Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hijka

Co na moją TWARZ??

Polecane posty

Gość hijka

chciałabym zacząc jakas kuracje na moje przebarwienia .. opisze jak wyglada moja cera: - na czole pojedyncze zaskorniaki.. - na policzkach pojeyncze zaskorniaczki + dwie dziurki po pryszczach( chcialabym je bardzo usunac) + troszke czerwonych przebarwien - na brodzie najwiecej przebarwien czerwonych ( pozostalosci po tradziku wywolanym po odstawieniu tabletek anty) zastanaialam sie nad peelingiem migdalowym bo mozna go robic caly rok .. a zalezy mi zeby jak najszybciej to zlikwidowac.. kto mial podobna cere a teraz ma normalna? co stosowac? jak narazie uzywam maseczki z zielonej glinki + krem nawilzajacy z Vichy na zmiane z effaclar k

Gość dotty123
Przepraszam, że trochę nie na temat, ale jakie brałaś tabletki anty? Miałaś wczesniej trądzik, czy wywołało go odstawienie?

Gość czy na pewno
można stosować piling migdałowy przez cały rok? teraz też? bo ja też chce go zastosować ,ale nie chce NAROBIC SOBIE SZKÓD, np przebarwień. Prosze o odpowiedź.

Gość hijka
1) ja bralam jeannine wlasnie ze wzgledu na troszke syfkow i przetluszaczjaca sie cere..ale strasznie wlosy wypadaly ..i odstawilam..ehh cala broda w pryszczach.. bolace bulwy..i wogole cera straszna..teraz biore yasmin..bede walczyc z pozostalosciami..czasami sie wszystkiego odechciewa.. 2) tak podobno mozna..jest to peeling caloroczny 3) no dobrze ze jakies pojedyncze wypryski i zaskorniaki ale tak jak wspominalam moja cera nie wyglada za dobrze..bez makijazu ani rusz..:( MOGLBY SIE KTOS WYPOWIEDZIEC NA TEMAT??

Gość ncaovop
"Kwas migdałowy nie uwrażliwia skóry na słońce i dlatego może być stosowany przez cały rok, a także - ze względu na brak ryzyka wystąpienia przebarwień - u osób z wysokim fototypem. Z tego powodu bywa nazywany "peelingiem letnim" lub "peelingiem dla wszystkich o każdej porze roku". źródło:mazidla.com

Gość hijka
??

Gość isisss
ja od niedawna stosuję acne derm i chyba jest trochę lepiej , i co najważniejsze nie trzeba zbytnio uważać na słońce ale opalać się też nie można

Gość okiis
Skoro masz skórę skłonną do przebarwień to może nie szalej tak z tymi zabiegami i kosmetykami. One dodatkowo uwrażliwiają cerę a przecież mamy lato! Musialabyś się bardzo pilnowac żeby cię słoneczko nie skrzywdziło, ale ja bym tak nie ryzykowala. Peeling migdałowy może być, a mocniejsze zabiegi zostaw na późną jesień (o ile nadal będą konieczne). Rozumiem, ze chcesz miec jak najszybciej czystą buzię, ale lato to naprawdę jest najmniej odpowiedni moment na radykalną kurację przeciwko przebarwieniom.