Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaca wreczproszaca

pierwsza praca na wakacje ..prosze wejdz i mi wytlumacz

Polecane posty

Witam! Skonczylam wlasnie liceum i pomyslalam zeby sobie troche zarobic..Patrze dzis w gazecie a tu ogloszenie do pracy w sklepie odziezowym na okres letni .Ucieszylam sie i zadzwonie pozniej do owego pracowadawcy tylko jest jeden problem. Potrzeba miec jakies badania prawda? zeby zaczac pracowac , ale czy pracodawca bedzie ich odemnie wymagal? I czy wogole glupio zrobie jesli sie bede ubiegac o jakakolwiek prace bez badan,...wiem ze pytania dziwne ale z pewnoscia znacie na nie odpowiedz

Gość pojemnik na kał2
kup sobie 3 pojemniki na kał i w ciągu 3 dni wkłądaj w nie kał wielkości ziarenka grochu . potem zanieś do sanepidu ( dadza ci taka ksiażeczke) to kosztuje około 50 zł;

no nie bede miec stycznosci z zywnoscia :):) Wiecie bardzo chcialabym pracowac...ale..boje sie ze mnie nigdzie nie beda chcieli przyjac :( Bo mam tylko 160 cm i twrz dziecinna ..:(wygladam na 16 lat...kto bedzie chcial tak wygladajacego sprzedawce?

ale pocieszam sie mysla ze kolezanka znalazla prace a tez jest niska...i w dodatku w barze

Będzie dobrze. Badań nie potrzebujesz żadnych do odzieżowego. Ale przygotuj sobie cv. Oczywiście pracodawca musi liczyć się z tym, że skoro jesteś maturzystką, to doświadczenie masz... żadne. Ale zawsze warto mieć cv, kiedy już tam pójdziesz. Podoba mi się, że nie chcesz siedzeć całych wakacji na dupie, tylko coś robić. Powodzenia!

hehe checi mam :) Pisze zeby dzwonic od 18 do 20 wiec mam jeszcze sporo czasu... Z doswiadczeniem jest roznie:P Dorabialam raz jako kelnerka...ale to tak po pare godzin dziennie :P i na kasie fiskalnej sie troche znam..wiec sadze ze cos nabic na kasie nie byloby porblemu... troche sie stresuje...

juz nie chodzi o niska osobe.. tylko bardziej o to ze mam twarz dziecinna - dziewczeca :P i wygladam na 16 lat :P

Po pierwsze - nawet jak zadwonisz, to na 99% każą Ci przyjść i przynieść cv, tak więc pisz, a jak wiesz, gdzie to jest, to idź i zanieś. Po drugie - oczywiście wpisz w cv, że umiesz obsługiwać kasę fiskalną, ale jeśli jest to sklep jakiś sieciowy, to raczej na kasę Cię nie postawią, a na pewno nie na początku.

nei pisze adresu w gazecie tylko ze przyjma dziewczyne .. myslicie ze napisac ze umie obslugiwac kase? umie ale w spozywczym a jak mnie wysmieje? i powie ze toinna branza? a jak zadzwonie mam sie predstawic z imienia i nazwiska?

No jasne, że się powinnaś przestawić. Nazywam się XY i dzwonię w sprawie ogłoszenia w ... w sklepie odzieżowym :) Ciesz się, ze nie masz dziecinnego głosu, i powodzenia :)

Pisz, że umiesz obsługiwać kasę, jak najbardziej. I dlaczego mają Cię wyśmiać?? Masz jakieś dziwne obawy...

no dziwne :( bo boje sie ... To pierwszy raz...wczesniej wprawdzie pomagalam w restauracji ale to mama mi zalatwila a teraz sama! Pierwszy raz sama! ufff Przykładowy życiorys: AD Jan Kowalski ul. Górska 1/2 81-123 Gdynia tel. 620 74 75 CEL ZAWODOWY: Praca na stanowisku przedstawiciela handlowego WYKSZTAŁCENIE: 1992-1997 Uniwersytet Gdański, Wydział Zarządzania Kierunek: Marketing 1988-1992 Liceum Ogólnokształcące nr 6 w Gdyni klasa o profilu mat.-fiz. DOŚWIADCZENIE ZAWODOWE: 1997-obecnie Biuro Rachunkowe Centrum, Gdynia- asystent doradcy podatkowego: prowadzenie rachunkowości, sporządzanie deklaracji podatkowych 24-27 lipca 1995 BaltExpo, Gdańsk 1994-1996 Restauracja (nazwa): kelner UMIEJĘTNOŚCI: Obsługa urządzeń biurowych Obsługa komputera: Word, Excel, Acess Języki obce: angielski- bardzo dobrze niemiecki- dobrze DANE PERSONALNE: Data urodzenia: 17.09.1973 Stan cywilny: kawaler ZAINTERESOWANIA Filatelistyka Hodowla drobiu ozdobnego czyt to wystarczy ?tzn oczywiscie z moimi danymi :P czy trzeba cos jeszcze dopisac/dodac?