Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ee..

pytanie dot. jazdy

Polecane posty

Gość ee..

samochodem. Jest sytuacja ze jade samochodem , przede mna jada dzieci na rowerach za mna samochod i nie ma linii przerywanych jest ciagla to co ja mam jechac tak dlugo az zobacze ta przerywana i wtedy wyprzedzac?

Gość rowery jada skrajem drogi
wiec masz miejsce aby przejechac

Gość ło matko chyba świezy kierowca

Gość wiem bo wiem
ale od rowerzystow musi miec miejsce 1,5 metra minimum, jesli nie ma tyle miejsca to musi poczekac az skonczy sie ciagla linia.

Gość o kużwaaaaa i spotkaj taką
potem na drodze ! Jak nie czujesz sie pewnie to po prostu ZWOLNIJ!!!

Gość ee..
eh nie lubie takich sytuacji bo trzeba szybko reagowac a jak sie jest swiezym kierowca to mozna sie spocic w takim momencie a jeszcze jedno jak wyjedzam z ulicy na gorke z rogatkami to wjedzam na jednunce ale podobno bez gazu da sie tak wyjechac popuszczajc ta 1 bez gazu?

Gość JEDYNKA SŁUŻY TYLKO DO RUSZANI
- A Z MIEJSCA!!!!!!!!

Gość ee..
tak ale pewna osoba mowi mi zeby nie wyjezdzaz na dwojce tylko na jedynce pod gore jak najwolniej

Gość na 2 jedz bo zajeżdzisz auto

Gość na 2 jedz bo zajeżdzisz auto
podjeżdzając pod górę tak jak i przy wyprzedzaniu redukuje sie bieg na niższy -wtedy auto ma większą moc potrzebną do danego manewru

Gość ee..
ta ososba mowi wlasnie ze na dwojce zajezdze, kurde juz nie wiem jak wyezdzac, boje sie wsiasc przez to do auta

Gość ja tez uważam ze na 2 ...

"tak ale pewna osoba mowi mi zeby nie wyjezdzaz na dwojce tylko na jedynce pod gore jak najwolniej" - brednie! 1 się tylko rusza, a jak ciągniesz na niej to tylko psujesz auto ... - moim zdaniem j

ja tam generalnie jezdze n a3 i 4 - poza skrzyżowaniami oczywiści i nie w koraskach

zalezy jaka sytuacja- jesli masz do tej rogatki pare metrow to podejzdzasz na jedynce, jesl wiecej to ruszasz z jedynki i wrzucasz na dwojke... zadnego auta nie powinno sie cisnac, jesli nie ma potrzeby.

zalezy jaka sytuacja- jesli masz do tej rogatki pare metrow to podejzdzasz na jedynce, jesl wiecej to ruszasz z jedynki i wrzucasz na dwojke... zadnego auta nie powinno sie cisnac, jesli nie ma potrzeby.

co do Twojego pytania to uważam, ze trzeba sie wlec do końca ciąglej za rowerami ... a że trąbią ?? - kit z nimi, jedziesz prawidłowo... ja np zatrzymuje sie za warunkowych i wkurza mnie jak ktoś za mną trąbi, do czegoś w końcu ta linia zatrzymania jest...

a jeszcze jedno jak wyjedzam z ulicy na gorke z rogatkami to wjedzam na jednunce ale podobno bez gazu da sie tak wyjechac popuszczajc ta 1 bez gazu? da sie bez gazu :) włacz silnik, wrzuc 1 i puszczaj sprzęgło - ruszysz , ja tak jeżdze po parkingu jak chce sie gdzies "wbić"

Gość przelotem.......
"Jest sytuacja ze jade samochodem , przede mna jada dzieci na rowerach za mna samochod i nie ma linii przerywanych jest ciagla to co ja mam jechac tak dlugo az zobacze ta przerywana i wtedy wyprzedzac? " jezeli masz miejsce to nie jak nie masz miejsca to mozesz przejechac przez ciagla bo nie masz innej mozliwosci! kapujesz? :classic_cool:;)

Gość aNNalogia wylogowana
jezdze jak z jajami :classic_cool:🖐️

no wyprzedza sie, ale jak nie ma miejsca na ten manewr to sie nie wyprzedza, a skoro pytala o ciągłą tzn, ze musialaby na nią wjechać, bo gdyby było miejsce to nie pojawiłby sie problem ciągłej

wyluzujcie trochę, przepisy przepisami, ale oczywiste jest, że przy ciągłej, jeśli nie ma nadjeżdżających z przeciwka aut, wyprzedza się rowery. Oczywiście wp przepisów nie powinno się najeżdżać na linię ciągłą, ale co dopiero przejeżdżać, ale rowery to nie auta, jadą wolno, nie zajmują całego pasa, więc wyprzedzenie ich to moment. Co do jazdy pod górkę - nigdy na 1ce :) zawsze lepiej się podjeżdża pod strome wzniesienia, ale zawsze podczas jazdy trzeba wybierać możliwie najwyższy bieg, bo to mniej obciąża silnik. W praktyce na krótkich podjazdach typu piętrowe parkingi w markecie, sprawdzi się 2ka i 3ka w zależności od tego jaka będzie prędkość, a gdy czujemy, że auto ledwo ciągnie, to redukujemy i od razu moc wraca ;)

Gość ee..
jednak czy wyjezdzac na ta mala gorke na jedynce? mowicie ze nie bardzo a ta osoba twierdzi, ze jednak i mniejszy bieg tym lepiej im wolniej tym lepiej bo pod gorke powinno sie zredukowac na mniejszy a nie jak ktos tutaj pisze ze im wiekszy bieg tym lepiej

Gość ee..
analogigia--> piszesz ze jezdzisz po prakingu i to rozumiem ale mnie chodzi wyjazd na gorke, mala gorke z rogatkami i torami

Gość ee..
motorniczy to co z ta gorka?

normalnie, jak wyjezdzam z mediamarktu to rozpedzam gofra na slimaku, wrzucam 1ke i rozkoszuje się donosnym echem wystrzalow w zamknietym korytarzu. Czasem wali nawet marchewami z wydechu :D

Gość ee..
lepiej idz sie wyspij