Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MagicznaDlon

Zastanawiam sie nad........pomocy

Polecane posty

Zastanawiam sie nad 3 kierunkami studiow::) pedagogika to by mi odpowiadalo ale malo jest pracy zwiazanej z nia i duzo ludzi sie juz na to pcha;/ logistyka niby dobrze platna praca ale wiecie moze czy studia latwe?? administracja podobno trzeba sie uczyc \"pierdol\" wiecie moze czy latwy kirunek??

Gość vgfhg
ja studiuje administracje, jezeli chcesz sie uczyc przepisow to idz, ale lepiej isc na prawo i sie pozniej specjalizowac w prawie administracyjnym niz isc na administracje i miec wiecej przedmiotow niz prawnicy, lktore w wiekszosci sie pokrywaja + dochodza przedmioty z zarzadzania. Po prawie jest praca w wiekszej ilosci miejsc, bo potrzebuja po studiach prawniczych a nie administracyjnych. Idz na studia takie, z ktorymi zwiazesz przyszlosc i bedziesz robila tro z przyjemnoscia. ja niesttety pomylilam sie z powolaniem, choc nie powiem studia sa praktyczne, ksiazek wlasciwie nie trzeba kupowac (wszystkie ustawy ze strony sejmowej sie sciaga). Ale niestety ani sie doktoryzowac po tym...a praca po urzedach za marne grosze, chyba ze z urzedami nie zwiazesz swojej przyszlosci a pouczysz sie dla siebie - aha jasne ;)

Gość byle nie w szkole
a po co na pedagogike, juz teraz nie mozna znalezc pracy po tym kierunku, niz demograficzny coraz wiekszy

a czego dokladnie sie uczysz na administracji?? myslam ztez o psychologi w administracjia ale to chyba sie pozniej wybiera specjalizacje czy od poczatku?? Duzo muszisz brdur kuc na pamiec?? No walsnie wiem ze z pedagogika cier\\zko o prace ale jednak ten kierunek mi najbardziej odpowiada:( kurcze:( a na prawo nie pojde bo to jednak za ciezkie dla mnie:(

Gość vgfhg
Na administracji uczymy sie tego co prawnicy na prawie + dodatkowe przedmioty. niestety wszystko na pamiec, bo to przepisy. Ze specjalizacji u nas sa do wyboru 1. europejska 2. publiczna 3. finansowo gospodarcza. ogolnie nie polecam. Co roku na dziennych konczy ok 200 osob, dodaj zaocznych, wieczorowych i to z jednej uczelni a administracja jest na wiekszosci uczelni w Polsce. Zalezy co chcesz w zyciu robic.

Gość a walisz kobyłkę

boje sie po prostu ze sobie nie poradze bo u mniez kuciem na pamiec a na dodatek nudnych przepisow to ciezko:( wiec chyba na logistyke:(

Gość a co to ta logistyka
??

Jeśli lubisz uczyć się przepisów prawnych to administracja jest dobrym kierunkiem. Osobiście jestem na administracji i nie zgadzam się z tym, że jest to kierunek dla tych, którzy nie dostali się na prawo. Ja nawet nie zdawałam na prawo bo chciałam iść na administrację. Nauki jest dużo, ale poza przedmiotami typowo prawniczymi są też przedmioty takie jak zarządzanie zasobami ludzkimi, organizacja i kierownictwo w administracji, etyka w administracji itp (ale to pewnie też zależy od uczelni). Osobiście polecam ;)

Gość vgfhg
Ja także się nie zgadzam że administracja jest dla tych którzy się nie dostali na prawo, bo ja także na prawo nie składałam dokumentów.

nie no administracja odpada teraz tylko trzeba papiery zlozyc na logistyke i pedagogike;/ chociaz wszystcy odradzaja:(

Gość vgfhg
Lepiej jak będziesz robiła coś co pokochasz, może już kochasz i zrobisz to z pasją niż żebyś miała się męczyć w czymś, co może być a nie musi opłacalne. Z pasją więcej osiągniesz.

Gość vgfhg
No mowie zalezy co chcesz w zyciu robic.

chciala bym pracowac z dziecmi w przedszkolu:) ale podobno tylke ludzi w ostatnich czasach poszlo na psycvhologie i pegagogike ze sie nieopalaca:(

Gość dc girl
vgfhg-> studiujesz w opolu? ja tam skonczylam administracje mgra mam ;) te specjalizacje mi UO przypomnialy wlasnie, ale nie wiem w sumie jakie sa w innych miastach...

Gość vgfhg
Ale nie wszyscy po psychologiii i pedagogice chca pracowac z dziecmi w przedszkolu.

Gość vgfhg
dc girl -> nie nie, ja studiuję w Lublinie :)

w duuzym miescie mozesz znalesc prace po pedagogice wczesnoszkolnej ale kokosow na tym nie zarobisz ale mozesz isc np na pedagogike i zrobic potm podyplomowke z logopedii

no mnie by wlasnie interesowala wczesnoszkolna cos takiego:) a potem podyplomowke z czego moge zron\bic jeszcze w tym kirunku??