Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdsperowana

chyba jestem w ciazy-nie chce!!

Polecane posty

Jeżeli aborcja farmakologiczna jest przeprowadzana pod kontrolą lekarza to po fakcie niektórzy lekarze wymagają by kobieta zrobiła test na płodność, a do tego obligatoryjne usg. W wypadku kiedy zrobi to na własną rękę, zła dawka leku, brak kontroli, może dojść do zaburzeń hormonalnych prowadzących do bezpłodności.

Gość mloda29
ja bym usunela nawet jak by dziecko bylo wynikiem gwaltu nawet jak bym ja mogla umrzec lub dziecko byloby chore takie jest moje zdanie kazdy ma prawo miec inne ja nikogo nie neguje uwazaj tylko bo takie leki brane nie pod kontrola lekarza moga doprowadzic do twojej smierci .nie rob nic sama ja mialam kolezanke ktora nic nie powiedziala rodzica ktos jej zalatwil leki na stawy (powoduja poronienia) i wykrwawila sie dziewczyna na smierc inna po aborcji zle wykonanej nie moze miec juz dzieci

Gość mloda29
mialo byc ja bym nie usunela..

ja pierdole! wszyscy piszecie o aborcji a czy kurwa ktos pomyslal ze w polsce jest zabroniona ? ze mozna usunac dziecko tylko jesli dziewczyna zaszla w ciaze przez gwalt lub urodzenie dziecka moze zagrazac zyciu matki ?!?!?! a z tego co wyczytalam to autorka z wlasnej woli poszla do lozka. zacznijcie myslec!!! a co do autorki ? po chuj ci sie tak spieszylo do doroslosci i pieprzenia ? a teraz masz problem... 16 lat? przecierz ty jeszcze dzieckiem jestes!!!! ale wracajac do tematu ... musisz powiedziec rodzicom bo z tego nic nie bedzie ... nie mozesz przed nimi tego ukrywac i kombinowac jak usunac ciaze. mozliwe ze rodzice bardziej ci pomoga w tym trudnym okresie niz sie tego spodziewasz... a co do chlopaka to ci takiego wspolczuje ;// jesli juz idziesz do lozka to sprawdz chociarz czy akurat z tym partnerem warto zaczynac wspolzycie ;// ... i znow powracajac do ciazy ... lepiej urodzic i oddac do adopcji, a nie od razu usowac. ni wiesz jak twoja psychika zareaguje ... moze do konca zycia bedziesz miala w sobie poczucie winy po usunieciu dziecka? to nic ze to co maz teraz w sobie nie wyglada jeszcze jak czlowiek. ale sie rozwija i w przyszlosci bedzie wygladac. pomysl sobie ze rownie dobrze twoja matka tez mogla usunac ciaze bo jej np. moglo to "schrzanic" zycie i ogolem bylo jej to nie na reke. i jak sie teraz czujesz? pozdrawiam i zycze powodzenia...

Gość mloda29
ja jestem przeciw wiec nie wszystcy sa za .ale autorka moze tez legalnie usunac przeciez ,bo ponizej 16 lat ciaza jest wynikiem czynu zabronionego(nie wolno uprawiac sex z osobami ponizej 16 lat) przeciez byla sprawa tej 14 latki co niby zgwalcona a okazalo sie ze z chlipakiem zaszla i usuneli

do administratora - bardzo prosze zainteresowac sie internautka o niku Mikoska.to obuzarzające zeby reklamowac leki poronne.

mloda29 Poruszyłaś kwestię dziecka z gwałtu... Znam taką sytuację. Dziewczyna zdecydowała się urodzić dziecko faceta, który ją zgwałcił. Niby dobrze przemyślała decyzję, ale w pózniejszym czasie stało się coś o wiele gorszego. Po urodzeniu nie mogła spojrzeć na dziecko. Zaczęła noworodka obwiniać za to, co ją spotkało. Nie wytrzymała tego. Oddała je do adopcji. Niby przemyślała decyzję o urodzeniu dziecka, ale nie brała pod uwagę tego, że dziecko może stać się dla niej dowodem gwałtu, że dziecko może być dla niej istotką, którą będzie obwiniała za przeżytą tragedię.

mloda29 .... ponizej 16 lat ale wyglada na to ze autorka tematu ma juz ukonczone 16 lat ... wiec ?

Gość zdsperowana
ja na razie czekam na rodzicow :( wracaja o 16 to zobaczymy czy mnie zabija. zdecydowalam sie ze im powiem.

