Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anula****22

dylemati poradzcie

Polecane posty

Gość anula****22

cześć, mam taki problem mieszkam sama z ojcem, studiuję mam 22 lata. ojciec nie chce się zgodzić żebym w wakacje sobie znalazła jakąś pracę, bo woli żebym zajmowała się domem i pomagała mu w gospodarstwie. moja mama nie żyje, mam po niej rentę rodzinna w wysokości 550zl, ojciec uważa ze w zupełności powinna mi ta kasa wystarczyć i nie dokłada mi nawet złotówki, kompletnie go nie interesują moje potrzeby. w trakcie roku akademickiego co miesiąc wydaję 120 zl na bilety więc zostaje mi 430, do tej pory kombinowalam tak żeby mi starczało ale ostatnio trafiło si8ę w rodzinie wesele, na które musiałam kupić sukienkę, buty dodatki, iść do fryzjera itp. Poza tym w sierpniu chcę wyjechać na pierwsze prawdziwe w moim życiu wakacje nad morze ( dotychczas wszystkie wakacje spędzałam w domu i pomagałam ojcu). Problem tylko z kasą- ojciec nie chce się zgodzić na to żebym sobie popracowała ani nie chce mi dać kasy na wakacje. Czy myślicie że powinnam nalegać aby mi jednak dał? trochę mi głupio w takim wieku prosić go o kasę no ale z drugiej strony skoro nie pozwala mi isc do pracy to skąd mam ja wziąć? poradźcie mi coś bo ja już nie wiem co robić....

moim zdaniem jestes za stara na to, zeby sluchac ojca pozdrawiam