Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ja czekam

zaplanowaliśmy sobote i ...

Polecane posty

ja w sobotę muszę iść do pracy a mąż miał zostać z dzieckiem. {nie bardzo to lubi}. i w środę teściowa zadzwoniła do męża, żeby mu powiedzieć, że właśnie tę sobotę sama mu zaplanowała. powiedźcie, powinnam ustąpić i znaleźć inną opiekę dla dziecka czy nie ustąpić i zmusić męża, żeby z nim został? przecież nie zrezygnuję z pracy....

Gość niunia86
wedlug mnie skoro umawialiscie sie ze maz zostaje przy dziecku atesciowa sama mu zaplanowala to wyrozumialy maz powiedziałby ze obiecał zonie ze zostanie z dzieckiem według mni nie powinien isc a jak juz niech przelozy sobie sobote z mamusia na inny dzien

Gość no wlasnie jak
nie bardzo to lubii??? A wogole jak tesciowa moze dla zonatego i dzieciatego chlopa dzien planowac?!?!?! Kobieto przetrzyj oczka bo za chwile bedzie za pozno!!

Gość egoistką jesteś ty
Współczuję dziecku ojca ;/ A ty wiedziałaś i się zgodziłaś na taki układ? Bo co? Bo zegarek tykał i bałaś się, że nikt cię nie zechce? A może wpada?

Gość piszesz serio
??? to prowokacja, co nie?

nie, to nie jest prowokacja. po prostu mam doła... myślałam, że mogę spokojnie w sobote iśc do pracy , a tu taki szok. i mąż nadal twierdzi, że to nie ważne , że się umawialiśmy na sobotę - zadzwoniła mama....

To mąż niech się martwi, co zrobić z dzieckiem, albo niech je weźmie ze sobą. Ty przecież będziesz w pracy. Nie rób nic i rano idź normalnie do pracy.

czegoś tu nie rozumiem może ja jutro swojemu mezowi powiem, wiez sory nie możesz iść zarabiać na życie bo ja mam dzień zaplanowany i nie ma kto z dziećmi zostac...... ty nie umówiłaś się z mężem na pójście do kina- to , że on zostaje z dzieckiem powinno byc tak samo naturalne- jakbyś zostawała z dzieckiem ty i wiadomo, że w czasie kiedy ty jesteś w pracy o jego innych planach nie ma mowy musisz stanowczo porozmawiać i z mężem i z jego matką jesli twgo nie zrobisz będzie tylo coraz gorzej

oni na pewno powiedzą, żeby zadzwonić po opiekunkę. a mi po prostu zależy żeby ojciec dziecka też się nim zajął, chociaż w sobotę.

zaproponować to może to twój mąz twoja teściowa - wybacz nie jest rodzicem twojego dziecka i nie jest twoim partnerem- ty nie masz jej pytać co masz zrobić - tylko masz stanowczo oświadczyć że zaplanowałaś dzień mężowi i niech więcej nie próbuje tego zmieniać

rozmawiam- ale on twierdzi, że musi i koniec, a dzieckiem zajmie się opiekunka. Wkurzam się, bo już na początku tygodnia mówiłam mu ,że w sobotę idę do pracy i on obiecał, że posiedzi z małym, a wystarczy jeden telefon mamy i zmiana planów o 180 stopni.Czy my zawsze będziemy na drugim miejscu???

musi to on opiekować się włsnym dzieckiem- przykro mi ale chyba przydałby wam się mały kryzys na zasadzie małej kłótni- inaczej będzie tak zawsze twój mąż musi zrozumiec , że ma obowiązki wobec ciebie i dziecka i są one najważniejsze

Gość nawet jesli ma przyjść
opiekunka, bo mąż musi pomóc swoim rodzicom w jakiejś ważnej sprawie, to już jego glowa w tym, żeby tę opiekunkę umówić. idź do pracy. możesz mu jeszcze powiedzieć, że dziecko też potrzebuje czasu spędzanego z ojcem, żeby było szczęśliwe.

teściowie też ludzie- ja rozumiem , że trzeb czasami rodzicom pomóc- ale człowiek umawia się poprostu z nimi z wolnej chwili- np jak żona wraca z pracy.....

chyba ważne jest jak teściowa zaplanowała mu dzień. bo co innego, gdy chce, żeby ją zawieźć do lekarza lub naprawić cieknący dach a co innego, gdy chce, żeby syn pojechał z nią w odwiedziny do rodzinki lub do supermarketu na zakupy.

to ja powiem tak- skoro jest małe dziecko- to jak jest wygodniej wzywać opiekunkę do dziecka czy wziąść taxi do lekarza? rozumiem naprawdę prośby o pomoc- ale w wolnym czasie człowiek ma w życiu pewne priorytety moi teściowie też czasem prosza meża o pomoc- ale zazwyczaj dzwonią do mnie i pytają czy nie mamy planów. i ja naprawdę rozumiem, że to ludzie starsi- zresztą bardzo życzliwi. i że psim obowiązkiem dzieci jest rodzicom pomagać. ale przede wszystkim psim obowiązkiem każdego z nas jest zajmowanie się swoją rodziną, którą stworzyliśmy

zresztą jesli j proszę kogoś o pomoc- to ja się do niego dopasowuję a nie on do mie- to chyba logiczne

patrzę na to przez pryzmat zdrowia mojej matki, która nie chodzi i taxi nie wchodzi w grę.

no ok w takim wypadku masz racje- ale nie sadzę, że chodzi o coś poważnego- bo normalna synowa na tyle by to zrozumiaa, że nie zakładałaby takiego topiku