Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Maleńki Aniołek

Znieczulica na ulicach.

Polecane posty

Przeglądając filmiki na youtube i nie tylko natknęłam się na mnóstwo upokorzeń ludzi chorych, najwięcej chyba alkoholików czyli jak się pospolicie mówi \"żuli\". Cała ta sytuacja jest dla mnie o tyle absurdalna, że KAŻDY/KAŻDA z osób wyśmiewających się z tych chorych ludzi może być na ich miejscu! Historia lubi się powtarzać moi drodzy. Jak zobaczyłam jeden z tych filmów i dajmy na to było 60 tysięcy wejść i 5 \"gwiazdek\" które dało 500 osób to się przeraziłam! Już nie wspomnę o głupich komentarzach. Ludzie apeluję: OTRZĄŚNIJCIE SIĘ!! Ci ludzie są chorzy!! Im należy pomóc a jeśli już naprawdę kogoś to nie obchodzi to niech przejdzie obojętnie a nie kręci DURNE filmiki które w sieci robią \"furorę\" przez ZNIECZULICĘ jaka panuje!

Gość igrash
dzisiaj mamy powtórkę z średniowiecza :(

Gość no i co z tegooooooooo
?:O musisz zakladac durny temat zeby oglosic to calemu forum?

Gość Bartek569680
ludzie lubią się znęcać nad ludzmi

choroba to jest rak, gruźlica, zapalenie opon mózgowych NIE chlanie do ryja bo sie wydaje , ze nic juz dobrego nei spotka, bo sie nie chce ruszyc doopy. Więc chcesz ich dokarmiac, glaskac i ubierac ? to zabieraj ich do siebie niech na tobie pasozytuja. Bez nóg mozna sobie poradzic, bez rąk, mad czym mam sie użalac ?? nad zapijaczonym zulem, który wybrał sobie taka droge ?? Jak chcesz znajdziesz sposób, jak nie chcesz znajdziesz powód :O

motionlotion: otóż moj drogi! uświadamiam Cię - ALKHOLIZM TO CHOROBA o podłożu psychicznym, bo tak właśnie się zaczyna! Coś nie wyjdzie taka osoba sięga do kieliszka bo jest bezsilna i słaba psychicznie!

Gość skafbuief
hahaha idź spać

to niech się leczy, na pewno ma wiecej szans na wyleczenie niz osoba chora na raka :O

a dlaczego mamy pomagac ?? tacy ludzie przyjmą pomoc jezeli beda chcieli by ktos im pomógł :O a nie chca :O wolą walic dalej do ryja bo tak łatwiej :O

Gość anjjja
pomozemy... na drugi dzien zobaczą sie w sieci... i powiedzą "o Boże.." i przestaną chlac..

Zgadzam się z Aniołkiem. Niestety są ludzie, którym trudne sytuacje łatwiej wyśmiać, niż skomentować na poziomie... No cóż... Taka mała rada na przyszłość - nie wiesz, co SENSOWNEGO powiedzieć? Pysk na kłódkę i się nie odzywaj, bo pośmiewisko robisz z SIEBIE. ;p

motionlotion: dlatego, że Ty też mozesz być zawsze na ich miejscu!! Lub osoba dla Ciebie bliska!! ______________________________________ Anjjja: otórz zmartwię Cię! Tych ludzi nie stać na wino za 3,50 a Ty mowisz o sieci? Poza tym gdyby już nawet... to jakby zobaczyli te GLUPIE komentarze to wątpie czy by przestali pić, pewnie ze wstydu piliby wiecej!

Gość anjjja
niby mamy im pomagac?? z jakiej racji.... kazał im ktoś chlać... mogliby w życiu cos sensownego robic... a to moja wina ze tak skonczyli?? --raczej nie... a moze jak ludzie beda sie z nich śmiać to moze wkońcu zrozumieją, że głupio robią i przestaną...

Gość anjjja
poprawka... ludzie piją bo wiedza że w życiu juz nic nie osiągną... a to tylko ich wina..

Gość szczerze mam to w dupie

Gość no choroba...
Choroba, choroba ale trzeba też wsiąść pod uwagę że alkoholicy niszczą życie całej rodzinie. Ci ludzie zanim trafili na ulicę z dnia na dzień, długo się staczali, wcześniej tłukli albo olewali żonę i dzieci a na starość już wszystko im obojętne więc wolą pić nie chcą pomocy bo nie chcą trzeźwieć.

Gość anjjja
i prawidłowo... tez mam to w dupie co mnie jakies żule obchodzą.. kazałam im ktos tak skończyc... gdyby tylko chcieli skończyli by inaczej... wystarczylo tylko chciec!

