Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NiespełnioneMarzenie

Niekompetentny dermatolog?

Polecane posty

Kilka ładnych miesięcy czekałam na dzisiejszą wizyte u dermatologa celem usunięcia dwóch pieprzyków na buzi.Gdy nadeszła ta wyniosła godzina 10.40 szczęśliwa,że zaraz spełni się moje marzenie wkroczyłam do gabinetu Pani dermatolog. Wyjaśniłam sprawe,ona obejrzała pieprzyki i powiedziała,że mi ich nie usunie,bo ciekłym azotem usuwa się zmiany skórne takie jak kurzajki. Ledwo powstrzymując się od płaczu zapytałam ją jak to,tyle czasu na to czekałam.Na forach w internecie ( w tym na kafeteri) ludzie wypowiadali się,że właśnie owe pieprzyki usuwali u dermatologów ciekłym azotem. Szczęśliwa Pani z wielkim uśmiechem na twarzy powiedziała,że jeśli znajde sobie chirurga to ona mi nie broni,ale nie widzi żadnych podstaw.Zgaszona,ze łzami w oczach opuściłam gabinet.Tak więc sentencja z dzisiejszego dnia "Te marzenia,które nic nie kosztują , się nie spełniają"

Gość Miała racje
Pieprzyki usuwa chirurg.

To wygląda jak pieprzyk jest prawie płaskie,ma niecałe 2 mm.

Gość Miała racje
Powtarzam, wycinanie czegokolwiek nie należy do kompetencji dermatologa.

Gość to znak urody i natury
byla bardzo kompetentna .Tylko Ty nie wiesz co Ci grozi po usunięciu tego , a wiec dziękuj bogu ześ na nią trafiła!

Gość bardzo mądra
usuwanie ciełkym azotem to bzdura, próbka nie idzie do badania. A po zabiegu chirurgicznym jest blizna, ja miała usuwane rok temu znamie na szyi, blizna, większa niż samo znamie kiedyś jest do tej pory i bardzo powoli znika

Te znamiona są bardzo małe,ale ciemne! Nienawidze ich.Wolałabym każdą blizne niż To.

Gość będziesz żałować
bo z mojego znamienia który miał może 5 na 5 mm mam bliznę 1 cm na 2 cm....

Każdą blizne moim zdaniem łatwiej jest ukryć pod fluidami pudrami itp i będzie mniej widoczna od tego czegoś.

A jeśli poleje to wodą utlenioną i wystawie na słońce to się rozjaśni? o podobno włosy tak się rozjaśnia?

Gość nie rozjasni się
a jak będziesz kombinować to się raka nabawisz

To jak się nabawie to może mi to usunął.

Gość usuwałam laserem
szukaj gabinetów dermatologii estetycznej, jelsi lekarz badał znamię i uznał je za niegroźne mozesz usunąc je laserem ja usuwałam ze 100 znamion, robiłam laserem bo były przedtem sprawdzane przez dermatologów i onkologów przy użyciu dermatoskopu, zdecydowałam sie na laser bo mam tendencję do bliznowacenia, gdy usunełam dwa znamiona chirurgicznie to cięcia rozrosły się w gigantyczne bliznowce dziś jestem już 2 lata od ostatniego zabiegu i nie nabawiłam się czerniaka, ślady po laserze są jak białe okrągłe blizenki, sam zabieg jest bardzo bolesny bez znieczulenia (uczucie przypoinające jakby przypalanie papierosem i kłucie igłą jednocześnie) więc po pierwszej próbie zawsze decydowałam się na znieczulenie miejscowe usunięcie jednego pieprzyka to zabieg około 5 minut (razem z przygotowaniem i znieczuleniem)

A zabieg laserowy ile kosztuje? Mi też dermatolog zbadał i powiedział,że nie są groźne nawet w najmniejszym stopniu dlatego nie widzi podstaw do usunięcia. Moim zdaniem jeśli po to tam poszłam to powinien to zrobić a nie odsyłać mnie do chirurgów. Przecież azot wypala/wyszusza wiec tak czy siak zniknie.

UP