Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mocna katharsis

podpalili psa, malego szczeniaka ! koszmar!

Polecane posty

Gość chory swiat
oni w ogole nie beda siedziec ani pol minuty za takie czyny w naszym kraju sie nie szdza takie mamy prawo mala szkodliwosc czynu?????????????????????????????????????????????????

ja nie wiem czy prawomocny... nie ogladalam tego reportarzu po tym jak prezenterka powiedziala ze sceny sa bardzo drastyczne - pokazywaly palacego sie szczeniaka. nie przezyla bym tego, i tak bez tego przezywam :/ ale pewnie wkrotce znow cos przeskrobia moze wowczas dostana ostrzejsza kare...

Gość chory swiat
chory swiat i chore to co napisze ale przydalby sie chyba klu klux klan

kiedy mówili o tym w wiadomościach nie chciałam słuchać i przełączałam kanał. obudziłam się o 1:00 w nocy i co słyszę? wiadomości i przeraźliwe skamlanie psa (ojciec oglądał telewizor) , nie widziałam, ale słyszałam - myślałam, że sie popłacze. potem w nocy sniły mi się jakieś chore koszmary. jednym słowem masakra :(:(:( nawet nie chcę czytać o szczegółach tej historii. gdybym miała okazje spotkać gnoji to rozszarpałabym na śmierć.. wg mnie duży wpływ na zachowanie dziecka ma towarzystwo, niestety... wystarczy, że pozna się kogoś nieodpowiedniego gościa i szajba odbija. z resztą, szkoda gadać. teraz młodzież robi takie rzeczy, że we łbie się przewraca :(

zotaje tylko o tym nie rozmyslac ale jak ???? wiecie, przywracacie mi wiare w ludzi. ze sa jeszcze ludzie dobrzy na tym marnym padole. duzy problem to znieczulica. ludzka znieczulica. skad sie to bierze? to chore! jak uposledzenie uczuciowe.

Może przestańmy słuchać bzdur o totalnej tolerancji, która pielęgnuje w ludziach znieczulicę, a wyplenia ludzkie odruchy... Prawo nie zawsze wszystko załatwia, trzeba by nakłonić społeczeństwo do myślenia, zainteresowania czymś więcej niż własny zadek, wychowania swoich dzieci na ludzi w pełnym znaczeniu tego słowa. Tylko, że to ostatnie wymaga też podniesienia poziomu życia wielu rodzin w Polsce, bo trudno rozmawiać z dzieckiem, interesować się, co robi, gdy ktoś ciągnie na dwa etaty i ledwo dociąga do pierwszego. Chociaż, jak pomyśleć, to takich osób jest mało :O Lepiej napłodzić dzieci i brać na kasę :O Albo rentę wyłudzić :O

Ja się nie zgadzam z interpretacją sądu. I wychodzę z założenia, że jeśli dziecko jest w stanie obmyślić scenariusz takiej bestialskiej śmierci (nieważne: psa czy człowieka), to jest też w stanie odpowiedzieć za swoje czyny. Nawet gdyby miało mieć 7 lat. Wybaczcie, ale nieświadomy to może być kilkulatek, który rzuca w psa kamieniem, bo nikt mu nie powiedział, że to jest złe. Ale jeśli wymyśla się cały scenariusz tortur, prowadzi się je, reżyseruje i nagrywa, to znaczy, że miało się świadomość celu i konsekwencji. Podobno jeden z tych... miał 16 lat. Cóż, 16-latkowie mogą legalnie uprawiać seks, zachodzić w ciążę, a dziewczyny - wychodzić za mąż. Mogą podejmować pracę zarobkową i mieć własne konto. Mają ograniczoną zdolność do czynności prawnych. To nie są nieświadome dzieci. A co do kwalifikacji czynu - cóż, niedawno ojciec kilkulatka zamordowanego przez kilkanaście ran kłutych w klatkę piersiową odwoływał się od wyroku, w którym sąd stwierdził, że nie było to zabójstwo ze szczególnym okrucieństwem, bo chłopiec przed śmiercią nic nie czuł. Rozumiem, że sędziemu orzekającemu operację serca lekarze będą przeprowadzali bez znieczulenia - skoro nic się nie czuje przy wbiciu narzędzia w te rejony :O?

ja poprostu nie moge przezyc, taki bezbronny maly szczeniak przyszedl na ten marny padol, zeby pozyc krotko i doznac takich meczarni. poprostu nie moge tego przezyc. :( :( :( :( :(

Gość 111111111111111
najgorsze jest chyba to,że ominęła ich kara-będzie to dowód na to,ze mozna robic takie rzeczy bo skoro nie ma kary to nire było winy :o

nomina- 100% poparcie. to nie sa nieswiadome dzieci. a jednak sad potrafi byc subiektywny i to tez mnie boli! Polska to chory kraj w swich fundamentach.

a widzieliście jak są traktowane zwierzęta w laboratoriach??????? Koszmar!!!!!!!! Jak można być tak bezdusznym człowiekiem żeby znęcać się nad bezbronnym stworzeniem :(

Kurczę, nie wiem, czy laboratoria też można podciągnąć pod znęcanie się. Otacza nas tyle chemii, że trzeba jakoś badać jej wpływ na organizm... Zależy od celu, przyświecającemu naukowcom.