Gość autorka ma 16 lat
wiec to zaden gwalt

Gość beeeeeeeeeeee
ale nie wolisz najpierw do gina zeby byc na 100% pewna, przyszykuj sie na niezla obore

zdesperowana... masz racje .. musisz powiedziec rodzicom! nie wazne jak zareaguja... sa twoimi prawnymi opiekunami wiec powinni o tym wiedziec... a moze nie bedzie tak zle jak myslisz ? prawdopodobnie beda zawiedzeni albo i zli [trudno mi powiedziec bo nie znam twoich rodzicow] ale moga sie okazac wspanialomyslni i zamiast wyladowywac swoja zlosc na t5obie poprostu postaraja sie pomoc i beda szukali razem z toba jakiegos dobrego wyjscia z tej sytuacji..

Do autorki: lepiej pójdz do lekarza, zanim uświadomisz rodziców. Co im powiesz, jeżeli wyjdzie, że nie jesteś w ciąży??? "Ojej mamuś, pomyliłam się. Nie jestem w ciąży. Cieszysz się???? :P"

Gość poszłabym
najpierw do ginekologa, upewnic sie. A potem pomyslec co z tym zrobic. Narazie nie mów rodzicom. A jak myslisz, jak zareagują? To, ze napisalas, ze cie zabiją wnioskuje, ze nie są zbyt wyrozumiałymi rodzicami. Moi rodzice tez by nie byli zachwyceni, pewnie bym miala jakis wykład, pokrzyczeli by troche. Ale niestety, nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Poza tym jak chcesz usunąć to po co im mówic, chyba ze chcesz od nich kase na usunięcie? I nie bierz tabletek poronnych, bo jezeli faktycznie jestes w ciazy to bedziesz przechodzic przez masakrę.

Gość mloda29
autorko masz skonczone 16?

No i autorka topicu się ulotniła. Może zbiera siły na rozmowę z rodzicami, a może poszła po rozum do głowy i polazła odwiedzić ginekologa :D

Gość zdsperowana
rozmawialam z rodzicami i jutro ide do ginekologa.jest znajomym mamy i jesli to ciąza to bedziemy myslec co dalej :( nie zabili mnie ale bylo blisko...

Gość przedstawiacie totalne dno
umysłowe i społeczne autorko będzie dobrze, musisz uzbroić się w nerwy. jeśli w końcu urodzisz to nie możesz się denerwować. jak zdecydujesz, że jednak nie to tym bardziej musisz być silna

Gość zdsperowana
czesc-ciaze ma 3 tyg-w poniedziałek ide na usunięcie :( trzymajcie kciuki

Gość W sumie to dobrze że tak ...
... wcześnie: Physicians now use a more rigorous criterion for death: brain wave activity. A flat EEG (electroencephalograph) is one of the most important criteria used to determine death. If the cessation of brain wave activity can define death, could the onset of brain wave activity define life? Individual brain waves are detected in the fetus in about 40-43 days. Using brain wave activity to define life would outlaw at least a majority of abortions. Wniosek z powyższego jest taki, że nawet przy założeniu tygodniowego marginesu bezpieczeństwa płód do 35 dni od zapłodnienia nie posiada funkcjonującego systemu nerwowego, a zatem - jeszcze nie żyje według terminologii medycznej (jeśli mózg u dorosłego człowieka przestanie działać, to też uważa się go za martwego nawet jeśli np. jego serce wciąż bije - od takiego człowieka można pobierać już organy). Zdążysz zatem zniszczyć go w stadium, w którym nic jeszcze nie odczuwa. Tyle dobrego. Jeśli to ostateczna decyzja - nie zwlekaj. Pozdrawiam.

Gość P.S. Aborcja w tym okresie ...
... będzie wykonana techniką MVA (Manual Vacuum Aspiration). Jest to sposób używany właśnie od 3 do 5 tygodnia od zapłodnienia (do 7 tygodni od ostatniego okresu). Procedura jest jednym z najbezpieczniejszych znanych zabiegów chirurgicznych, nie wymaga nawet rozwierania szyjki macicy, jest bezpieczniejsza od porodu, a komplikacje występują w mniej niż 0,5% przypadków. Powodzenia. Więcej informacji: http://www.womenshealthmatters.ca/Centres/sex/abortion/mva.html

Gość zdsperowana
juz po.Nie bolało,ale było niemiło :O jeszcze leci ze mnie.... Ale ulga niesamowita. Za to całe wakacje mam pomagac mamie w sklepie i zero wyjazdów. Ale przeboleje. :)

Gość no to przynajmniej masz
nauczkę na przyszłość... 🖐️

Gość mloda29
kto ci to zrobil?

Gość teraz ulga
później to zrozumiesz dlaczego.

Gość zdsperowana
hehe, dałyscie sie nabrac baby :D to moja zemsta za to,że nikt sie nie odezwał na moim innym topicu o duperelach na zdrowiu i urodzie :P