Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieumalowana...

Doradźcie mi proszę - makijaż

Polecane posty

Gość nieumalowana...

Nigdy się nie malowałam, więc jestem zielona w tych sprawach :D Mam bardzo bladą cerę, szarozielone oczy i czarne włosy. Jaki kolor szminki i cieni do powiek będzie mi pasował? Czy wystarczy pomalować oczy i usta, bez tych koszmarnych fluidów, podkładów i pudrów (czy jak to się nazywa)? I jak to jest z tymi cieniami - czy wystarczy pomalować tylko tę ruchomą część górnej powieki, czy muszę koniecznie wyjeżdżać aż pod brwi, jak to często widzę u innych dziewczyn? Bardzo proszę o pomoc :) Jeśli potrzeba więcej informacji, zaraz dopiszę.

jak masz ładną cerę to pudrów nie musisz używać. jak to są twoje początki z makijażem to spróbuj cieni brązowych, pasują chyba każdemu.

Gość blade twarze.....
jesteś śliczna nie maluj się wcale bo i tak ci nie wyjdzie

Gość takie
Tylko cień brzoskwiniowy na ruchomą część powieki, bardzo delikatnie i dolną tak samo, wytuszuj rzęs, szminka lub błyszczyk naturalny

Gość nieumalowana...
Serdecznie dziękuję za odpowiedzi i komplementy ;) Nie chcę się malować codziennie, nie lubię tego, raczej od czasu do czasu na jakąś imprezę. Cerę mam w porządku, tylko nie wiedziałam, czy to nie będzie głupio wyglądać bez podkładu :D Takie - jak to na dolną? Wyjaśnij proszę, bo teraz zgłupiałam :D A usta mam takie bladoróżowe i z błyszczykiem wyglądam, jakbym gębę oblizała :D Czy jakieś ciemniejsze czerwienie będą mi pasowały?