Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Friese

pigułki a opalanie się

Polecane posty

jestem w szoku bo przeglądając fora na innych serwisach wpadły mi w oko artykuły o tym że podczas brania pigułek jeżeli będziemy się opalać powstają potem PLAMY I PRZEBARWIENIA na skórze któych nie da się usunąć ?! ?! to prawda?! jak to jest z Wami .. ? prawda czy mit?

opalałam się przez 3 dni ... i taka jestem przerażona że coś ma mi wyskoczyć .... boże... ale z 2 strony niektórzy lubią pofantazjować :D .. mam nadzieję że i u mnie będzie wszystko ok ... jestem po 1 opakowaniu..

Gość anoooo......problem
to chyba zalezy od skory i podatnosci na rozne takie skutki uboczne, jednemu cos dolega innemu nic. ja stosuje plastry i dawniej jak naklejalam na ramieniu to mialam czasem jasne plamki niestety... teraz naklejam na tyłku zeby nikomu nieprzeszkadzalo, a mi plamki sie juz wyrownaly choc powiem ze dlugo to trwalo, mozliwe ze solarium tez ma na to wplyw.

hey! ja tez biore i wszytsko jest okey jedynie co, to jesli masz taka skore, ktora jest wrazliwa, to owszem, jest tendencja iz cos sie pojawi, no ale to kwestia indywidualna, tak samo po solarium, ale jesli nie zauwazylas po ostatnich slonecznych sesjach to spoko wszystko jest okey pamietajacie ze jesli stosujecie jakis lek na tradzik, to nie smarujcie sie nim w dzien, bo plamki bedziecie wlasnie mialy

.. kurcze bo opalam się co rok od 4 lat już i modlę się aby nie mieć tych plam... boże... a plastry --> czym sugerowałaś się wybierając plastry a nie pigułki? :)

pamietajacie ze jesli stosujecie jakis lek na tradzik, to nie smarujcie sie nim w dzien, bo plamki bedziecie wlasnie mialy --------> to jest pewne? ;> bo mam problem z trądzikiem przez te pigułki ;/ ( skończyłam 1 opakowanie a gine moja powiedziała że jak wezme 3 opakwania to bedzie wiadomo czy ten tradzik to skutek uboczny czy to tylko efekt bo orgaznizm sie przyzwyczaja)

Gość anoooo......problem
plastry polecila mi lekarka zaraz na samym poczatku jak sie zaczely pojawiac na rynku, jakies 4 lata temu wtedy mialam za darmo od lekarki bo to niby byly probne testowe, no a czemu mialam niesprobowac raz ze nietrzeba codziennie myslec jak o tablektach a po drugie wygodniejsze no i fakt ze gratisowe tez za tym przemawial:)) teraz tez stosuje i nienazekam cena zmalala od tamtej pory wiec jest porownywalna z tabletkami a poki co dzieci niemam czyli dzialaja:))

no właśnie widzę że to jest stokroć wygodniejsze --> tylko czemu mniej osób po to sięga niż po pigułki? :) nie dla wszystkich osób mogą być plastry? i jaka jest ich cena? :)

no tak uwazaj z preparatami na tradzik- chodzi mi o te punktowe, najlepiej w okresie letnim tylko na noc z reszta a preparatach powinno pisac, zwlaszcza na tych ktore zleca Ci dermatolog, ale trzeba uwazac i na te co same kupimy w drogerii, ginekolog mze miec racje ze to skutek uboczny, na mnie tabletki dzialaja odwrotnie, niszcza tardzik, ale widzisz kwestia indywidualna

binia87 ---> myślisz że jest szansa że organizm się przyzwyczaji do tych dawek hormonow i ten tradzik bedzie niszczył a nie nasilał?

ja nie stosuje plastrwo ze wzgledu na to ze hormony wnikaja bezposrednio do krwioobiegu ze ten plasterek bywa uciazliwy - na forum mozna poczytac, wiadomo rowniez kwestia indywidualna, ale jak np rog sie lekko odklei to brud sie zbiera- bo ten klej jest przeciez silny cos w stylu jak od plastra bardzo bym sie stresowala gdyb wlasnie cos sie jakos odkleil lekko, ze hormony nie wnikaja no i zauwazmy ze juz jakos ucichla ta kampania reklamowa na plastry oczywiscie jest to kwestia indywidualna, nie wszczynam klotni, ale wlasnie m.in dlatego nie biore ich

sadze, ze tak, jest to reakacja Twojego organizmu, a jakie bierzesz i od kiedy?

binia87 ----> pokrzepiłaś mnie dając mi tę nadzieję... :) że może ogaśnie:) biorę Microgynon 21 i teraz mam 2 dzień przerwy. zaczęłam brać od 13 czerwca :)

Gość anoooo......problem
ja stosuje plastry skutkow ubocznych niemam, czasem rog sie odklei ale nic sie niedzieje, brud sie zbiera- to sie myje, cena teraz ok 49zl, mniej szkodliwe na watrobe i nietylko, nie niszcza tak "wnetrza" jak tabletki, przy klopotach zoladkowych tabletke zwymiotujesz i juz mozesz miec problem przy plastrach wygodniej, wszytsko kwestia indywidualna wszytsko ma za i przeciw

jeszcze mam pytanie, trochę od tematu ale: teraz mam 2 dzień przerwy. czyli na 8 dzień mam wziąć z nowego listka pigułkę... i to wtedy na 100% muszę mieć krwawienie?

czy jak nie bedize krwawienia to nie brac 8 dnia ? a poczekac az bedzie okres?

Gość bebe85
ja sie opalam normalnie. zauwazylam, ze jedynie moje opalanie idzie szybciej i musze uzywac wyzszego faktora.

Gość anoooo......problem
czy dostaniesz okres czy nie tabletke wez po przerwie 7 dniowej

dziękuję za odpowiedź.. bo tak się zastanawiałam co bedzie jak nie dostanę okresu w czas ;P