Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasiula155

Jaki rozmiar stanika?

Polecane posty

Gość Kasiula155

jaki pasuje na mnie stanik jeśli mam w biuście 80, a pod nim 69? bo mam 15 lat i nie bardzo sie znam, a te które kupiłam do tej pory nuie leżą idealnie (tzn. nie obcierają, nie odostają) ale idealne też nie są Peoszę o wpisy kobiet, które się na tym znają :) Pzodrawim wszystkich serdecznie :*

Gość szamtu
zmierzyłam sie jeszcze raz i mi wyszło 71, 87 nie wierzyłam, powtórzyłam 3 razy i rzeczywiście heh jaki wielki błąd popełnilam... :) i teraz mi wychodzi 70c, ale ja mam właśnie 70c na sobie i w obwodzie mi nie apsuje bo ramiączka nie podtrzumują, są tak mi sie wyfdaje za szeroko. więc myśle o 65c. w innym przelizniku co kiedyś robiłam mi wyszło 70 ale b... uff... który w końcu działa dobrze? heh takie zamieszanie. teraz sprawdze w tabelce. :)

Gość szamtu
i w tabelce też wychodzi około 70c, ale jak dla mnie ramiączka sa za daleko od siebie... :( poradzicie coś???

Gość szamtu
no i przez to tak dbrze nie podtrzymują biustu... dziękuję za tamte wpisy i proszę o dalszą pomoc, bo nie chce mieć obwisłego istu, który po iluś tam latach złych satników się robi... Myślę na przyszłość, zresztą fajnie by było mieć bardziej uniesiony i wexponowany :) pomórzcie prosze :)

Gość szamtu
ale 65d mi siew ydaje taki duuży :) może to stereotyp czy coś. wiem że tu nie chodzi tylko o miseczkę, ale też bardzo ważny jest odwód, ale ja mam raczej średni biust i d mi się kojarzy raczej z więszkym. Nie wiem, moze to takie przyzwyczajenie czy coś? A powiedźxie mi tak na wasze oko czy to 65d to suże jest, średnie czy małe?

Gość szamtu
up

Gość hejjjjjkaaa
ja mam w obwodzie 80 jest to duzo?:> kiedys mialam 75 dlaczego musiaalm wiekszy kupic? piersi mi urosły?

Gość aniiiitka
60A

Gość gumka recepturka
miseczka D może być zarówno duża jak i mała, 65d to wcale nie jest dużo jeśli chodzi o obwód pod biustem to zawsze kupuje się staniki węższe i do tego obwodu dopasowuje miseczkę więc autorka miałaby 65c, bądź też 60d/60dd jeśli oczywiście dobrze się zmierzyło pod biustem mierzymy się na wydechu, ciasno w biuście delikatnie, nie uciskamy biustu, bierzemy się bez stanika i w staniku i wybieramy większą liczbę poza tym dobry stanik to nie tylko odpowiedni rozmiar, ale rozstaw fiszbin , model itd

Gość gumka recepturka
71/87 dałoby 65dd

Gość gumka recepturka
dobry rozmiar to dopiero podstawa poszukiwań odpowiedniego stanika, modele są naprawdę różne, muszą pasować do sylwetki, rozstawienia piersi itd

Gość hejjjjjkaaa
mam 80C a mialam wczesniej 75C czemu to sie zmienilo?

Gość gumka recepturka
piszesz że zmienił Ci się tylko obwód, nie miseczka, napewno masz dobry stanik? jeśli tak to świadczyłoby że przytyłaś pod biustem ale zmalał Ci biust

Gość hejjjjjkaaa
nie bylo 75C przymierzylam 80C i byl ok;] tak samo sie czulam jakby to byl 75C a mam jeszcze stare staniki z takim obwodem i nie czuje roznicy

Gość gumka recepturka
a to jest nowy stanik? bo jeśli tak to nie rozciągnął się jeszcze odpowiednio i nie czujesz różnicy bo te 75 jest rozciągnięte, a 80 jeszcze nie, różnica w biuscie pomiędzy tymi rozmiarami to 5cm, tyle Ci przybyło? ja jak kiedyś zakłądałam stare staniki to mi się wydawało, ze są dobre dopóki nie wyprałam ich sporo razy, nie rozciągnęły się itd

Gość hejjjjjkaaa
tak nowy... moze masz racje z tym ze jeszcze nie jest rozciagniety... bo nie wydaje mi sie zebym przytyła ;] dziekuje z apomoc ;** nastepnym razem kupie 75 ;]

Gość gumka recepturka
hejjjjjkaaa dlatego stanik powinno się kupować mocno dopasowany w obwodzie, potem każdy się rozciąga i chodzi o to by po rozciągnięciu nie było za duży a jakie masz wymiary?

Gość hejjjjjkaaa
87 66 89

Gość gumka recepturka
czemu trzy? napisz tylko ile pod biustem i w biuscie

Gość hejjjjjkaaa
pod biustem 75 a w biuscie 87

Gość gumka recepturka
75/87 to 75 to za dużo w obwodzie musisz celować w 70, to będzie 70C ale musisz mierzyć i szukać odpowiedniego

Gość gumka recepturka
bo wystarczy że obwód jest mało rozciągliwy, bądź bardzo rozciągliwy i już trzeba mierzyć zupełnie inny rozmiar takiego modelu :/

Gość hejjjjjkaaa
ahaa no ok ;]] ale takie trudno znalesc ;]] a pwoiem ci ze 75 nie bylo złe ::PP

Gość gumka recepturka
też może pasować angielskie 65dd czyli nasz 65f

Gość hejjjjjkaaa
spoko dzieki ;]] porozglądam sie za takimi ;]] jeszcze raz dzieki ;**

Gość gumka recepturka
wiem jak to jest ze znajdowaniem, najlepiej poszukac na allegro ale twoj biust musi trzymac wlasnie obwod pod biustem, ramiaczka do tego w wiekszosci nie sluza, maja tylko pomoc, ale nie trzymac