Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska_bunia_24

ile miesiecznie wydajecie na jedzenie

Polecane posty

Gość innisss
mysle ze koło 1000 zł na 2 osoby

Gość CZYTAM I CZYTAM CDE
++my wydajemy okole 3000 na 3 osobowa rodzine 2 osoby dorosle i dziecko 8 letnie .Duzo bardzo duzo ale jemy to na co mamy ochote pierwsza zolta fasole kupowalam za 3+0 zl kg .wogole wszystko jest bardzo drogie .

Gość pani x yz
my +4000 na 4 osoby

Gość progetta
wydawac 1000 miesiecznie to chyba juz przesada:O Chyba, ze ktos jest snobem i kupuje same zagraniczne produkty jak sery wloskie, ktore sa bohaterami najnowszej afery. We wloszech odswiezano nawet 20 letnie sery i sprzedawano jako markowe:D

Gość yetka
jak mozna wydawać 4 tys na rodzinę 4 os. Pytanie dotyczy tylko jedzenia a nie wydatków na utrzymanie albo środki czystości, kosmetyki- to osobna sprawa Żeby wydawać 4 tys na mies trzeba jadać w restauracj, bez przesady z tym bajerowaniem.

Gość CZYTAM I CZYTAM CDE
zakupy robimy tylko w bomi albo osiedlowym sklepie .Dziecko co 2-gi dzien je cielecine , kg sera kosztuje 28 zl dobra wedlina ok 40 zl , owoce czeresnie 14 kg , jemy w kazda sobote i niedziele na miescie bo mamy zasade ze nie gotujemy w weekend .nikt nie bajeruje poprostu tyle wydajemy i padla odpowiedz na pytanie .jogurty soki i slodycze tez kosztuja a na nic naszemu dziecku ani sobie nie zalujemy .wydajemy tyle na ile nas stac .

Gość progetta
Wiedzialam, ze od razu padnie odpowiedz typu": stac nas na to:D Znam ludzi, ktorzy zarabiaja po 10tys i na pewno nie wydaja na zarcie 4tys(!!!). Macie w ogole czas na prace? Przeciez, aby zjesc zarcia za tyle kasy, trzeba na to poswiecic kilka godzin dziennie...

600-700 na dwie osoby - z tego obiad zazwyczaj na miescie (pracujemy oboje w jednej firmie, wiec wychodzimy na obiad na miasto - pizza, chinczyk, inne miejsca). Teraz jestesmy w Stuttgarcie i w ciagu trzech tygodni wydalismy ok 300 euro - nie liczac sniadan , ktore sa wliczone w cene hotelu (jadamy je codziennie) - 100 euro to obiady (kasa ladowana na karte obiadowa w stolowce firmowej) a ok 200 - slodycze, troche innego jedzenia + jedzenie na miescie (Mc, Pizza, jakies napoje itp)

Gość yetka
zgadzam się z progetta - ja dużo zarabiam i nie rozrzucam kasy tylko wydaję na jedzenie 1500 na rodzinę A powiedzenie "Bo nas stać " zajeżdża wiochą ja więcej pieniędzy przeznaczam na sport, naukę języków dla dzieci, wycieczki, dobre ubrania, przedewszystkim dobre buty. Po co dużo pieniędzy przeżerać i wysrać.Inne wartości w życiu też są. Jeżeli chodzi o jedzenie dzieciom niczego nie brakuje - codziennie obiad, deser, owoce,mięso 3/tydzień - obiad może być też pierogi z jagodami, ryba,kluski leniwe itp

Gość CZYTAM I CZYTAM CDE
obiad w restauracji od osoby okolo 50 zl 3 osoby to 150 zl . weekend srednio 300 zl 4 tygodnie w miesiacu to juz 1200 zl . wiec na zycie normalne w tygodniu to 2800 zl . CZY to duzo mysle ze nie jak mamy ochote wyjsc na kolacje to tez idziemy .Jemy duzo dobrych ryba , warzyw owocow , wiem ze wydajemy duzo ale takie sa ceny w Polsce ,zolta fasola kosztowala 30 zl za kg .od czasu do czasu grill ze znajomymi to tez pare stowek - impreze w ogrodzie na pare par .mozna wydawac mniej ale jestesmy przywykli do takiego standartu zycia .Nasze dziecko tez na zajecia dodatkowe , jezyki , jezdzi konno i chodzi na basem .wszystkiego nie wydajemy na jedzenie .wiec nie wiem czemu te zlosliwe glosy .

Gość siabadaba
to w jakim mieście czeresnie kosztują aż 14 zł?:D bo u mmnie tylko 6

Gość pani z sopotu
ona ma racje u mnie w sopocie tez kosztuja 14-16 zl

Gość +++++++++++++++++++++++++++++
no dokladnie , na zarcie mozna wydac i 300 zł i 3tys. Zalezy co sie je i gdzie i ile. i jakie sie ma dochody . Gdybym zarabiala krocie tez bym sobie nie zalowala, lubie jedzenie dobrej jakości i lubie nowe smaki . A , że mnie nie sta ć , to ,, egzotyki,,kupuje raz na kilka miesiecy i to po parę deko . Nie ma co sie oburzać , rośnie przepaśc ekonomiczna między ludźmi ... i będzie rosła.

