Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kubusiovva 19

Opowiem wam jak było... w zamian proszę o radę..

Polecane posty

Gość kubusiovva 19

Bardzo kocham mojego chłopaka, ale nie chcę rozpoczynac jeszcze współżycia. Może to staroświedzkie ale uważam, że im później tym lepiej, a najlepiej to poslubie (czy sie uda -zobaczymy) Jestem z nim prawie rok i on powiedział, że rozumie moje obawy i to że nie jestem jeszcze gotowa. Więc do tej pory nie uprawialiśmy sexu. Jednak zdarzyła się nam bardzo intymna sytuacja kiedy on się pocierał swoim penisem kilka razy o moje wargi sromowe. Nie wszedł we mnie i także nie miał wytrysku. Po tym romantycznym wieczorze miałam shiz że moge być w ciąży.. mniej jadłam zaczełam się zamartwiać. kilka dni po tem kiedy rano wstałam wziąść prysznic zaczeło mi się robić słabo. Kiedy wyszłam z pod prysznicu i chciałam nałożyć balsam tak mnie zesłabiło że musiałam się podeprzeć rękoma o posadzkę. Tak mnie zećmiło że nie widziałam nic(biało przed oczami, straciłam orientacje co "w terenie") na oczy przez kilka minut. potem zaczęło okropnie boleć mnie podbrzysze tak z 3x bardziej niż w pierwszy dzien kiedy mma okres. Miałam nadzieje ze to mieisaczka. Dostałam krwawienia, ale dopiero na drugi dzień rano ze skrzepami i trwało ono krócej o jeden dzien niz zazwyczaj jak mam okres. Uspokoiłam się. ale teraz kiedy minoł prawie miesiąc od tego wieczoru zaczełam częściej oddawać mocz, .. po prostu chodze częściej do toalety, co podobno jest jednym z objawów ciąży.. ja wiem że analizując to wszytsko wydaje się mało prawdopodobne, ale mam ochote zrobić jutro test, chociaz nie wiem ... i tak biję się z myslami juz kilka tygodni...

Gość hbvdihgvda
dziewczyno daj se spokoj to wszystko ze stersu :)

Gość kobieto opamiętaj się
przestań panikować, jaka ciąża - z czego?

Gość kubusiovva 19
czytałam na jakiejś mądrej stronie że w ciążę można zajśc bez stosunku

Gość to nie czytaj
takich głupot

Gość hbvdihgvda
no to radze ci wiecej nie czytac takich bzdornych stron, :) oczywiscie ja tez nie jeden raz miala takie obawy i po nocach spac nie moglam( niedobrze mi bylo i takie tam :), wiec nastepnym razem troszke bardziej uwazajcie zebys sie nie schizowala

Gość kubusiovva 19
dzięki za podniesienie na duchu, to jest sens robić test ?

Gość daj sobie spokój pa

Gość przecież to chore jakieś
częstomocz w ciąży jest wtedy, kiedy dziecki jest juz na tyle duże, że rozrośnieta macica naciska na pęcherz. Więc sądzisz, że to juz jakiś 5 miesiąc moze byc???? :-)

Gość hbvdihgvda
kochana zapomnij o tym jak najszybciej i odpusc sobie bo nic sie nie stalooooooooooooooooooooooo!!!! :) a najgorsze co moze byc to wlasnie takie schizy

Gość kubusiovva 19
Znalazłam na necie cos takiego.. (ale nei wiem czy jest udukomentowany przypadek takiej sytuacji) Zajść w ciążę bez stosunku? Pytanie wydaje się abstrakcyjne i pozbawione sensu, ale zapewniam, że nie jest bezpodstawne. Kobieta może zajść w ciążę nie mając stosunku z mężczyzną. Sytuacja taka występuje niezmiernie rzadko, ale zdarza się. Kiedy? Wtedy kiedy nasienie dostanie się w okolice wejścia do pochwy lub w okolice przedsionka pochwy (tj. przestrzeń między wargami mniejszymi). Zdarza się to najczęściej w trzech przypadkach. #1. Podczas pieszczot. Co charakterystyczne, kobieta wcale nie musi pieścić członek, aby nastąpił wytrysk nasienia. Ten rodzaj ejakulacji zdarza się szczególnie często wśród młodych, nadpobudliwych mężczyzn. Brak doświadczeń seksualnych manifestuje się u nich m.in. ograniczoną kontrolą napięcia seksualnego i w konsekwencji wytrysk następuje w najmniej oczekiwanym momencie. #2. Podczas stosunku udowego lub przedsionkowego. Ten rodzaj współżycia jest szczególnie charakterystyczny dla mężczyzn odczuwających lęk przed immisją (wprowadzeniem penisa do vaginy). Lęk ten manifestuje się zaburzeniami erekcji, a stosunek udowy redukuje te obawy. Możliwa jest wtedy prawidłowa erekcja i ejakulacja. Stosunek udowy często praktykowany jest też przez kobiety pragnące zachować dziewictwo. Paradoksalnie, kobieta zachowując dziewictwo może zajść w ciążę. #3. Po stosunku analnym. Wtedy, kiedy nasienie po zakończonym współżyciu i niezachowaniu odpowiedniej higieny wydostanie się z odbytu

Gość nie przejmuj się te opisy cie
nie dotyczą. głowa do góry i nie stresuj się tak bo nie ma czym. Gratuluje mądrej decyzji odwlekania wspołżycia! Popieram całkowicie.

