Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mocna katharsis

podpalili psa, malego szczeniaka ! koszmar!

Polecane posty

Gość ..............sms.............
Nimand to prawda bo ludzie wolą nie wiedziec co sie dzieje..... Kiedys ogladnelam na necie filmik o zwierzzetach futekowych w chinach....to była dopiero masakra...... wiecie ze takie zwierzaki obdzieraka na zywca ze skor?????????? normalnie sie popłakałam

przepraszam pomyliłam cie z fredim ktory mowil ze robimy z igły widły...sorki:)

Nimand to prawda bo ludzie wolą nie wiedziec co sie dzieje..... Kiedys ogladnelam na necie filmik o zwierzzetach futekowych w chinach....to była dopiero masakra...... wiecie ze takie zwierzaki obdzieraka na zywca ze skor?????????? normalnie sie popłakałam

Gość wrzycilam w wyszukiwarke
haslo i wyskoczylo mnostwo takich przypadkow wiecie co grozi pelnoletnim sprwcom za taki "wyczyn"? do 1 roku pozbawienia wolnosci, czyli w praktyce dostaja w zawieszeniu :O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O do dupy z takim prawem

Gość Nimand
ale musze wam napisać że to wina rodziców jesli chodzi o te dzieciaki, podam przykład, na onecie była sonda co zrobisz ze zwierzakiem podczas wyjazdu na wczasy AŻ 8% POWIEDZIAŁO": WYRZUCĘ Z DOMU I PO KŁOPOCIE, jaki przykład dorośli dają dzieciom?

Gość chory swiat

a wiecie dlaczego , bo za duzo wiesniakow - facetow dostało sie do władzy.. i oni w takich sprawach nie widzą nic złego, nic obrzydliwego :/

Gość chory swiat
jak wyrzuca to "pol biedy":O gorzej jak wywoza do lasu i przywiazuja do drzewa

Gość Nimand
wywalenie zwierzaka podczas wyjazdu na wakacje dla mnie to tez okrucieństwo, totalnie intrumentalne traktowanie zwierzaka, jak przedmiot, od tego zaczyna się znieczulica.. Usuwajmy przyczyny a nie tylko skutki. Zacznijmy od nieodpowiedzialnych posiadaczy psówi kotów

jak wyrzuca to pol biedy????????????????? co ty gadasz???????????? kuzwa ty wyobraz sobie jaki stres jest dla takiego zwierzaka, przewaznie takie wyrzucone leżą pozniej na asflacie przejechane przez samochod!!gratuluje ci podejscia do zwierzat

No właśnie, to rodzice dają przykład. Mi się w głowie nie mieści, jak można porzucić psa przy drodze czy w parku przywiązanego do latarni. I tak robią inteligentni, normalni ludzie? Może nawet rodzice nie są okrutni w stosunku do zwierząt, ale wystarczy kiepski kontakt z dziecięciem, połączony w wiarę w jego niewinność... Skąd się w dzieciach to bierze? Ta agresja? Ja, jak byłam mała, to grałam w dooma itp, oglądałam brutalne filmy, ale umiem rozgraniczyć rzeczywistość wirtualną i życie.:O

Gość chory swiat
pamietacie sprzed kilku taka sprawe jak dwoje chyba lekarzy kupilo labradora w innym miescie a juz w domu zauwazyli, ze jak na psa wystawowego ma jakies nie teges parametry i paczce!!!!!!! odeslali je do hodowcy, a zeby szczeniaczkowi sie nie nudzilo wlozyli mu do pudla zabaweczke to bylo lato i okropne upaly i szczeniak nie przezyl:(

Gość Nimand
no niestety, często wykształcenie ma sie nijak do pierwiastka humanizmu noszonym w sercu...

kochani. prawda jest taka, ze nasza miara czlowieczenstwa jest stosunek do zwierzat. jesli nie potrafi uszanowac zwierzaka to i krzywde zrobi czlowiekowi. to trzeba tez brac pod uwage !! choc czlowiek sie obroni... ma taka mozliosc a np maly piesek? coraz wiecej takich mlodych bestialskich osob. najgorsze jest to, ze w Polsce nie ma wyraznych przepisow kodeksowych dotyczacych stosunku ludzi do zwierzat. za co te elity biora pieniadze? kolejny przyklad kulejacej Polski. a wiecie czy ten pies przezyl??