Chyba nie rozumiesz tego, co napisałam. ______________________________________ Szczerze? Możesz mieć to w dupie! Właśnie tutaj jest mowa o znieczulicy! Ja nikogo na siłę nie będę nawracać. Chciałąm tylko dać do zrozumienia cos, jednak mało ludzi z tego co widzę rozumie a tyle ludzi narzeka na nasz kraj "och, jacy to ludzie są podli" POPATRZMY NAJPIERW NA SIEBIE!

Gość anjjja
ALE to te "żule" są podli... niszczą życie sobie i innym ... rodzinie itp....

Ja się z ludzi nie wyśmiewam, ale nie mam zamiaru ich bronić. Dla mnie każdy na ulicy jest tam z własnej woli. Są różne formy pomocy, którą po prostu odrzucają. Nie można tłumaczyć wszystkiego alkoholizmem jako chorobą. Jeżeli są tacy bezwolni, to powinno się ich ubezwłasnowolnić i leczyć pod przymusem. Potem powinni odpracować koszty leczenia. Sorry, ale nie może być tak, że ktoś ma dawane papu, pomoc medyczną itp chociaż w całym swoim życiu czasem nie przepracowując dnia, a to wszystko z kieszeni naiwniaków, płacących podatki. Mieszkałaś kiedyś koło takich? Wiesz jakie to uczucie, kiedy oni dostają za darmo mieszkanie koło Ciebie, ładnie odnowione, nieraz ich znajomi dzwonią do Ciebie w środku nocy, bo chcą parę groszy na piwko, winko czy wódkę? Jak po imprezce masz zażyganą wycieraczkę? Jak drą się całą noc i człowiek boi się, czy zaraz do Ciebie się nie zaczną dobijać? Nie? To nie odzywaj się, bo alkoholicy, narkomanie-to ohydne pasożyty.

no choroba... - niestety muszę Ci przyznać rację.. ale każdy zasługuje na 2 szansę.. na pomoc. Ludzie czasem zaczynają rozumieć.. czekają na pomoc.. a tak nawiasem mówiąc nie każdy alkoholik katuje żonę i maltretuje dzieci..

Gość anjjja
a skąd możesz wiedziec,, który bije żone czy dzieci??? jak z nimi sie nawet dogadac sie mozna bo wiecznie są zalani...

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaa........
Dziwne, że w Polsce jest takie przyzwolenie społeczne na picie alkoholu a alkoholików uważa się za tak pokrzywdzonych przez los, biednych i wrażliwych, a narkomanów już nie:O Uważam, że nie powinno się poniżać nikogo, filmów na youtube nie oglądam, bo są głupie, ale nie sądzę, żeby jakoś specjalnie trzeba sie było pochylać nad alkoholikami. I wiem, o czym mówię, bo z jednym mieszkam... Każdy alkoholik zwala swoją głupotę na innych- mak ciężkie życie, więc piję, jestem niedoceniany, wrażliwy, mam kłopoty, nie radze sobie- piję. Tak. A ja jestem gorsza- bo nie piję. Przez kilka lat mój ojciec alkoholik pomiatał mną, wyzywał, znęcał się nade mną psychicznie i robił inne rzeczy. Widać jestem wyjątkowo niewrażliwa, bo nie zaczęłam jeszcze pić:O

napatrzyłam się na alkoholików dosc ... wierz mi na ich miejscu nie bede nigdy. jeszcze raz: to NIE jest choroba, ktora dopada cie znienacka, na która NIE MASZ W OGOLE wplywu !!! gdzies sie konczy twoja naiwnosc ??? Alkoholik jak bedzie potrzebowal pomocy to sie zglosi, sa odpowiednie osrodki, ale 99% wybiera takie zycie bo wola pic chocby destylowany przez chleb denaturat niz stanac na nogi :O nie wiem gdzie zyjesz ale jakbys wyszla z tej rozowej banki swoich fantazii to rzeczywistosc zwalilaby cie z nog :O

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaa........
Weź jeszcze pod uwagę, że tacy degeneraci otrzymują pomoc- za pieniądze wszystkich pracujących ludzi:O Nic nie robią, a na gorzałę mają:O Ktoś ich zabiera z ulicy, nawet na komisariat czy izbę wytrzeźwień, jak się zachleją do upadłego, ktoś w szpitalu musi ich leczyć, a nawet przeszczepiać im wątroby, na które czekają inni, normalni ludzie! Jak byś się czuła, gdyby się okazało, że musisz mieć po wypadku przeszczep wątroby, albo zachorowało Twoje dziecko, ale w kolejce czeka 10 alkoholików, którzy na własne życzenie porozpierdzielili swoje, a jak tylko im wszyją cudze, znowu pójdą chlać????