Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

złudzenie_optyczne

Czy zdarza Wam się myśleć o samobójstwie?

Polecane posty

na temat samobojcow mam wlasne zdanie, zostawie je juz dla siebie. szpetna - sadza po ilosci postow nie masz sie co tak szarogęsic tutaj 🖐️

ktoś kto tylko jęczy że cierpi a nic z tym nie robi wykazuje się totalnym nieprzystosowaniem i biernością. w takiej sytuacji cierpienie się poglbia. ale to tchórzostwo bo ta osoba nie ma chęci walczyć o siebie tylko leży i narzeka. to wybór na każdym poziomie dochodzenia do dna. zawsze mozna poprosić kogoś o pomoc a nie szukać sznura gazu czy tabletek nie wiem co oznacza ten skrót WSNR ale troszkę się domyślam, i powiem ci że nie podoba mi się gdy ktoś się tak do mnie odnosi masz prawo mieć odmienne zdanie ale to nie upoważnia cię do odzywania się w taki sposób ok ?

"Samobójstwo nie jest kwestią wyboru, następuje, gdy cierpienie przekracza siły do walki z nim" BZDURA!!!!!!

:D O mamo, co za wsiura :classic_cool: Ktoś, kto nigdy nie znalazł się w sytuacji, w której chciał odebrać sobie życie, nie zrozumie problemu. I nie zgodzę się do końca ze stwierdzeniem, że samobójstwo wymaga ogromnej odwagi. Dla człowieka zdeterminowanego do odebrania sobie życia nie istnieje coś takiego jak odwaga bądź tchórzostwo. Liczy się tylko to, żeby zakończyć życie i swoje cierpienie. Rzadko kiedy wchodzą w grę olbrzymie emocje. Bo tam, gdzie są olbrzymie emocje, są i wątpliwości. W momencie samobójstwa człowiek nie czuje nic. Nie ma łez, smutku, egzaltacji, krzyków, obaw. Takie zawiśnięcie w próżni jest najgorsze. Tyle w temacie 🖐️

nie- ja ciebie nie nazywam tchórzem bo nie znam ciebie. ale jeśli chciałeś popelnić samobójstwo to rozumiem że sobie nie radziłeś z czyms i wybrałeś drogę samobójstwa. ja bym walczyła - bo to dla mnie wybór samobójstwa oznacza tchórzostwo . a ty masz prawo nazywać to jak ty chcesz i czujesz

Myrevin Ty jesteś mądry, bo wolisz się nad sobą użalać zanimast działać. Wychodzi na to, że jeśli jeden człowiek może żyć mimo wszystko a drugi się podda przy tych samych problemach... To są ludzie gorsi i lepsi... A Ty jesteś gorszy :]

Poza tym dodam, że tez miałąm takie myśli, ale to dawno i dziś bardzo żałuje tej GŁUPOTY!

a ja się nie zgodzę... zrobiłabym to, już dawno, ale... nie chciałabym być moją mamą znajdującą mnie leżącą w kałuży krwi :O w ogóle boję się nawet pomyśleć, co ona mogłaby wtedy czuć. tylko to mnie powstrzymuje... :O

pain au chocolat Chciałam więc moge coś na ten temat napisać... Ale jak ten MErvin czy jakoś pisze bo innych "jesteś bzdura"itd... To pokazuje kulturke ;P

nie ezoteryczna - nie ma ludzi lepszych i gorszych. są ludzie którzy rozwiazują swoje problemy i tacy co sami wpędzają się w taki stan emocjonalny ,że uważają na jakimś poziomie że nie mają innej drogi jak samobójstwo. zawsze jest inne wyjscie inne rozwiązanie ale trzeba zmienić sposób postrzegania problemu.

Myrevin No to czemu pniesz do mnie ? ;) Ja nie faszystka. A może mam zachęcic Cię troche do użalania się nad sobą? Sama próbowałam się zabić a dzis sama sie z siebie smieje, bo dopiero bym zrobiła glupote... Może zacznij promować jeszcze alkoholizm i anoreksje... I ja nie pisze, że są gorsi i lepsi... Ale Ci którzy uważają, że mogą być słabsi od innych chyba sami się za takich mają.

ezoteryczna rozumiem mi chodzilo glownie o wypowiedzi Turqoise i innych tym podobnych typkow jak juz kos napisal kazdy jest inny jedni sa mniej lub bardziej wrazliwi i pisanie do kogos kto ma problemy ze soba w ten sposob Turquoise " pie**olicie jak poj**ane dupe w troki a nie uzalac sie nad soba bo to zalosne " jest patologia.........

do autorki - dla mnei jestes sierota, bo nawet sie zabic nie umiesz, skoro tak bardzo tego chcesz :O jedyne co potarfisz to uzalac sie nad soba? bo wziac sie w garsc i zaczac zyc, robic to co sie lubi, powalczyc o swoje szczescie juz jest troche trudniej nie? lepiej isc na latwizne, pouzalac sie na kafe, gdzie takie pseudoempatyczne laski cie pociesza, a ty dalej bedziesz zyc w poczuciu beznadziejnosci i co gorsza - slusznosci swojego idiiotycznego nastawienia.

Nie... Ja nigdy tego naprawde nie zrobiłam.. Wyrzuciłam nóż w kąt i wypilam kawy... Poszłam na balkon i zaczełam się śmiać... Myśląc, że to głupota... Wkońcu ludzią giną dzieci, tracą wszystko i się nie zabijają... A ja nie jestem gorsza od nikogo i tez dam rade.

Wiem, Myrek :P Pytam się innych ;) Zastanawia mnie to, ponieważ są ludzie, którzy w każdej materii mają coś do powiedzenia. A pewnych rzeczy nie da się sobie wyobrazić, nie da się wczuć, dopóki się ich nie doświadczy. Ktoś, kto nigdy nie był dotknięty zaburzeniami emocjonalnymi, a twierdzi, że samobójstwo jest tchórzostwem, no sorry, ale jest pospolitym durniem i ignorantem. I nie ma w tym żadnej martyrologii 🖐️

Dobra idę do domu .. 🖐️ A co do nazywania człowieka, który chce sięzabić tchórzem. Oby żadnej z was bóg nie postawił na jego drodze..

pain au chocolat Ja tylko powiedziałam, że bzdurą jest zdanie o samobójstwie... Coś w stylu, że czasami nie ma wyjścia... A to bzdura... I za to zostałam zaatakowana. Więc nie rozumiem.

Myrevin Przyznaj się do tego, że jesteś tchórzem... Ja się przyznałam do tego, że byłam.