Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciężarówkaaaaa

Ciąża a basen. Co sądzicie??

Polecane posty

Gość Ciężarówkaaaaa

Witajcie. Jestem w szóstym tygodniu ciąży. Kontrolną wizytę u ginekologa mam dopiero za ponad tydzień, a że u nas w Polsce są teraz takie upały, marzy mi się pójście na basen. Czy to jest dobry pomysł? Boję się, żeby coś się nie stało. Jakies zakażenie czy coś. A może łatwiej jest się w ciąży i na basenie przeziębić? A może nie wskazane jest słońce? A może coś jeszcze innego? Jak myślicie? Są jakieś przeciwskazania, żeby iść na basen? Oczywiście chodzi mi tutaj o basen nie kryty. Być może na krytym basenie, z cieplutką, chlorowaną wodą było by bezpieczniej? Ale ja bym chciała iśc na pół dnia właśnie na taki nie kryty. Myślicie, że to zły pomysł? Proszę o rady. Może chodziłyście w ciąży na taki właśnie basen? Chętnie poczytam opinie. Dziękuję za pomoc.

Moja lekarka odradzila plywanie do 12 tc, potem mozna plywac ale z tamponem a później warto zastosowac lactovaginal zeby nie zlapac jakiegos swinstwa.Na slonce radzilabym uwazac,nadmierne opalanie nigdy nie jest wskazane.Lepiej unikac slonca w godzinach poludniowych no i nie zapominac o kremie z wysokim filtrem. Ja akurat wole kryte baseny.

Gość do poddenerwowany
ja złapałam grzyba:-o

Gość Ciężarówkaaaaa
Ojej, czyli basen w moim wypadku jest nie wskazany.... aj ja miałam taką ochotę pójść się wykąpać. Juz nie po to aby jakoś pływać czy się wysilać, ale żeby tylko pobyć troszkę w wodzie i się ochłodzić.

wiesz, pierwsze 12 tyg jest najniebezpieczniejsze dla ciazy wiec najlepiej dmuchac na zimne.Jesli jednak nie bedziesz szalec i odpowiednio sie zabezpieczyc to nic nie powinno sie stac. Ja chodze na basen kryty gdzie lubie poplywac, dlatego lekarka dala mi takie zalecenia.

Gość ona taka jedna
ja chcialam pochodzic zeby odciazyc kregoslup, jestem w 16 tygodniu i lekarz mi narazie zabronil... a moja mama np jak chodzila ze mna w ciazy to jej lekarz zalecil basen... mysle ze to zalezy od lekarza

Mi tez polecanio basen, jako najlepsze cwiczenie w ciazy. Niestety nie chodzilam, bo mialam infekcje w 14-16 tc i wlasnie balam sie kolejnej :O