Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mleko

mleko następne

Polecane posty

Gość mleko

kiedy wprowadzałyście mleko 2 waszym dzieciom jak skonczyly 4 miesiace czy moze wczesniej moj maly ma 3 i pol miesiaca i sie zastanwiam czy moge mu juz powoli zmieniac mleczko jest na nan

Gość wydaje mie się że nie ma
powodów, żeby zmieniać wcześniej. Po to są informacje podane na opakowaniu. Ja bym nie zmieniała, chyba że bo konsultacji z pediatrą

Myślę, że bez problemu możesz zacząć wprowadzać. Podobno dobrze jest na początku mieszać mleko pierwsze z następnym, żeby organizm dziecka się przyzwycaił. Ja chyb ateż jakoś tak wprowadzałam.

Ale 3,5 miesiąca to tylko 2 tygodnie do 4 miesięcy. Chyba nie ma potrzeby robić paniki i wątpie czy te 2 tygodnie wiele zmienią tym bardziej jeśli zaczęłabyś wprowadzać powoli czyli mieszając jedynkę z dwójką.

Gość mleko
dzieki za odpowiedz :)

Gość jeśli dwa tygodnie nie robi
różnicy to po co zmieniać? Lepiej poczekać. Po to są zalecenia, opracowane przez specjalistów. Nic na siłę. Zaraz będziecie dwumiesięcznym dzieciom zupki podawać...

Jakby się trzymać tak zaleceń "specjalistów" to by człowiek oszalał. Ja tylko radzę jak uważam.

Gość no cóż ...
teraz nawet zaleca się stosowanie mleka początkowego do ukończenia 6 miesiąca :) Mleko następne zawiera więcej białka i żelaza niż mleko początkowe i dlatego może obciążać nerki. Ja bym poczekała te 2-3 tygodnie, aż dziecko nie skończy 4 miesięcy. Pomyśl tak - to tylko 2 tygodnie, a wiem, że dziecku na 100 % nie zaszkodzę :)

Gość jukas.
wanad ale ty głupia jesteś, ty to juz pewnie sznycle w piatym m-cu swoim dzieciom dawałaś... no bo Ty wiesz lepiej niż cała armia specjalistów. Ja swojemu dziecku mleko 2 dałam dopiero w 7 m-cu! Pół roku tylko pierś, potem m-c mleko 1 apotem 2

Gość czarna jagódka...
dwa tygodnie Cie tak strasznie zbawi?