Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla mama 321_23

Wanienka- jaką polecacie?

Polecane posty

Gość przyszla mama 321_23

Jestem na etapie kupowania wanienki. Jaką polecacie i może jaka macie? czy się sprawdziła? Na allegro jest duże zainteresowanie Fisher Price. Opłaca się?

ja polecam zwyklą dużą wanienke :) kosztuje okolo 30 zl u nas wanienka dosyc dlugo sluzyla bo mala dlugo nie potrafila sama siedzieć. w tej fP napewno by się nie zmieścila.

Ja polecam wanienkę z Ikei. Ona nie jest taka wielka, ale u nas super się sprawdziła. Dla noworodka i małego niemowlaczka starcza. Ja w pewnym momencie przez jakieś 2 tygodnie narzekałam, że jest za mała, a potem Lusia usiadła i w wanience znów się zrobiło dużo miejsca. Jej plusem jest to, że nie zajmuje wiele miejsca. Że można ją napełnić po brzegi, dziecko siedzi w wodzie po pachy i nie marznie, a wody wcale w niej nie jest tak dużo - ma pionowe ścianki, dlatego. Ma takie gumki antypoślizgowe na dnie. Ogólnie jest OK :) Kosztuje 25,99zl http://katalog.ikea.pl/p1966/wanienka

Gość po co wydziwiac
zwykla wanienka sprawdza sie w 100%

Gość po pierwsze Twoja szefowa
szczerze to nie polecam żadnej wanienki polecam natomiast taki leżaczek http://www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/0983017/c_1/1%7Ccategory_root%7CBaby+and+nursery%7C9556510/c_2/2%7Ccat_9556510%7CNursery+equipment%7C9556511/c_3/3%7Ccat_9556511%7CBathing+and+potty+training%7C9556516.htm kładę na nim dziecko i myję pod prysznicem - mała to uwielbia :)

Fisher Price jest mała, matki się napalają na wygląd i kupują, a potem psioczą, pełno takich narzekań w internecie czytałam na wanienkę Fisher Price.

Gość balladynka32
ja mialam najzwyklejsza blekitną wanienke i foczke do niej i sprawdzily sie rewelacyjnie, a teraz maly w wannie duzej pluszcze sie pod prysznicem. nota bene, jesli ktos jest z kielc, to moge swoj komplet odstapic - jest jak nowy.

Gość dajcie link na tą foczkę o
której piszecie

Gość no tak ale...
najzwyklajsza, bez bajerow typu wkladki dla niemowlaka. I zadna fisher price za ponad 200 zl. ta "superwkladka'' zamokla znajomej tak, ze grzyb pod nia podszedl!

Gość po pierwsze Twoja szefowa
ja foczki nie polecam - plastik, sztywna, dziecku niewygodnie - miałam ja dla pierwszej corki i uzylam moze z 2 razy za to ten lezaczek jest suuuupppeeerrrrr :)

Gość jak linka na leżaczek

Gość jak linka na leżaczek
bo ten co jest wyżej to do wanienki nie wiedzie zbytnio

My mamy taką: http://www.allegro.pl/item390183845_okbaby_wanienka_onda_ok_baby_term_korek_wsk_wody.html Sprawdza się w 100%. Córka ma teraz półtora miesiąca i wreszcie lubi kąpiele - leży sobie na tym wyprofilowanym miejscu, nie trzeba jej ciągle trzymać na ręku, więc dla nas jest to duża wygoda, jej też się to podoba. May problem był na samym początku bo była za mała żeby sobie tak leżeć, ale wtedy po prostu kąpaliśmy ją tak jak w normalnej wanience - trzymając ciągle na ręku (pupa była podparta).

ja tez jak sarkastyczna cyniczka moge polecic ta wanienke ONDA, jest super praktyczna i wygodna zarowna dla dziecka i dla matki; po przyjezdzie do Polski kapalam corke w pozyczonej zwyklej i szczerze mowiac mialam ochote wywalic ja przez okno:) byla waska, plytka, dziecko mi sie w niej slizgalo i musialam caly czas je podtrzymywac... pewnie jakbym ja miala od poczatku to bym sie przyzwyczaila i chwalila... a tak to mialam wrazenie jakbym sie przesiadla z super auta do malucha:)

Ale jak w wanience Onda kąpać dziecko siedzące? Jak tam jakieś cuda z dna wystają? I czy mycie plecków, paszek, jest wygodne w takiej wanience?

kochana kup normalna wanienkę,ja głupia kupiłam fisher price'a i po tygodniu wydałam szwagierce w ciąży,przerobiłam tez tummy tub:D,normalna bez zadnych udziwnien,zagłębien i wypustek:D

Gość i już nie wiem
bo jak mam kupić normalną + ta foczkę to onda wygląda jak normalna z foczką juz wbudowaną

No, ale jak dziecko ma z 6 miesięcy, to chce siedzieć, a jak z 8 to się w wanience już chlupie jak szalone, wstaje, próbuje pływać ;) A jak w Ondzie będzie to robiło, to ja nie wiem, zresztą ona jest szeroka, ale płytka... Ja wanienkę z IKEI cenię właśnie za to, że nie jest zbyt rozlożysta, za to jest glęboka, dzięki czemu dziecko siedzi w wodzie po pachy, nie marznie, a wody wcale nie dużo trzeba do niej wlać. Poza tym tak szczerze mówiąc to ja bym chyba nie umiała w takiej foczce dziecka myć, ale to może kwestia wprawy.

