Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuska1234

Mirena!!!!!

Polecane posty

Gość mamuska1234

Mam pytanie do kobiet,ktore maja zalozona mirene.Czy to normalne,ze mam caly czas okres-mirene zalozylam w pazdzierniku.Drugie pytanie czy mozliwe jest zajscie w ciaze?????Nie wiem co sie dzieje,aleod paru dni mam mdlosci,piersi mnie bola i wydaja sie wieksze,ale mam niby okres.Czy to skutki uboczne?

Gość mamuska1234
wiem,ze to najlepsze wyjcie,ale podobno duza skutecznosc jest mireny,wiec mam pytanie czy sa jakies mamy ktore jednak zaszly w ciaze

prawdopodobnie objawy sobie wkręcasz. chociaż wkładka jest okreslana jako WYSOKA forma .. a nie BARDZO WYSOKA.

Gość byc może jest tak że

Gość byc może jest tak że
twój organizm juz wydalił ciało obce ... poprzez miesiączkę/krwawienie "Czy to normalne,ze mam caly czas okres-mirene zalozylam w pazdzierniku"

może przejdz się do ginekologa. chodzisz regularnie na kontrole?

Gość mamuska1234
nie nie wkrecam sobie objawow,sory,ale to chyba niemozliwe.A z tym okresem chodzi mi o to,ze lekarz mowil,ze po 3-4miesiacach plamien okres zanika,a ja od czasu zalozenia mam caly czas obfity okres........

Gość mamuska1234
mam sie zjawic na kontrole po roku zalozenia

ja zawsze dzwonie do ginekologa jak mam jakieś wątpliwości. może też zadzwoń do swojego i po prostu spytaj.

Gość uppppppppppppp
do cholery ale jak coś się dzieje to idz wcześniej

Gość mamuska1234
jasne,ze pojde,chcialam sie tylko dowidziec czy znajdzie sie ktos kto zaszedl w cize majac mirene

po właściwie już latach szperania w sprawie wkładek natknęłam sie na jedna kobietę, która zaszła w ciążę mając Mirenę - niestety to jest możliwe, ale ta możliwość jest znikoma normalne miesiączki mogą się zdarzać, ale teoretycznie powinny się zmniejszać, jeśli jest to dla Ciebie bardzo uciążliwe, to zawsze możesz skontrolować położenie wkładki i skonsultować sytuację z lekarzem

Gość agusia5555
Niestety, Zakladanie Mireny jest jednak niebezpieczne. Mi lekarz przebił macicę i musiałam Mirenę opercyjnie wyciągać. Przeszła do otrzewnej w okolice jajnika, wrostka. I to koniec mojej kariery z Mireną. Dodam, że zakładał ją profesor w Poznaniu.:(

Gość no taaaaaa
ja mialam okres przez 6miesiecy od zalozenia mireny,malo krwawilam ale jednak....potem tylko plamilam w tych dniach co normalnie mialabym miesiaczke i tak jest d dzisiaj(mam juz ja trzeci rok)

zakładanie każdej wkładki w rękach niewprawnego lekarza może być tak niebezpieczne, bo sama wkładka macicy nie przebije, za to przebić może ginekolog sondą badając głębokość

Gość ałaaaaaaaaaaa
:O

Gość niebawem zakładam i
spytam :jak długo trwa zakładanie wkładki i czy ból jest bardzo silny ?

zakładanie trwa kilka minut i nie jest bolesne, a nieprzyjemne (ale, zaznaczam, każdy odczuwa inaczej, w większości wypadków to tylko pewien dyskomfort)

Gość do Wiedziemki
Ja zakł.adam dzisiaj i naczytałam się tylu niegatywnych opinii [okropny bol podczaqs zakladania,plamienia ,łysienie,ba,nawet przebicie macicy ,że troszkę czuję się nieswojo i pojawiły się wątpliwosci.Rodziłam 3 razy więc liczę ,że jesli sie pojawi to ból bedzie mniejszy.Dziekuje Ci za odp,pzdr:)

Miałam założoną Mirenę pod koniec lutego, ból był taki rozrywający, że się wydarłam, a potem popłakałam. Do tego jeszcze zrobiło mi się słabo. Przez 3 dni bolało bardzo mocno, a Ketonal tylko trochę przytępiał ból. Po tygodniu krwawienia zauważyłam że nitki są krótsze, a po miesiącu od założenia zupełnie nie mogę ich znaleźć, coś tylko wyczuwam w szyjce. Od kilku dni czuję dyskomfort i ból w podbrzuszu. Lekarz mnie olał, kazał przyjść za 3 tygodnie (!!!) na kontrolę. Nie wiem co się dzieje, zapisałam się do innego lekarza ale dopiero w kwietniu. Ktoś ma pojęcie czy to jest normalne, że boli i nitki się schowały w jamie macicy? A może sama sobie wmawiam?