Gość ssrf
kurde! ja kiedys jak myslalam,ze jestem w ciazy, to mialam poranne mdlosci, 3x czesciej oddawalam mocz, schudam, mialam zachcianki na rozne dziwne jedzenia..i bylam pewna ze bede mama, a co sie okazalo wkrecilam to sobie wszystko i nie jestem mama!!!!

Gość kubusiovva19
to nie wiem dlaczego tak mam że chodzę częściej do toalety, zapelenie pęcherza to raczej ni ejest bo ni eodczuwam pieczenmia przy jego oddawaniu:(

Gość EmiBaby99
Witam. Artykuł, który znalazłas mówi prawdę...może dojść do zajścia w ciążę bez stosuku jeśli nasienie dostanie się do pochwy. Poza tym, przed wytryskiem dochodzi u mężczyzn do wypłynięcia kilku kropli płynu pre-ejakulacyjnego w którym też mogą znajdowac się plemniki, więc jak już wspomniałam zajście w ciążę jest wtedy możliwe. Jednak stres z powodu obaw może doprowadzic do zawrotów głowy i nudności, więc na twoim miejscu nie panikowałabym tylko poczekała na następną miesiączkę. Przy jej braku możesz zrobic test ciążowy. Jeśli jesteś bardzo niecierpliwa i bardzo sie stresujesz jest jeszcze możliwość wykonania badania Beta-Hcg. To badanie pozwoli na wykrycie podwyższonego poziomu hormonu który występuje u kobiet w ciąży. test wykonuje się z krwi, najlepiej 10 dni po ustaniu dni płodnych. Kosztuje około 50zł i ostatecznie ospowie na dręczące cię pytanie.

Gość kubusiovva19
ale przeczytałam navet w vikipedi że ten płyn wydzielający się przed wytryskiem nie zawiera plemników i nie było przypadku zapłodnienia w takich okolicznościach.. a ja jednak dalej się martwię bo coś często musze chodzić do toalety siusiu i nie wiem co jest grane...

Gość kubusiovva19
tak po za tym bolą mnie cczasami jajniki na przemian i dziś kiedy byłam na basenie włożyłam tampon tak na wszelki wypadek i kiedy go wyciągnełam był śluz z domieszką krwi(b mało ale było) i juznie iwem co o tym myslec.. a ile kosztuje test ciążowy w aptece taki z tańszych aale skutecznych? Chyba zwariuję z tej niepewnosci:(

Po prostu idż dziewczyno do lekarza, bo to wszystko jest podstawą do badania. Po takiej wizycie nie tylko będziesz wiedziała czy jesteś w ciąży ale też czy nic innego ci nie dolega.

Gość zxozox
Najzwyklejszy test kosztuje ok 8-10 PLN.

Gość PrzyszlaMama23
tak moze bo przed wytryskiem w wyniku podniecenia wycielany jest taki plyn w ktorym sa rowniez plemniki i ich ilosc wystarczy do zaplodnienia

lilan355 przy każdym zetknieciu się organów płciowych kobiety i mężczyzny może dojść do zapłodnienia... nawet pisza o przypadkach kiedy sperma ( bądż płyn preejakulacyjny) został wprowadzony do pochwy palcami, niechcący i też doszło do poczęcia. Nie bardzo rozumiem co to znaczy \" jakiś czas temu\"? Jesli po tym wydarzeniu dostałaś normalną miesiączkę to chyba się nic nie stało... ale jeśli ta miesiączka się spóżnia to po prostu zrób test ciążowy z moczu i się przekonaj. Poza tym jeśli się chce uniknąć ciąży to nawet przy zabawie bez typowego stosunku powinno sie stosowac prezerwatywę tak na wszelki wypadek:)

buahahah :D:D:D:D sorry, ale rozwalaja mnie takie topy ;)

Gość olele
ja tak samo moj meczyzna pocieral swojego penisa o moje wargo sromowe,ale nie mam nic takiego jak pieczenia, zawroty glowy, czy malo jem,tylko zastanawiam sie czy to naprawde moze doprowadzic do ciazy?

Gość olele
Ale ja pytam sie tak na powaznie

Ja mam trochę inny problem.. Uprawialiśmy z dziewczyną stosunek z prezerwatywą.. Wytrysk miał miejsce w pochwie w prezerwatywie.. Gdy poszedłem wyrzucić prezerwatywę powycierałem penisa chusteczką i wróciłem do lóżka.. Dziewczyna położyła się na mnie i zaczęła pocierać swoim przyrodzeniem o moje.. Nie włożyłem jednak penisa do środka.. Czy takie przez "pocieranie" można zajść w ciążę? Na penisie mogły być jeszcze plemniki.. Proszę o pomoc ..

Gość taka jaaa
raczej nie moglo, jezeli wytarles penisa w chusteczke. plemniki to nie weterani ;p nie zyja w kazdych wrunkach, musi byc 'mokro' bo w suchym umieraja, wiec jesli penis byl wytarty, sperma moze byc nawet sucha i zastygnieta, wtedy nie ma juz wlasciwosci 'zapladniajacych' nie masz sie o co martwic ;)

Gość gość
Jeśli Twoja dziewczyna ma przyrodzenie i pocierała nim o Twoje to oboje możecie być w ciąży :D

Gość gość
skąd wy wytrzaskujecie takie stare topiki