Gość chory swiat
napisalam "pol biedy" jak zauwazyles w cudzyslowiu, a chodzilo mi o to, ze taki pies ma szanse na przezycie, ktos moze go przygarnac, a taki przywiazany w lesie do drzewa to raczej juz nie a ze to stres dla niego nie musisz mnie uswiadamiac, to akurat wiem i gdyby to ode mnie zalezalo takie osoby ktorym sie znudzil piesek tez bym surowo karala

czy przezył????????????????????? zartujesz???? zakatowali go i spalili żywcem a przestali krecic film jak juz nie wykazywał znakow zycia

Gość Nimand
jedno jest chyba w tym wszystkim najgorsze że nie wiemy ile jest takich przypadków które nie ujrzą światła dziennego. Nawet nie wiemy jak zapobiegać tego typu rzeczom, a sprawcy są bezkarni, dołujące, zwłaszcza że tyle się mówi o przemocy, ale jakoś przemoc wobec zwierząt jest pomijana, ja od dziecka miałem kontakt ze zwierzakami i nigdy bym nie skrzydził zwierząt, może tutaj tkwi rozwiązanie problemu, może każdy dzieciak powinien w życiu zajmować się zwierzęciem, a wątpie czy gdyby te gnoje miały w życiu własnego psa to by zrobiło coś tak ohydnego

tylko sie ludzilam... Boze... oko za oko zab za zab dla takich ! tylko powiedzcie, dlaczego sad nie wzial pod uwage ze ich poziom zdemoralizowania jest na takim poziomie ze nie powinni chodzic na wolnosci ? co za chory swiat co za chore zycie.

nimand i tu nie masz racji. Dzieci teraz sa agresynw i wyzywaja sie czesto na zwierzetach.Do mnie jak przyjada dzieci siostry to psy chowaja sie po katach i podkulaja ogon.Na nikogo tak nie reagowały wczesniej.dodam ze te dzieci maja tez u siebie psa i bardzo mu wspolczuje

nimad- sadze ze nie tu jest problem. problem tkwi w wychowaniu przez rodzicow ! przez wpojenie wartosci moralnych i pokazaniu co w zyciu wazne, co dobre a co nie. nauczenia wrazliwosci, wspolczucia, ludzkich odruchow. w normalnych kochajacych rodzinach gdzie dziecko NIE jest na ostatnim miejscu napewno mniejsze prawdopodobienstwo takiego zwyrodnialstwa

sms - masz racje, ale u malych dzieci normalne jest ze mecza zwierzaka bo nie rozumieja. inna sprawa gdy dziecko jest wieksze np 7 lat.

Gość Nimand
duże znaczenie ma tutaj chyba pogoń za pieniędzmi rodziców, którzy wolą kupić dziecku gry komputerowe zamiast spędzić czas na rozmowie z nim, już nie mówiąc o uczeniu pozytywnych zachowań i opieki nad zwierzętami...

Tu nie tylko prawo kuleje, ale i funkcje społeczeństwa. Nikt nie reaguje na to, że komuś znikają zwierzęta, nikt nie prowadzi rejestru, "każdy sobie rzepkę skrobie". Nie wolno interesować się cudzym podwórkiem za bardzo, bo prędzej to zostanie napiętnowane, niż katowanie psa czy żony. Chociaż żony mniej szkoda, bo ona niby może odejść, a zwierzę?

Gość chory swiat
znam ludzi ktorzy nigdy nie wezma zadnego zwierzaczka do domu bo to klopot i brud, jak mowia, a ludzie ci maja male dzieci i te dzieci sa niestety w takim to przeswiadczeniu wychowywane. nie sugeruje, ze te dzieci beda katowaly w przyszlosci zwierzeta, chodzi mi o to, ze takie osoby nigdy przenigdy palcem nie rusza, zeby w sprawie dotyczacej okrucienstwa nad zwierzetami ruszyc palcem. chcialabym sie mylic

Lepiej, żeby ktoś nie brał zwierzęcia do domu, skoro nie ma dla niego serca...

na takie incydenty powinno sie bardzo ostro reagowac. przeciez jak sad dal wyrok- TYLKO zdemoralizowani. czy cos z nich dobrego bedzie w przyszlosci? to zle rokuje !!!!!! nie rozumiem w tym momencie sedziego i innych, jak mozna to tak zbagatelizowac . plakac sie chce

Gość Nimand
ten wyrok jest prawomocny? Powinni dostać 3 lata w poprawczaku bez zawieszenia, akurat do 18 lat,wówczas może by przemyśleli swoje zachowanie, chociaż trudno się łudzić, może pomyśleć też nad karą dla rodziców? W końcu ktoś ich wychowal na potwory?