Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana87onas

Dziewczyny jestem w ciazy ...... co z moja dieta

Polecane posty

Gość zalamana87onas

Wlasnie dzis sie dowiedzialam ze jestem w ciazy dobilo mnie to.. Mialam zaczac jakos diete zeby wkoncu zgubic kilogramy a mam ich sporo.. mam 160 a waze jakies 73 kilo:( Tylko sie zalamac... czy w czasie ciazy moge byc na diecie

Gość możesz być na diecie
bo w czasie ciąży należy trzymać dietę, ale na pewno nie dietę ODCHUDZAJĄCĄ zgłoś się koniecznie do dobrego lekarza i niech Ci pomoże ustalić jadłospis, dzięki któremu Twoje dziecko będzie zdrowo rosło, a Ty nei przytyjesz przesadnie:) baaa nawet możesz schudnąć, ale raczej teraz o tym nei myśl tylko skup się na dziecku, które w Tobie rośnie:)

Dieta to pojęcie bardzo względne. Dlatego, że dieta to nie jest synonim odchudzania. Ty musisz być na diecie dla ciężarnych:) Co to znaczy? A no nic innego jak: - odstawić alkohol i napoje gazowane - jeść dużo warzyw, owoców i pić dużo soków i wody (uważać na cytrusy i truskawki) - spożywać nabiał ale tylko pasteryzowany - jeść mięsko (nigdy nie surowe, najlepiej gotowane - nie smażone) - jeść w miarę regularnie - NIE ODCHUDZAĆ SIĘ bo teraz najważniejszy jest dzidziuś - nie zażywać tym bardziej żadnych tabletek odchudzających czy hamujących apetyt Czyli prawie jak na diecie z tą różnicą, że musisz:D Albo sorry - wypadałoby:) To co napisałam gwarantuje, że bardzo dużo nie utyjesz w ciąży - choć na pewno utyjesz. Jeśli natomiast będziesz jeść wszystko i bez umiaru to się nie ruszysz już w piątym miesiącu:P

Gość zalamana87onas
hmm a powinnam sei tak cieszyc!!! a mnie to dobija!!! Niedlugo jak slon bede wygladac juz wogole.. nei dosc ze teraz duza nadwaga to jeszcze dojdzie duzo kilo....a cwiczenia moge robic???? wiecie ja mam dziwna figure gora troszke mi sie przytylo ale wiem ze moge to zmienic ale co z dolem nogi jak u prosiaka i pupa.. jakie cwiczenia w ciazy moge robic na to

ja 24-----ale fajna zabawa:) mama czy tata....miałam dylemat, ale jednak tata:) mam nadzieje że sie nie obrazisz he he?

Jakże mogłabym sie obrazić skoro sama na niego zagłosowałam:) zalamana87onas - najlepszy dla kobiet w ciąży jest BASEN! Tak czujesz się lżejsza, możesz odpocząć, a i ćwiczenia wydają się mniej wysiłkowe (no bo w końcu przemęczać się nie możesz). A tak poza tym to na necie jest mnóstwo takich ćwiczeń - wpisz w Google "ćwiczenia dla ciężarnych" czy "ćwiczenia dla kobiet w ciąży" i już:) PS: wcale nie musisz dużo przytyć - naprawdę mądra dieta, racjonalne odżywianie i ruch działają cud. A jak dziecko się urodzi to z dnia na dzień będzie coraz mniej kilo dzięki codziennym obowiązkom:D

spokojnie :) ja też zamierzałam schudnąć do wakacji, ale w lutym zaszłam w ciążę i przestałam myśleć o odchudzaniu. teraz jestem w 5 miesiącu ważę mniej niż przed ciążą. od 2 miesięcy waga praktycznie mi stoi, tzn nie spada. odżywiaj się racjonalnie, jedz owoce, warzywa, ogranicz słodycze. jeśli będziesz się ruszać to nie przytyjesz. nie zaczynaj teraz ćwiczeń w 4 miesiącu możesz się na jogę zapisać, jeśli oczywiście lekarz pozwoli i z ciążą będzie wszystko ok.

Gość możesz być na diecie
musisz udać się do lekarza, który skomponuje Ci dietę i poleci ćwiczenia fizyczne, bez tego ani rusz;) poszukaj, tutaj na kafe pisały dziewczyny, które dzięki współpracy z lekarzami nawet chudły w ciąży przez to, że miały sporą nadwagę przed ciążą, a dzięki dobrze skomponowanej diecie dzieci rozwijały się prawidłowo pomimo, że kilogramy spadały:) chcieć to móc:)

hej, wiesz, znam osobe, ktora w momencie zajscia ciaze wazyla 120 kilo a po^porodzie 80. dziewczynie lekarz nakazal radykalna zmiane diety - warzywa owoce, chudy nabial i miesko, zero chemii. didzius urodzil sie zdrowy. a mamusia dzieki temu co robila w ciazy pol roku po porodzie wazyla 60 kilo a teraz to juz zeszla do 50. ma 170 cm wzrostu. dzidzius po prostu nie daje jej usiedziec, ona je zdrowo, codziennie kilkugodzinne spacery.

Nie jest powiedziane że musisz przytyć skoro masz zapas kilogramów. Ja jestem w 7 miesiacu i nie przytyłam w ogóle

Gość thesame
tak trudno sie zabezpieczyc?:O