie sie depilatorem osiągnąć takiego efektu jak maszynką :o

No i znów jestem w kropce...Dzięki za wasze opinie...Nie wiem co zrobię...Na razie jeszcze raz wypróbuje ten krem do depilacji, ale dłużej potrzymam, jak radzą dziewczyny. I zajrzę na to drugie forum. Kurcze!:-) A może ktoś stosował jakiś preparat veet? Czy są warte swoich cen?

Gość blackcat
veet to bubel w dodatku drogi :o zamiast kremu spróbuj wosk ;)

Gość kajja.
mi depilator odpowiada. pod pachami i na nogach wlosy mi nie wrastaja natomiast na małej;) tak :(( tylko ze ja nie stosuje zadnych preparatow zluszczjacych (np. mocznik,kw. salicylowy) i peelingow a to ponoc pomaga coz trzeba bedzie speelingowac małą;) co do bolu to za 1 razem baaardzo boli, ale powoli dasz rade 2 raz bedzie mniej bolesny a juz nastepne razy to bedzie bolec tyle co nic :)))) zaleta jest to ze z depilacja mam spokoj na ok 2-3 tyg, wloski odrastaja delikatniejsze (dlatego czasem warto zrobic przerwe w depilowaniu i zgolić aby wzmocnic je) a wada ze czasem wloski nierowno odrastaja. teraz braun wprowadzil nowa serie xpressive fajne bo ponoc wiecej wyrywaja wlosow za jedynym razem unosza je mozna myc pod woda i na akumulator (sieciowo tez) jest tez depilator ultradźwiękowy sprzedawany np. na allegro ale nie uzywalam. musisz sobie poczytac opinie o tych depilatorach.

Próbowałam plastrów, ale porażka...Większość włosków zostawała...Jeszcze spróbuję pastę cukrową, bo właśnie znalazłam przepis.

Gość blackcat
plastry mają faktycznie ten feler że trzeba "umieć" się z nimi obchodzic. Lepiej łapią jak sie użyje wcześniej talku. Pasta jest o tyle lepsza że sie nią włoski wyrywa z włosem nie pod włos jak woskiem ;)

wtrącę swoje pięć groszy na temat deBilatorów... zazdroszczę laskom, którym włoski nie wrastają. Mi niestety wrastały jak cholera. Robiło się też coś takiego, że rosły pod cienką warstwą skóry. Było je widać, a nie czuć bo pod skórą. Ich usuwanie wiązało się z rankami i bliznowaceniem. O bezustannych zapaleniach mieszka nie wspomnę :( Od 2 lat nie stosuję tego wynalazku, a jedynie maszynkę i czasem krem do depilacji (krem jest beznadziejny, ale jakby troszkę opóźnia odrastanie) Myślę, że dla skóry najlepsze są zwykłe maszynki. Przynajmniej skóry wrażliwej. Jestem ciekawa tej pasty cukrowej, ale podejrzewam, że to co działa na zasadzie wyrywania - przyniesie podobny skutek sorki za wywód ;)

Gość podniosę troszke
bo mnie interesuje depilacja watą cukrową, jak robi się tską pastę, no i jakie są efekty????? aaaa i najważniejsze, czy bardzo boli?????????????????

Gość blackcat
watą?? :D wyrywa się podobnie jak woskiem tylko że nie pod włos. Mniej boli. Włoski też mniej wrastają. Niestety nie zawsze pasta wychodzi :o

Gość desiree9
heh tak patrze i czytam i widze dziewczyny ze tez macie problemy. Ja tez musze byc gladka dla mojego mena heh. Poda ktos ten przepis na paste cukrowa??

Gość serdaczka
z tymi włoskami to faktycznie przechlapane. Ja przerobiłam już pianki, ktremy i wosk. I wróciłam do zwykłej maszynki. Chciałabym spróbować depilatora ale boje się, że się nie sprawdzi i wywalę kasę w błoto. Na razie jakoś z maszynką sobie radzę. Ostatnio odkryłam coś takiego jak krem PO depilacji i stosuję go po goleniu. Ładnie nawilża skórę, nie ma po nim podrażnień i czerwonych krostek i mogę golić nogi co 2 dni, a nie codziennie. No i włosy nie są już takie twarde gdy odrastają i jest ich jakby mniej, a jak znajdę 1 góra 2 wrośnięte włoski to max. Dzięki temu kremowi golenie nóg jest dla mnie przyjemniejsze.

Gość podniosę troszeczkę
watą!!!! :D dobra jestem ;P ja muszę powiedzieć, że też przerobiłam prawie wszystkie dostępne środki do depilacji oprócz "waty" cukrowej :D , ale zawsze przepraszam się z maszynką do golenia, mam ciemne włosy i tak: -depilator - wrastały, zostawały czerwone kropki i bolało-a i tak trzeba poprawiać maszynką; -wosk - boli jak diabli (o wiele bardziej niż przy depilatorze)-a i tak trzeba poprawiać maszynką; -kremy - nie usuwają wszystkiego - i tak trzeba poprawiać maszynką :/

znowu sie tu troche wtrące :p a wiec tak... ja kiedyś próbowałam tej pasty cukrowej (skończyło sie na wielkim siniaku :o ) ale czytałam że dziewczyny ją sobie chwalą :D a wiec tak należy dodać 2 łyżki cukru, wycisnąć pół cytryny, wszystko to wsypujemy do szklanki a potem dopełniamy wodą az po brzeg :D potem to tak długo gotujemy az zacznie powstanie karmel (kolor bursztynu). po wystygnieciu karmel musi mieć konsystencje plasteliny... potem bierzemy niewielką ilość, ugmiatami tak długo aż zrobi sie matowe, naklejamy na papier lub też kawałek materiału i gotowe :D

Gość kie ka
ja mam depilator i sobie chwale.Fakt ,jest niedokładny jeśli chodzi o króciutkie włoski ale nogi mam gładkie ,nic nie wrasta i jest ok ;) Mam brauna silk-epil

Gość desiree9
a ja zrobilam ta paste cukrowa i wyrwalo wloski ale z bulu to ja sie posikalam prawie i zaczerwienienie przez caly dzien

Gość desiree9
ale cukierki byly z pasty dobre- karmel

Gość blackcat
niestety wyrywanie włosów zawsze boli :o Ja plastry sobie chwale z woskiem - aby wyrywanie sprawniej szło tne je na mniejsze kawałki (efekt też jest dokładniejszy). Pasta mnie męczy - za dużo z nią roboty :O Kremy do depilacji stosuje czasem ale nogi i tak "robie" maszynką ;) Czasem pokusze się na golarke elektryczną w okolicach bikini bo po iej nigdy nie mam podrażnien :)