Gość +++++++++++++++++++++++++++++
A wracając do tematu , jedzenie w Polsce jest bardzo drogie.Wydaje ok 1200 zł na 4 osobowa rodzine .

Gość pani z sopotu
My wydajemy 2000 zl na 3 osobowa rodzine .

Gość ========pppppppp
zycie jest potwornie drogie my wydajemy okolo 2500 na 3 osoby

Gość hermanegilda_z_zygowa
ja wczoraj byłam na doraznych zakupach ! i wydałam 50 zł sama nie wiem na co kupiłam : sałate lodowa 2 zł śmietane piatnica 2 ,45 zł 1 kg białej kiełbasy 10 zł zupke chinska 1,09 zł wode (5 l) 4,25 zł pasztet drobiowy sokołowa (450g) 4 zł serki bakuś waniliowe ( dla córki) x2 = 3,20 kaszke manne mleczna x2 = 3,40 zł 4 pomidory = 2,30 zł chleb krojony wiejski 2,50 zł ziemniaki mlode 2kg = 3,94 zł żurek w proszku winiary x2 = 3.20 cole - 4. 25 zl fajki - 6 zł to było tylko dzis. 4 dni wczesniej zrobiłam zakupy miesne schab 350 gram bez kosci - 7 zł watrobka drobiowa 450 gram - 4 zł karkowka bez kosci 500 gram 8.99 zł filet z kurczaka 500 gram 8,20 zł mieso mielone wołowo wieprzowe 500 gram - 5zł milone indycze 400 gram 4 zł udka kurczaka ( 6 udek ) 8 zł do tego doszly buraczki w słoiczku 2,70 olej kujawki 5,50 zł cebula 1 kg - 2 zł masło delma 3,45 zl ogorki szklarniowe x3 = 5,10 zl mleko 2 litry 5 zł parówki 1 kg = 8 zł i to razem mi wyszło 77 zł masakra w przeciagu 5 dni juz wydałam 130 zł i jak mam tu niby wyzyc za 100 tygodniowo na 2 osoby ??? ja nie licze tego ze codzinnie prawie chleb sie kupuje ... i cos do niego ;/

Gość ++++++++++++++++
fajki 6 zl malboro czerwone juz kosztuja 9,20 zł

Gość ++++++++++++++++
a dalsze wpisy ?

Gość szywiag
My wydajemy w każda sobotę na jedzenie ok.400zł.do tego dochodza jeszcze podstawowe zakupy w tygodniu czyli tygodniowo na 4 osoby dorosłe i jedno 2 letnie dziecko wydajemy 600 -700 zł

Gość collinka
wychodzi na to, że jestem rozrzutna...na 3-osobową rodzinę w tym syn 12 lat 2 tysiące złotych, na samo jedzenie.... ale jestem w tej dobrej sytuacji że nie musze oszczędzać....

Gość gogolinka
Ja tego nawet nie liczę - mamy z mężem 1,5 roczne dziecko, ale codziennie coś kupuję - świeże warzywa, zioła, ryby - ja jem bardzo zdrowo, więc na sien=bie wydaję najwięcej. Do tego mąż lubi zjeść porządnie, czyli jakieś pieczyste + ziemniaki + sałatka. Dziecku też gotuję tak jak sobie, czyli łososie, cielęcina, ekologiczne warzywa. Dodam, że lubimy też sobie czasem wypić dobry trunek, jak Martini, więc tygodniowo to wychodzi jakieś 700 zł :(

Gość gogolinka
Ja tego nawet nie liczę - mamy z mężem 1,5 roczne dziecko, ale codziennie coś kupuję - świeże warzywa, zioła, ryby - ja jem bardzo zdrowo, więc na sien=bie wydaję najwięcej. Do tego mąż lubi zjeść porządnie, czyli jakieś pieczyste + ziemniaki + sałatka. Dziecku też gotuję tak jak sobie, czyli łososie, cielęcina, ekologiczne warzywa. Dodam, że lubimy też sobie czasem wypić dobry trunek, jak Martini, więc tygodniowo to wychodzi jakieś 700 zł :(

Gość cziki cziki czaa
CZYTAM I CZYTAM CDE czasy teraz są takie, że człowiek jak gówno na kole raz na górze raz na dole :D zamiast inwestować pieniądze w coś konkretnego to poszło centralnie u was w gówno :D a jedzenie w restauracji - smacznego jak zjadasz czyjąś ślinę, mele , charkoty w jedzeniu czy spermę :D nawet nie masz pojęcia babo co na kuchni się dzieje nawet w "mega renomowanych restauracjach" :D smacznego :D

Gość gość
Ja utrzymuje sie sama , ale duzo zarabiam i przewaznie pracuje 10 h dziennie, i kupuje jedzenie codziennie, najczesciej cos gotowego albo obiady zamawiam , wychodzi okolo 30 zl dziennie dla mnie samej ( uwielbiam jeszcze slodycze ) I paczka papierosow to 45 dziennie razy 30 dni= 1350 zl. AZ sama sie przerazilam ze az tyle :-(