Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska_bunia_24

ile miesiecznie wydajecie na jedzenie

Polecane posty

Gość ciekawska_bunia_24

Ostatnio zauwazylam ze strasznie duzo idzie nam na jedzenie . Razem oboje mamy 4 tys zł miesiecznie. a wydajemy na dwie osoby plus roczne dziecko ( jego nie uwzgledniam) ok 700 zł miesiecznie zaznaczam na samo jedzenie typu ( podstawa pieczywo , masło , olej , jajka , wedliny , parowki kielbasa , serki , jogurty , warzywa , miesa, etc) przerazilam sie mi sie wydaje to strasznie duzo a i tam uwazam ze stram sie raczej oszczdedzac ! Moja siostra z mezem i dwojka dzieci ( 1 rok i 3 latkiem) miesiecznie na jedzenie wspolnie z dziecmi traca 600 zł a my bez dziecka minimalnie 700 zł. Zastanawiam sie czy to nie za duzo . Ile u was idzie na jedzenie i jak planujecie zakupy ( robicie z góry na cały tydzien) czy codziennie chodzice do sklepu czy polujecie na promocje etc.... zapraszam do dyskusji.

Gość x-man-shor
kolo 300 zł na jedna osobe :) ale zaopatruje sie w biedronce w zupki :D

Gość wspaniala kobieta
My jako rodzina 4 osobowa wydajemy na samo jedzenie 1200 zlotych na mc- mamy dwoje synow w wieku dojrzewania! nie wspomne o innych niespodziewanych wydatkach.

Gość ochoczy mezczyzna
to duzo wydajecie , ja z zona i dwoma synami ( wiek 11 lat) wydajemy max 800 zł miesiecznie i jakos dajemy rade

Gość ciekawska_bunia_24
A na picie ile wydajecie ? Bo my ponad 1000. przeciez nie będziemy pić taniego wina, tylko jakieś francuskie albo oryginalną łiski

3 osoby - jakies 1000 zł O.o im zdrowiej chcesz jesc tym drozej to wychodzi :O

Gość ciekawska_bunia_24
a na papier toaletowy ? przecież nie będe sobie wycierac pupy jakims szarym papierzyskiem

Gość wspaniala kobieta
ochoczy mezczyzna- to co WY jadacie? same makarony ? ryz? kluski? a gdzie warzywa owoce? nabial? mieso?

Gość ylanja
rodzina 4-osobowa, 2 dzieci -dojrzewający syn i córka 2,5 roku - na jedzenie wydajemy 1300 zł miesięcznie. :( Dużo mleko bebiko 2 lata temu kosztowało 8 zł a teraz 12 zł :( Boję się córce kupić zwykłe mleko, zjada 3 opakowania na tydzień czyli na samo mleko miesięcznie 140 zł

Gość ochoczy mezczyzna
mamy pensji razem z zona 2 tys. musimy jakos dawac rade - warzywa latem z ogrodka , magazunyjemy mrozimy do sloików etc - jest na zime , ryz , ziemniaki , makarony - podstawa + dwa razy w tyg mieso do obiadu , jajka mam za 50 gr za sztuke ze wsi od babuszki , u nas przez trudna sytulacje finansowa - nie ma czegos takiego ze jemy gdy chcemy jest sniadanie , obiad , kolacja - dzieciaki na podwieczorek maja jakies cistao 2 razy w tyg . staramy sie zyc jak najataniej , ale dajemy rade.

Gość upupupupupupupup

Gość 500 zł na dwie osoby na miesią
na samo jedzenie

Gość wakacyjnna
w Polsce jedzenie jest strasznie drogie. Ja wydaje 300zl miesiecznie, a je bardzo malo, bo sie odchudzam. Normalnie wydawalabym 400-500zl.

Gość jkfk
ok 1 500 zł miesięcznie. Raz w tygodniu duże zakupy w supermarkecie (ok 200-300 zł) - trudno rozgraniczyć bo w to wchodzą jeszcze środki czystości jakieś drobiazgi dla dzieci. Dodatkowo w osiedlowym sklepiku jakieś pieczywo, warzywa słodycze pierdołki I SIę UZBIERA.

zgadza się - jest coraz gorzej niemalże z misiaca na miesiąc. A też robię przetwory na zimę. Jeżdze do auchan raz w tygodniu i pomniejsze na bazarze - ale porównywalnie na to co w zeszłym roku wydawałam 150 zł, a dwa lata temu 100 dzis idzie 220 - nie do przeskoczenia.

Gość jkfk
4 osoby

Gość ja niewiem co wy jecie
ale ja jestem sam i wydaje 1000 na zarcie a gruby nie jestem. przyzwoity posilek to koszt ok 10zl trzy posilki dziennie to stowa przeciez a jeszcze slodycze

Gość hmm ooooo
ja tez sama jestem i wydaje jakies 700zl. tylko na siebie! hm czesto tez przekreaczam te kwote...

Gość ponad 1000zł pewnie będzie
na 3 osoby.

ylanja a nie mozesz przerzucić dziecka juz na normalne jedzenie? w sumie ma juz prawie 3 latka, czesto podajesz jej flache? moze sprobuj podawać tylko na noc? u nas 3 osoby i pewnie gdzieś z 1200 zł :O

Gość jkfk
wiadomo że zbiorcze żywienie wychodzi taniej

My na 3 osobowa rodzine (córa 3 lata) tez jakies 1000 zł Mieso kupuje na zapas np w sobote na okolo 10 dni i mroze......czesto jemy tylkonalesniki z dzemem lub jajko w sosie z ziemniakami Ciezko sie teraz zyje kiedys starczało nam okolo 700 zł ;(

Gość halenka
2 osoby - 2000zl, no kurcze, przeżeramy całą jedną pensję, muszę to zmienić

Gość mloda29
200-300 eur na 2 osoby

Gość kckckkckckc
1 osoba - jakieś 600-700zł. Jem na pewno zdrowo, a to kosztuje.

Gość help help help
ja na samą siebie wydaję 1200 zł :(

Gość *około*
1500 na 3 osoby :( niestety moi chłopcy uznają tylko mięcho..

Gość mloda29
to sobie kup sokowirowke i marchewki sam rob moze taniej bedzie jak chcesz odzedzic a dluzsze picie powoduje zolkniecie rak i okolic kolo ust

Gość fjkfm
akurat mięcho nie jest takie drogie, najgorsze sa dodatki