Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agattka81

Czy urlop wychowaczy przeduża umowe o prace?

Polecane posty

Gość agattka81

witam. w listopadzie kończy mi się umowa o prace zostało mi 3 miesiąće.Teraz kończy mi się urlop macieżyński i niechciała bym przedłużać z pracodawcą umowy.z związku ztym mam pytanie czy urlop wychowawczy przedłuża umowe?

Gość najgorsze sa ą om
nie

Gość idz z tym problemem....
nie, on daje ci ubezpiecznie i staz pracy. Kase wyplaca ZUS nie pracodawca, o ile zaczepisz sie o te marne 550 zl, to z tego co wiem to tylko z rodzin naprawde biednych to dostaja

Gość agencica
nie :)

Gość agattka81
dzięki. za odpowieć. nie zachaczam się w tym progu.tym bardziej że liczą rok w stecz jak pracowałam. co za durnota. tylko chyba my mamy takie prawo.dzięki.

Gość idz z tym problemem....
no ja sie tez nie zalapie ;/ zalapalabym sie jakby liczyli dwa lata do tylu bo wtedy nie mialam meza i nie pracowalam. No powaznie trzeba byc z jakiejs bidnej wrecz patologicznej rodzinki, lub byc sprzedawczynia w kiosku Ruchu i miec bezprobotnego meza aby sie na te marne 550 zl zalapac. Zenada.

Gość dddddddddddddddd
to ,że wy pracowałyście sie nie liczy.To jest traktowane jako dochód utracony i sie nie wlicza urlop kończy sie wraz z wygaśnięciem umowy.Możecie podpisać kilejną umowę i pracodawca moze wyrazić zgodę na dalszy urlop,ale ty tego nie chcesz.

Gość dddddddddddddddd
dochód netto musi nie przekraczać na osobe na miesiąc 504 zł.Wtedy jest 400zł wychowawczego +48 rodzinnego.Jak przekraczasz nawet 48 zł nie dostaniesz:o

Gość dddddddddddddddd
wasz dochód jest odejmowany i odejmują coś tam jeszcze,nie pamiętam co ....zdrowotne chyba.Do tego jeśli mąż w tamtym roku zarabiał dużo a w tym roku np bardzo mało to też trzeba to zgłosić.

Gość hurtki
a ja mam pytanie,teraz jestem w ciazy i rodze pod koniec roku,potem ide na macierzysnki i chce isc na wychowawczy,czy bedzie przyslugiwal mi zasilek? moj maz jest zagranica i pracuje na czarno a moj dochod zostanie utracony skoror pojde na macierzynski,wiec dstane te 400 zl????

Gość agattka81
co znaczy utracony? jeśli pracujesz i w trakcie umowy jesteś w ciąży to pracodawca nie może cię zwolnić w ciąży a u mowe może rozwiązać dopiero po macieżyńskim.Zasiłek macieżyński jest obowiąskowy i wynośi tyle co pensja.Jeśli umowa nie wygasa lub nie jesteś zwolniona możesz iść na urlop wychowawczy(teraz chyba obowiązkowy-pracodawca nie może ci odmówić)Twój mąż nie ma zarejestrowanych dochodów więć jest tylko dzielony twoje dochody na ilość członków rodziny, ale rok w stecz.