Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OfficialGirl

Przesuwam okres tabletkami!

Polecane posty

Gość OfficialGirl

Robię to po raz pierwszy. Już kiedyś się o tym tutaj naczytałam, ale wolę zapytać jeszcze raz dla pewności, bo ja zakręcona jestem i mogę coś popieprzyć. Dziś mam wziąć ostatnią tabletkę z opakowania. Okres dostaje zawsze na 5 dzień, czyli w sobotę. Ale w tą sobotę mam weselicho siostry i nie jest mi ten okres na rękę! Czy jak wezmę dodatkowe powiedzmy 2 tabletki, to czy okres przesunie mi się o te 2 dni? Skoro wezmę jeszcze tabletkę we wtorek i w środę, to w sumie powinnam go dostać w poniedziałek dopiero. No i ta przerwa powinna wtedy chyba potrwać do następnego czwartku, kiedy to wezmę nowe opakowanie? Nie chcę brać 2 opakowań bez przerwy tak na marginesie! Ktoś mi coś podpowie?

teoretycznie tak. ale ja bym proponowała wziąć 7 tabletek z nowego opakowania. będzie ci łatwiej zapamiętać kiedy zacząć kolejne opakowania, bo nie przesunie ci się dzień ich brania.

Gość OfficialGirl
W sumie ten czwartek jako dzień 1 tabletki byłby dla mnie wygodniejszy niż wtorek, jak teraz. W środę mamy tu w aptekach dzień bez Vatu i za Yasmin płaci się wtedy 32, nie 37, a to zawsze parę groszy w kieszeni. A poza tym nie dostawałabym tego okresu na te przeklęte weekendy, co zawsze nie było dla mnie zbyt dogodne! Chyba jednak zaryzykuję te 2 tabletki! Jakieś inne opinie?

Gość asdasdasds
nie powinnaś brać dwóch tylko po prostu polecieć drugim opakowaniem.Czyli zaczynasz w tych 7 dotychczas beztabletkowych dniach. Tabletki to nie cukierki ;) nie możesz sobie brać tak dwa dni, albo 3 albo 5...

Gość Official Girl
Ale ja nie zamierzam brać 2 dni czy ileś tam, tylko sobie o te dwa dni przedłużyć cykl, tak żeby sobie okres przesunąć. Nic mi nie da branie 2 opakowania, bo i tak ten okres będzie mi wypadał w sobotę.

Gość hellllllooooooooo
upu cupu

Gość karolka89
witam :) myśle, ż enie ma roznicy, czy się przesunie okres o 2 czy 12 dni. Ja przesuwałam o 2 tygodnie, z jednej dtrony, zeby zachowac dzien tygodnia przy braniu tabsów, a z drugiej strony z wygody :) mysle, z enie ma problemu z tymi dwoma dodatkowymi tabletkami, ale wiesz, będzie zonk, jak i tak dostaniesz w sobotę krwawienie :P a argumentu z vatem nie kumam, przeciez mozesz sobie kupic tabsy na zapas, w jakąkolwiek środę :>

Gość OfficialGirl
Ja wiem, że mogę, ale problem w tym, że nigdy nie mam czasu na to. Idę do apteki dopiero, kiedy już muszę, bo zbliża sie termin 1 tabletki. No i tak mi będzie wygodniej kupować dzień przed. A zresztą leniwa też jestem, przyznaję się bez bicia!

ja juz nieraz robilam taki manewr, ale zawsze biore 2opakowania pod rzad, nigdy tak jak Ty z reszta co zrobisz potem z tym, niepelnym opakowaniem? przyjmiesz je? przeciez do plenej antykoncepcji bedzie Ci zawsze potrzebne 21 pigulek, takie malo komfortowe, ze trzeba bedzie zawsze pamietac o kolejnym juz przed, a nastepne i tak bedzie niekompletne a jesli chcesz zmienic dzien wystpowania miesiaczki to tak sie robi: oto z ulotki: ma Pani zamiar zmienić dzień, w którym rozpoczyna się krwawienie Jeśli przyjmuje Pani tabletki zgodnie z zaleceniami, krwawienie występuje mniej więcej tego samego dnia co 4 tygodnie. Aby przesunąć termin wystąpienia krwawienia na inny dzień tygodnia, niż wynikający ze schematu przyjmowania preparatu, trzeba skrócić kolejną przerwę w przyjmowaniu tabletek o tyle dni, o ile zamierza Pani przesunąć termin wystąpienia krwawienia. Np. jeśli krwawienie zwykle rozpoczyna się w piątki, a ma rozpoczynać się we wtorki (3 dni wcześniej), powinna Pani rozpocząć nowe opakowanie 3 dni wcześniej niż zwykle. Jeżeli zrobi Pani bardzo krótką przerwę w przyjmowaniu tabletek (np. 3 dni lub krótszą), w czasie jej trwania może nie wystąpić u Pani krwawienie z odstawienia. Niewielkie krwawienie lub plamienie może wystąpić w czasie stosowania następnego opakowania preparatu.

Gość Kajuś24
Dziewczyny a jak ja chcialabym miec okres wczesneij niz zwykle bo jade nad morze to moge np skonczyc tabletki 4 dni wczesneij tj opuscic 4 ostatnie?wiem ze to wplynie na plodnosc ale nei mam teraz partnera:P a chcialabym po prostu meic okres wczesniej z głowy :P to jak myslicie ze da się i okres zacznie sie wczesniej???

nie slyszalam o takich manewrach, ale bankowo obnizy to antykoncepcje, rowniez masz tabletki ktore ciezko bedzie wykorzystac, nie wiem jka na organizm cos takiego wplywa, jesli juz to na Twoim miejscu skrocilabym 7dniowa przerwe, tak jak powyzej wkleilam info z ulotki skoro nie chcesz 2opakowan bez przerwy