Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Fajniutka..20

A mam zapytanie o linie lotniczą Jet2

Polecane posty

Czesc wszystkim :) Niedlugo lece do Anglii linia Jet2 z Krakowa, czy juz ktoś z Was lecial to linią? Jaka jest? Macie jakies zastrzeżenia? Bo kurcze troche sie boje bo to mój pierwszy lot :-S I mam tez problem z bagażem, jeśli bedę mieć nadwyżke bagażu o 1 kilo to ile wynosi dopłata? Tego nigdzie nie moge dowiedziec. No i jeszcze jedno, na bilecie pisze jakie maja byc wymiary bagaży, czyli musze szukac takiej torby żeby pokrywała sie z tymi podanymi wymiarami na bilecie? a jak bedzie większa to mi podziekują na odprawie? troche to głupie jak dla mnie :( Pomożcie poszę dobrzy ludzie!! Pozdrawiam :-*

Gość ja leciałamz
Jet2 z Anglii do Pragi, podróz taka sama jak innymi tanimi liniami. Bagaz nie musi byc dokładnie w tych wymarach, ważne zeby nie był dwa razy większy niz podają, bo ma sie tylko zmiescic na półce nad głową i tyle. Nie beda sie czepiac, mnie doczzepili sie tylko tego, że miałam torebkę i torbę podręczną a miała byc tylko jedna - no to wsadziłam torrebkę do tej podręcznej i luzik. jak o kilo przekroczysz to wg mnie nic nie bedzie, ale mogą doliczyć te 5 euro. powodzenia, nie bój sie, wazne zebyć w podręcznym nie miała zakazanych rzeczy, bo wywalą do kosza przy odprawie

Jeśli chodzi o nadbagaż, to wszystko zależy od ludzi, którzy będą Cię odprawiać. Jeden przymknie oko, inny każe przepakować rzeczy lub płacić. 17 kg w bagażu nadanym i 10 w podręcznym to dość dużo, jak na taki krótki lot. Jak się uprą, to podręczny każą Ci włożyć do takiego stojaczka - jeśli się zmieści, to ok. I pamiętaj, że na pokładzie możesz płacić w funtach i euro, w złotówkach nie.

to powyżej dotyczy linii jet2, inne linie mają inne limity