W wieku 5 miesiecy Kuba \"przesiadł\" sie juz do duzej wanny naszej rodzinnej:) ,wiec jak marzysz o jakis udziwnionych to w zasadzie sobie fundnij,bo siedzące dziecko juz racej w dorosłej wannie chce poczuc swobodę.Aaaa,na przyszłosc,nie kupuj zadnych krzesełek do wanny:P,nastepna stówa w błoto......słuchaj rad doswiadczonych ,to zaoszczedzisz sporo kasiorki:D

Ja Lusię kąpię cały czas w wanience (przy czym wanienka stoi już w dorosłej wannie, bo ona tak fircykuje, że z 5 litrów wychlapie ;) ). Kąpanie dziecka codziennie w wannie o pojemności 200 litrow to dla mnie rozrzutność :P Od święta dla frajdy można, ale na codzień... Poza tym ja bym Lusi w dużej wannie nie upilnowała ;) Straszny łobuz z niej :) ona w tej zwykłej z IKEI to raz na plecy, raz na brzuch, raz wstaje, zaraz próbuje pływać, bawi się w jednym kącie a za chwilę zauważa szampon na brzegi dużej wanny i tam pędzi go sobie wziąć :) Szczerze mówiąc to nie wiem jak te fircykowania by się odbywały w wannie z wypustkami na stałe :)

Chemical - jak ta z Ikei jest gleboka to pewnie faktycznie wygodniejsza niz ta zwykla:) ja ta z Ondy dostalam w spadku, jak mama do mnie przyjechala kiedy Zosia byla malenka to powiedziala: \"ale wy teraz udziwnione wanienki macie, ja mialam zwykla i bylo dobrze\" ; potem jak przyjechalam do Polski i mialam pozyczona ta zwykla to mama dopiero zobaczyla roznice :) miala okazje kapac mala i sama wkurzala sie na ta zwykla wanienke:) jesli chodzi o mycie plecow i pach to nie ma problemu, zreszta dopoki dziecko nie siedzi to warunki sa podobne jak przy kapaniu w zwyklej wanience z ta roznica ze nie trzeba dziecka ciagle podtrzymywac na rece, co przy dziecku stosunkowo ciezkim i ruchliwym jest meczace;; jak maluch siedzi jest w ogole lepiej, bo siedzi sobie wygodnie z nozkami wokol tego plastiku co wystaje w srodku i pupa nie lata mu na wszystkie strony; a jak juz probuje wstawac to lepiej przeniesc sie do normalnej wanny z mata antyposlizgowa... potwierdzam ze \"pierscien\" czy jak to sie nazywa do kapieli jest do kitu, mielismy tez w spadku i byl uzyty chyba z 3 razy, dziecko sie w tym fajnie bawi ale umyc je ciezko

moja tez tak szaleje:D teraz juz normalnie w wannie bo chyba w zadnej wanience bym jej nie utrzymala, ale duzo wody nie nalewam, cieplo mamy w lazience, zreszta ja tam zimny chow stosuje:D

Dzięki za odpowiedź, qrka wodna! A czy te boczki trzymają dziecko na tyle sprawnie, że ma się obie ręce wolne? Czy w praktyce trzeba ostro asekurować i zostaje jedna ręka do mycia?? Chociaż tak teraz myślę, że jak kobieta jest sama w domu, a nie ma wprawy, to może i rzeczywiście jest łatwiej. Ja to już miałam doświadczenie, wyeksperymentowałam wszystko na dwójce młodszego rodzeństwa (urodzili się po długiej przerwie w stosunku do narodzin moich i średnio-starszego brata) ;)

A ja polecam zwykła wanne. Ta sie dla mnie sprawdziła najlepiej. Z tymi dziecięcymi to tylko miom zdaniem utrudnianie sobie życia.Kupcie taki podkład pod plecki żeby dziecko sie nie ślizgało i wszystko.

Gość sledzie w smietanie
Ja tez polecam ONDE. Mały ma rok i 5 miesięcy i dalej się w niej kąpie na siedząco. W zwyklej wannie wstaje i świruje, a tutaj te bajery na dnie go troche ograniczają i grzecznie się pluska. Na początku miałam zwykłą, prostą i ok. 3 m-ca kupilismy onde i to było blogoslawienstwo - zwlaszcza dla mojego kregoslupa.