Gość chory swiat
produkt nie testowany na zwierzetach zwracajcie na to to uwage, coraz wiecej firm kosmetycznych umieszcza taka informacje, niestety jeszcze nie wszystkie

tyle zla i okrucienstwa ze czasem powatpiewam ze jest cos innego. 1) incydent na wystawie we wloszech- "artysta" za eksponat wystawil psa zdychajacego bez wody i jedzenia przywiazanego do sciany w galerii. I WYGRAL WYSTAWE chore chore chore pies zdechl.. chore do szpiku kosci ! a tyle bylo ludzi..... nikt nie zareagowal.. 2) glosna sprawa goldena zakatowanego po przygarnieciu ze schroniska. ostatnia iskra jego zycia i wiary w czlowieka zgasla pod reka kata tyle znieczulicy w ludziach. szkoda slow ! nie moge w to uwierzyc.

Gość zabic ich tak samo jak zabili
tego psa

Tak jak była kiedyś wystawa, że "artysta" wystawił bodajże 10 mikserów z myszkami w środku, a zwiedzający mogli je włączyć. I wyszło na jaw całe ich człowieczeństwo... włączyli ...chyba 4...? :(

Ludzie są pojebani, mam nadzieję, że ich spotka to samo co te zwierzęta

i takie przyklady mozna podawac bez konca. jako za plete mojej wypowiedzi apeluje do Was. prosze, reagujcie na takie incydenty, zglaszajcie do odpowiednich instytucji, wyzbywajmy sie znieszulicy. rozmawiajmy o tym. miejmy oczy szeroko owarte. dzieki za to ze sa jeszcze dobrzy ludzie. przyklad to ta rozmowa. ale pokazujmy to tez czynami jesli jest mozliwosc. dobranoc.dzieki za mila rozmowe na przykry temat.

ja bym tych małych gnoji wykańczała powoli, obok bym postawiła kolege który by to ze śmiechem nagrywał w jakiejś ciemnej piwnicy oko bym na żywca wydłubała, kwasem oblała, każdą kosteczkę w palcu wyłamała a za płacz lała po pysku... choć tak naprawdę na ich widok skończyło by się odrazu uduszeniem. Po prostu taki gniew we mnie siedzi... dwa małe śmieci, nie ludzie.

Gość chory swiat
jestem tak na nich wsciekla ale uwazam ze duzo gorsza kara niz fizyczna byloby dla nich gnebienie psychiczne zeby odwrocili sie od nich wszyscy znajomi zeby byli wytykani palcami zeby do domu wracali kanalami w ogole zeby bali sie wyjsc z domu zeby nie zyli tylko wegetowali wiem malo realne ale mam taka nadzieje

Gość muszę sprostować
Sprawę artysty wystawiającego psa w muzeum. Chodziło o reakcję ludzi na cierpienie zwierzęcia. Ten pies był bezdomny i schorowany. Został umieszczony w muzeum, a pomysł przedstawiono tak jak ktoś wyżej opisał. Psa później wypuszczono, napojono i nakarmiono. Szkoda że nikt z oglądających wystawę nie chciał mu pomóc. Dlatego wygrał wystawę.

Gość a ja nie 111
Sprawa zakatowanego goldena byla bardzo glosna. Zbierano podpisy pod zaostrzeniem kar dla ludzi znecajacych sie nad zwierzetami. Czy wiecie, ze ten pies jak Go wrzucano do dolu jeszcze zyl. A ze znikoma szkodliwosc czynu to zadnej kary nie poniesli, nie poniosa i nie beda ponosic oprawcy zwierzat. Ja tez gram w okrutne gry, ogladam filmy, gdzie krew sie leje strumieniami i nie bije ani ludzi ani zwierzat. Umiem odroznic wirtualnosc od realu. A tych, co smia nazywac sie ludzmi to bym nawet nie powiem co bym zrobila, bo bym wyszla na sadystke albo co gorsze na taka sama jak oni. Od wielu lat mam psy... Kocham zwierzeta...

Gość ktoś__
A ludzie dalej są przeciwni karze śmierci. Osobiście przeprowadziłbym na nich egzekucję w bardzo pomysłowy sposób: rozwierciłbym im na żywca wolnobrotową wiertatrką wszystkie zęby aż do miazgi, a potem poczekał, aż wda się zakażenie i poczekał, aż zakończą żywot. I wszystko to bym sfilmował... :)

Gość Lambada16
Powinni im zrobic to samo gowniarzom .. to jest jakas patologia.. A najlagodniejszą karą wsadzic ich do poprawczaka na dlugi czas.. a rodzicą dopierniczyc taką kare zeby do konca zycia splacali za swoje ukochane pociechy .. kto ich tak wychowal?! WSTYD !! Tak jest jak dziecko sie wychowuje bez zwierzat a matka mowi \"nie dotykaj to ma zarazki\" lub to jest \"tylko glupie zwierze\" W glowie sie nie miesci co tym smarkaczą do glowy przychodzi.. BRAK SŁÓW .

Gość hfdffk
zajebalabym tych gnojów wlasnymi rękami!!!!! wypaczeńcy chorzy!!!!! 😡