Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Avinion

Okropne zaparcia w 9 miesiącu ciązy

Polecane posty

cos okropnego..nie pomagaja czopki, lewatywa z mydla czy oliwki, mieszanki takie ze po nich powinnam miec problem ze zlapaniem zakretu (np ogorki popite zimnym m lekiem) NIC NIE POMAGA! a wiecie co jest w tym najgorsze? ze siedze na tym kiblu i boje sie poprzec aby to wypchac ze ..no ze zaczne rodzic. boje sie ze parcie jest niebezpieczne. Nie wiem jak sobie z tym radzic. Cyz mozna przec i nie bac sie ze zacznie sie rodzic? ja mam jakas obsesje ze urodze na tym kiblu ;(

Gość ez mialam wstretne zaparcia
ale normalnie parlam i nic sie nie stalo a pomogla mi na to actiia czego sie nie spodziewalam i jadlam duzo owocow kiwi sprobuj moze pomoze

Gość ez mialam wstretne zaparcia
actiwia najlepij z śliwka

dzieki za rady, aktiwia pomagala nieco ale na poczatku ciazy, teraz juz mi kochane NIC nie pomaga.. najgorsze jest to niebezpieczne parcie, i lęk ze cos dziecku zrobie ;(

polecam syrop duphalac - dla ciężarnych, karmiących i niemowląt - jest obrzydliwy, ale działa

Spróbuj Lactulozy :). Syrop dostępny bez recepty w aptece. Nieszkodliwy. Weź najwyżej przez kilka dni podwójną dawkę i pij dużo. Ja przed ciążą miałam z tym problemy, w ciąży to już w ogóle dramat. Ale to pomaga. Teraz już się uregulowało. Ale schiza z tym, że urodzę to też miałam. Głupia baba ze mnie :D.

Gość fiziak150
współczuję:( też jestem w 9 miesiącu, ale ja znowu byłam już dziś na kibelku 3 razy:D z tym, że ja to tak mam od zawsze:D

Gość deska niebieska
Mnie pomagało jedzenie suszonych śliwek Gerbera, takich ze słoiczka. Normalne suszone śliwki były dla mnie za ciężkie, a te działały idealnie

w nizszych miechach ciazy pilam herbatke typu xenna, ginka mi pozwolila., ale teraz to sa jaja z tymi zaparciami.. Sliwek suszek nienawidze od dziecka. coz, sprubuje ten syrop.

Gość tak to już jest
sliwki sliwki i jeszcze raz śliwki. otręby z jogurtem tez som dobre

rano koktajl z kefiru, lyzki siemienia lnianego, dodaje tez pestki slonecznika, do tego owoce jakie sie lubi: truskawki, brzoskwinie, mango, banan............jakie sie lubi (mozna wsio razem, albo codziennie inny owoc). Przez caly dzien jesc normalnie (oczywiscie nie jesc kilogramami czekolady), a wieczorem zjesc grejpfruta, tylko nie sam miazsz, a z ta skorka (nie z ta zolta, tylko z ta w srodku) :) Zycze krotkich pobytow w ubikacji :)

dzieki za rady! kobity! ja potrafilam zjesc multum surowych owocow, potem popijac to mlekiem i gó...o , to znaczy wlasnie jego brak ;/

Gość Avinion a możesz mi napisać
co jesz w ciągu dnia? taki przeciętny dzienny jadłospis?:)

Gość a to imię
proponuję szkankę wody na czczo i dużo płynów w ciągu dnia

Gość a to imię
jeszcze maślanki, kefiry i ogórki kiszone ;) Serio, mi pomogła zwykła woda na czczo :)