Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zlosna78

czy któraś z Was rodziłą niedawno w szpitalu w OPOLU???

Polecane posty

Witam!Potrzebuję informacji co do rzeczy ,które są wymagana przy przyjęciu na porodówkę w OPOLU z góry dziękuję za pomoc!!!

co wymagane jest..? przecież tak jest wymagane w każdym szpitalu, tak wiec ważną książeczkę ubezpieczeniową, dowód osobisty i kartę ciąży..:) chyba na tyle co pamiętam..

no podstawowe rzeczy znam ,ale czytałam na niektórych wątkach ,że do jednego szpitala trzeba zabrac ubranka na każdy dzień pobytu dla maleństwa w innych tylko na wyjście ,trzeba mieć własne talerzyki ,sztućce itd ,o takie rzeczy mi chodzi,szczególnie dla dziecka

mmhhh a to w szpitalach to rożnie...talerzyki itp. to normalne chyba mi sie tak wydaje..a z ciuszkami dla dziecka to zapytasz sie jak będziesz najwyżej naszykuj w domu a mąż dowiezie ,ja tak zrobię;) będę mieć swoje pampersy chusteczki weź tez smoczek w razie czego.:)

dzięki za wszelką pomoc i dobre checi ,do 23 lipca niedaleko i zaczynam wpadać w panikę czy wszystko już mam:)

he he ja już spakowana od miesiąca:) i to pewnie mam nie wszystko ale ile tam będziemy trzy dni:) ja ma 16km do szpitala wiec dla męża do jazda 20min.ale znając jego jazdę w 15min :) spokojnie :) zapytaj sie znajomej jakie która nie dawno rodziła .weź laktator bo możesz mieć nawał pokarmu ja mam taki Laktator ręczny 049, Baby Ono.

ja niby też ,ale tak jak mówię coraz więcej czytam o wyprawce na necie i coraz wiecej mam wątpliowści,a może Ty też jestes z opolszczyzny czy taka dobra dusza z Ciebie ,że pomagasz takiej sierotce jak ja;)

nie nie ja jestem z dolnego śląska:) wiec troszkę mam do Opola...a wiesz trzeba sobie pomagać..napisz mi co masz naszykowane z wertujemy to :)

Ja urodziłam w szpitalu w Opolu niespełna dwa tygodnie temu. Wejdź sobie na stronę szpitala www.ginekologia.opole.pl Tam jest cała lista co do dokumentów i potrzebnych rzeczy do szpitala. Ja z doświadczenia mogę dodać co z tej listy jest zbędne. - w ogóle niepotrzebne są ciuszki dla dzidziusia (chyba że chcesz mieć własne). Mój synek w szpitalu ubrany był tylko w kaftanik i pieluszkę. Było to wygodne bo często trzeba malucha rozbierać do badania albo do szczepień. Mąż przyniósł mi później ubranka na wyjście ze szpitala. -zbędny też jest ręczniczek - położne kapią malucha i owijają w pieluszkę tetrową. -pieluszki tetrowe - jest ich wystarczająco w szpitalu, ale na pewno weź swoje pampersy Bardzo ważne są natomiast majtki jednorazowe siateczkowe (nie flizelinowe) 2 pary. Są wygodne, można je prać i krew szybko z nich schodzi. Koniecznie też pieluszki Bella dla ciebie. Nie napisali też że trzeba mieć własne sztućce i kubek. I jeszcze wkładki laktacyjne. Ja nie potrzebowałam, ale dziewczynę z mojej sali zalewało pokarmem. To tyle, co pamiętam. Jak masz jakies pytania to chętnie odpowiem. Powodzenia

DZięki wielki włąśnie o takie informacje mi chodziło ,bo lista listą ,a okazuje się ,że pewne rzeczy nie są potrzebne.Mam jeszcze pytanie jak wrażenia z pobytu ,jaka opieka ,nie znam w ogóle porodówki w OPolu stąd tak wiele pytań może jak będziesz miała chwilkę to to jest mój numer gg odezwij się 768392

Sorry, długo tu nie zaglądałam, ale z małym dzieckiem ciągle przy cycu to nie ma czasu na siedzenie przy komputerze. Dzisiaj na szczęście prawiecały dzień śpi. Wrażenia z pobytu na porodówce w opolu-w zasadzie dobre. Wszystko zależy od tego ile rodzących będzie na bloku porodowym razem z tobą, a ostatnio rodzi się tam bardzo dużo dzieci.Jak ja rodziłam to było bardzo wiele porodów i cięć cesarskich jednocześnie i personel był bardzo zabiegany, więc większość czasu byłam pozostawiona sama sobie. Na szczęście nie miałam bardzo trudnego porodu. Ale jak już zwolniła się dla mnie osobna sala, to było super. Położna była bardzo miła i pomocna, naprowadzała mnie co mam robić i głaskała mnie po głowie. Lekarze również byli mili i rzeczowi. Na oddziale położniczym, gdzie będziesz w sali razem z dzidziusiem też było OK. Położne też są tam zabiegane i nie zawsze mają wystarczająco dużo czasu dla wszystkich, ale jak poprosisz o pomoc to zawsze ją otrzymasz. Poza tym warunki w szpitalu są dobre-szpital jest wyremontowany, sale są czyste i przyjemne, a może uda Ci się trafić do sali z łazienką. Tylko jest tam bardzo gorąco, więc zaopatrz się w zapas wody mineralnej. Mam nadzieję, że zdążyłam jeszcze przed Twoim porodem. Kiedy termin? Jak będę miała trochę czasu to odezwę się na gg.

Przypomniało mi się jeszcze coś. Koniecznie weź do szpitala PAPIER TOALETOWY. Trzeba mieć własny co uważam za żenujące. Kup sobie jeszcze w aptece saszetki Tantum rosa do rozpuszczenia w wodzie-pomaga na gojenie się krocza. I jeszcze maść do smarowania brodawek Maltan, albo jakaś inną. Na początku bardzo mi się przydała, bo jak mały zaczynał ssać, to brodawki bolą i pękają.

Gość fryderika
a jak jest z pokojem room inna ile dni wczesniej nalezy go wykupic by na dzień porodu w nimz męzem przebywac na osobności?

Gość planująca rodzić
2009