Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mokrasova

Kto sie zna na aparatach cyfrowych ??

Polecane posty

Gość Mokrasova

czy taki aparat jak samsung S1050 10 MP 10 mln pixel, 5 x optyczny zoom, anti blur : digital, format SD to jest dobry aparat ? ja sie nie znam

Gość Mokrasova
motorniczy jestes ? w linku jest pokasany aparat czy to lustrzanka?

Gość Mokrasova
raczej wiecej zdjec w plenerze krajobrazy budynki ale imprezy tez a olympus FE210????

Gość Mokrasova
lustrzanki maja taki duzy obiektyw i po tym je poznac ???

lustrzanke poznasz po tym ze jak nacisniesz takie male koleczko to obiektyw odpadnie. Serio :D generalnie nie bierz niczego z matrycą wiekszą niż 8mpix, bo przy większych ISO, fotę zeżrą Ci szumy cieplne. Lepiej zainwestowac w lepsza firmę i obiektyw z szerokim kątem (w armatę też nie ma potrzeby inwestować, wystarczy zoom 4x - przy większym najprawdopodobniej i tak wyjdą Ci rozmyte fotki albo szumy spowodowane włączoną funkcją "stabilizacji") . 🖐️

Gość Mokrasova
dzieki a info:-)

dokladnie- ja nie wiem czemu panuje mylne przekonanie, ze jak np 8 mln pikseli, to aparat jest super. bzdura i tyle :] duzo wazniejsze sa inne rzeczy. ja zakupilam wlasnie taki aparat http://infobot.pl/r/A7F za taka cene nie spodziewalam sie az tak duzo, jest naprawde super :)

acha, wazne jest tez zeby aparat nie byl na zwykle baterie- bo nawet jezeli kupimy akumulatorki, to i tak starcza na naprawde niewiele zdjec :/ obecnym aparatem zrobilam juz ok 1000 tys zdjec, ladowalam baterie raz :]

Gość Mokrasova
czyli zwykle baterie to AA ?

hehe :D szaleje ile sie da. poki co korzystam z programow tematycznych- typu- kwiat, fajerwerki, w blasku swiec, w sloncu itp :] zdjecia sa takie... soczyste :) mmmm :D

tak aa, paluszki. mi w poprzednik aparacie starczaly na zrobienie.. ok 30 zdjec i to musialam szybko rach ciach ;)

Gość Mokrasova
a jak pisze ze typ bateri : li -ion ?? co to jest ?

tzn ze to dobre bedzie ;) nie jestem pewna dokladnie ale chyba litowo jonowe.. - jak nie palnelam zadnej glupoty :P

Co do szumów,to każdy zwyly cyfrak kompakt,a nie lustrzanka będzie miał szumy juz od 400ISO,więc nie ma co na cuda liczyć. Samsungi,Sony,to bardzo słabiutkie aparaty. Najtańsze akcesoria są do Canonów i można pod uwagę wziąść Olympusy i Nikony.

Gość tak przy okazji ...
w końcu rozsądne antymarketiongowe głosy ;) ale po części tylko ... pogoń za Mpx na mikrusiej matrycy raczej rodzi problemy - tu zgoda ... Stabilizacja dobrze działająca: rzecz nieoceniona ... Zoom optyczny > 4 często może się przydać ... ---- f 2.8 i głębia ostrości ? :o

Gość Mokrasova
zastanawiam sie nad tymi : 1) olympus FE210- baterie AA 2) sony cyber shot S730 baterie li-ion 3. sanyo VPCT700 baterie li-ion ten najdrozszy tu gdzie jestem

Gość zakochany w fotograii
No fakt .. przyznaję rację "W m" :) Z 2,8 przy dobrej ekspozycji też się da wyciągnąć. Z drugiej strony oko ludzkie praktycznie nie ma głębi ostrości, a ten element w fotografii jest jednym z najistotniejszych ;) Taki trochę paradoks. Oceniam, że jakieś 99% kupujących patrzy na Mpx, które praktycznie .. 99% kupującym nic nie daje ;) Ell - sądzę, że przy tych cenach (lustrzanki też w końcu nawet w Polsce staniały) trudno znaleźć istotne różnice ...