Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anginowaaa

Kto wyleczyl sie ze SPLYWAJACEJ WYDZIELINY DO GARDLA...?!!

Polecane posty

Gość anginowaaa

Jesli tak to w jaki sposob????? Co pomoglo??? PS znam topik "Jedzie i z ust jak Shrekowi" ale jest dosc dlugi i w sumie nie wiem czy ktos wyleczyl sie z tego tytulowego problemu glownie chodzi o wydzieline spywajaco do gardla!! (a przy tym wiazace sie ropne kulki i nieswiezy oddech) PISZCIE SPOSOBY/recepty, ktore wam POMOGLY.

Gość mi pomógł
mi pomógł antybiotyk od lekarza laryngologa, prywatnie byłem, najpierw płukanie zatok antybiotykiem przez rurki wsadzone do nosa, potem jeszcze antybiotyk doustnie przez 2 tyg. Był to Zinnat 500. Wyleczyłem się. Pozdro.

Mnie wyleczył lekarz rodzinny Bioparoxem-areozolem do nosa i gardła.Kuracja trwała 10 dni.

Gość czarna3693
mam ta sama dolegliwosc:( pytanie do wyleczonych: czy po jakims czasie od zakonczenia kuracji antybiotykami to nie powrocilo??

Hej mam pewien problem z którym męcze się juz od paru lat.Chodzi o to że w gardle ,a dokładniej w migdałkach zbierają mi sie takie białe kulki ,być może jest to ropa.Jest to bardzo uciążliwe bo w żaden sposób nie moge tego odchrząknąć ;/ Musze jakoś to wyjąć,robie to najczęsciej patyczkiem do uszu i wtedy kulki wychodzą.Dodam jeszcze,że po wyjęciu ich strasznie śmierdzą;/ Myśle że przez to moze nieprzyjemnie smierdziec mi z ust. Zdarza się to często bo 3 razy w tygodniu męcze sie z tym a nawet czesciej ,Mam już tego serdecznie dość.Chodziłam juz tysiąc razy do lekarza i raz powiedzieli mi ze jest to pozostalość po chorobie,drugi raz ze to tylko przyziebienie,a tzreciego razu udałam się do laryngologa i stwierdził ze jest to przyczyną wysuszenia się śluzówki i przypisał jakies leki ale to najwyrazniej nie było przyczyną,bo leki nic nie pomogły.Nie wiem juz co mam robic.Czasem mam uczucie wąskiego przełyku i czasem mam tez problem z polykaniem sliny ale wystepuje to bardzo zadko.Kiedyś gdy byłam młodsza pojechałam do szpitala na oddział laryngologii i wycięli mi jakąs kulke z gardła ale nie wiem co to było bo juz nie pamietam i przez pewnien czas było dobrze ale teraz jest juz koszmar to samo co było kiedys! :/ Lekarze nic nie widzą chodz ja wiem ,ze cos w tym gardle tam siedzi.Czytałam duzo na innych forach i jest bardzo duzo ludzi z tym wlasnie problemem ale nie ma zadnego wytłumaczenia co to dokladnie jest i co jest tego przyczyną.Nie mam zamiaru duzej sie z tym męczyc,myslalam o wycięciu migdałkow ale jednak nie chce tego robic.Cały czas jestem dobrej mysli ze mozna jakoś temu zaradzic i pozbyc sie tego cholerstwa. Bardzo proszę o pomoc bo juz nie wiem co mam z tym faktem zrobic. Z dziękuje i czekam na jakąś sensowną odpowiedz i czy ktoś ma moze cos takiego jak ja i wie jak sobie z tym radzic to bylabym wdzieczna jakby dał znac i podzielił się informacjami na ten temat :) Ania.

Gość dfhlewufkgcfkewygfc
Ehh, mam to samo. Mi znowu doktórka powiedzial ze to resztki jedzenia, ale to na bank nie sa resztki jedzenia. I powiedziala ze mam plukac gardlo rano i wieczorem. Ale dobrze wiemy, że to nic nie da. Bralam jakis antbiotyk kiedys, znajomy lekarz mi przepisal. Ni epamietak jak sie nazywac, ale to bylu duze trzy tabletki. i nie pomogl. nie moge wyciac migdalkow bo mam caly czas powracajace zapalenia oskrzeli. sama jestem zalamana