Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nninnka

Nel - imie dla dziewczynki

Polecane posty

Gość ty na chwikę
moja córka ma na imię Nella:-) jest piękną i mądrą nastolatką...

Gość Mama Nelly
Ja dałam mojej córeczce na imię Nelly zakochałam się w ty imieniu (chociaż nie jestem miłośniczką Nelly Rokity). W Urzędzie nie było problemu z rejestracją, chociaż trzeba było paniom l i t e r o w a ć czemu się z reszta nie dziwię. Córeczka jest kochana, cudowna i mam nadzieję, że będzie kiedyś zadowolona ze swego imienia. Pozdrawiam

Gość Mama Nelly
Kornelia - fajnie brzmi oczywiście u osoby dorosłej, budzi szacunek (a może to dlatego, że pani dyrektor w mojej podstawówce miała na imie Kornelia) a malutką i tak będziecie nazywać Nelcią :)

Gość kanusia9
Nel - imię świetne :):):) przez jedno, czy też dwa "LL". Trzeba życie urozmaicać ciekawymi imionami, bo żygam na te wszystkie Kasie, Nikole, Anie, Helenki, Olunie itp :P Ja już na dniach urodzę również córeczkę, z tym , że nazwę ją Tola Nel... :)

Gość aaqq
moja coreczka ma na imie Nel , nazywam ja Nel , Nelcia lub Nelunia, jest sliczne i od dziecka wiedzialam ze Nel to imie dla mojej coreczki!,

Gość sugga
Amelia takie abcine papucie.

Gość szklanka wody niegazowanej
mam siostrę Kornelię. Większość zwraca się do niej Nela:)

Gość andruska
Spodziewam sie dziecka za miesiac i cały czas nie wiem ja ją nazwac,obecnie wpadło mi do głowy Nelly,ale nie wiem czy nie będzie problemu z rejestracją,z tego co tu czytam to wszyscy nazywaja Nel

Gość Savage
Nel świetne imię , moja córcia ma tak na imię , najważniejsze że nam wszystkim w rodzinie to odpowiada a jak innym nie to trudno, co ja się będę obcymi burakami przejmował.

Gość Mama Nell
moja córka też ma na imię Nell, tyle, że przez dwa "ll" Póki co jest maleńka, ale mam ndzieję, że będzie lubiła swoje imię :)

Gość fj
bardzo ladne imie Nel podoba mi sie tez Tess

Gość dziesięciolatka
MOMENT!!!!!!! któraś tu się nazywa Nel D jakie jest twoja pełne nazwisko PS Bo ja się nazywam Nel D

Gość nilixx0
można, jeśli uważasz, że nie można dać dziecko na imię Nel, nawet jeśli oboje rodziców jest z Polski, to się mylisz. mi rodzice w 00' dali tak na imię ( niestety ) i jakoś było legalne. więc możecie mu tak dać na imię, tyle że ona gdy dorośnie będzie narzekać tak jak ja. : P

Gość gość
Witam, moja córka ma 9 lat i na imie NELLY (Neli ) wiele osób mówiło że ma ładnie na imię ....jakoś nie zniszczyłam jej życia ... życie to nie imie to harakter osobowość wiedza itd na imie można miec i Kunegunda jak będziesz fajnym dobrym człowiekiem to nawet okropne imie nie przeszkodzi

Gość Mama Nell
moja corka tez ma na imie Nell i bardzo sie wszystkim podoba. We wrzesniu bedzie miala brata i z mezem sie smiejemy, ze Stas powinien miec na imie :) Ech tak naprawde dla chlopca to mamy problem z imieniem, jak ktores mi sie podoba to maz kreci nosem...

Gość ja bym xxxxxxxxxx
Ja się zastanawiam nad imieniem Nela. z "a" na końcu :)

Gość gość
mnie sie bardzo podoba

Gość Mama_Pauliny
"LILIKAS6699 moja siostrzenia ma na imie NEL cudne imię, nikt sie nie dopytuje jak ? jak to się piszę itp? A wszystkim mamom ktore zamirzeją nazwac sowję dziewczynki ANNA, MARIA, PAULINA, AGNIESZKA - ZASTANÓWCIE SIĘ ILE TAKICH DZIEWUCH POZNIEJ BEDZIE W KLASIE. DRAMAT ZAŚCIANKOWY !!" Ja sobie wypraszam, to że nazwałam pierwszą córkę Paulina a drugą chciałabym Nel, to znaczy że jestem zaściankowa czy nie ?????????? Bo się pogubiłam !!?? Poza tym Paulin wcale nie ma dużo, moja zawsze jest jedyna, w przedszkolu, w zerówce, w szkole... Jak chciałaś walnąć popularne imiona na przykład to trzeba było dawać Julia, Wiktoria, Oliwia, Zuzia i Amelia... I jeszcze Aleksandra, wiedzie prym chyba teraz... A nawet jeżeli ktoś da jedno z wymienionych, to co, znaczy że jest zaściankowy ?? To jak nam się imię Paulina podobało to mieliśmy tak nie nazywać tylko nazwać Sri Lanka czy inna Islandia żeby nie być zaściankowym ?? O matko jedyna co za głupie rozumowanie !!

Gość mama Tosi
Wolę imię Nel niż kolejnej Nikoli- imię w wersji polskiej niestrawialne. Mam kuzynkę mieszkającą we Francji - jej Nikol ma już 19 lat,

Gość mama Ani
w całym przedszkolu [ok. 180 dzieci są tylko 2 Anie, Nikolków jest ok 20...masakra.!..4 Brajanów,

Gość gość
tydzień temu w kościele odbywały się chrzciny. na 12 chrztów 4 Nikole były... masakra!

Gość Nel mnie się podoba
Ja mam Oliwkę:) Następne dziecko (jeśli będzie kiedykolwiek) nazwę... dziewczynka- M.J (Emdżej) Megan Junior:) a chłopak E.J (Idżej) po mężu Ed

Gość Nel mnie się podoba
Dla dziewczynki podoba mi się strasznie Zia(Zija) mega!!!!!

Gość gość
moja córka ma 18 lat chodzi do liceum i jest jedyną Nikoletą w szkole. nie czuje się pokrzywdzona przez imię nawet bardzo je lubi

Gość ciekawa uczestniczka dyskusji
Nikoleta, a Nikola to chyba dwa różne imiona? W mojej rodzinie są 3 Nelki, jedna Antonella [urodzona i mieszka na Hawajach], i 2 Kornele czyli zdrobniale Nelki Imię ładne, aczkolwiek moje córki to Bronisława i Stanisława.

Gość ciekawa uczestniczka dyskusji
Kornelie, i się gdzieś zagubiło

Gość gość
jak można powiedzieć,że chce się rzygać na jakieś imię, czy to są wypowiedzi dorosłych ludzi?

Gość Sussannna
Nel nie najgorsze, mogłaś gorzej nazwać, np Nikol - ohyda!