Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszę o pomoc

nagrywarka dvd- oprogramowanie, pomocy

Polecane posty

Gość proszę o pomoc

kupiłam nagrywarkę dvd do komputera... jest bez oprogramowania (wiedziałam, że będzie bez ;) ) czy mogę je znaleźc gdzieś w sieci? :)

Gość proszę o pomoc
no pewno ktoś z was się zna... podpowiedzcie :)

Gość poszukaj na stronie producenta

Gość poszukaj na stronie producenta
albo po prostu sciagnij i zainstaluj najnowsza wersje nero

Gość proszę o pomoc
ale ja tą nagrywarkę włożyłam i pisze, żeby włożyc płytę z oprogramowaniem (albo znaleźc w innej lokalizacji) szukałąm w necie i nie umiem znaleźc... a ten nero mi w czymś pomoże? to nagrywarka dvd firmy lg, pisze na niej "super multi"

Gość proszę o pomoc
18x DVD-RW LG H12N DL taka konkretnie... i nie umiem znaleźc :(

Gość nero to jest program do
nagrywanie wlasnie

jak masz windows 2000 lub nowszy to wystarczy zainstalować jakiś program do nagrywania np. nero, ewentualnie stery do lightscribe'a (jeśli masz) i można nagrywać

Gość proszę o pomoc
pedro* mam ten program nero... ale coś mi się wydaję, że jakoś jestem zacofana :P (na cd nagrywało sięjakoś inaczej ;))

Gość proszę o pomoc
pedro** pomóż mi... jakoś, proszę :D

tak łopatologicznie to... odpalasz nero burning rom, dajesz dvd-rom (iso) (lub udf jeśli nagrywasz pliki powyżej 2GB), klikasz new, przeciągasz pliki, foldery itp do okna, jeśli w górnym pasku masz image recorder to zmieniasz na nagrywarkę (ja mam F: HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H54L), potem CTRL+B i "Burn"

Gość proszę o pomoc
hymm... ale ja nie mam takiego czegoś w tym nero 😭 ...czy może '"ta opcja" jest gdzieś schowana? ;)

Gość proszę o pomoc
dobra... jest niby ;) sorry za zmyłkę... ale i tak nie wiem czy to dalej zadziała :P bo ta nagrywarka tak jakby była "nieżywa"... tzn. otwiera sięi zamyka, ale nigdzie jej nie "widac"

Gość proszę o pomoc
albo kurcze... bo ja mam chyba jakąś starszą wersję tego nero można to z sieci ściągnąc, tak?

Gość proszę o pomoc
ściągam... ;) i powinno zadziałac? nie muszę miec tego oprogramowania, którego i tak nie mogę znaleźc? :P

znaczy się jak otworzysz "mój komputer" to nie widać jej? to by znaczyło że prawdopodobnie jest źle podłączona. sprawdź taśmę, ewentualnie wyjmij zworki, lub podłącz do innego gniazda IDE na płycie głównej. wersja nero nie ma większego znaczenia póki co.

Gość ja mam tak samo jak ty
moje tez nie widac :(

Gość proszę o pomoc
hmm... ale inaczej nie idzie podłączyc- podłączyłam tak samo, jak podłączona jest ta stacja, która normalnie odtwarza i nagrywa mi cd... 😭 czyżbym była komputerową kretynką...? :P

Gość proszę o pomoc
...bo podłączyłam to takie na szerokiej taśmie i drugie, mniejsze składające sięz wiązki kabelków (żółte, czerwone... jakies jeszcze chyba) ...tylko nie rzucaj nazwami, bo mi to nic nie mówi ;)

Gość proszę o pomoc
...? co zrobiłam źle? ;)

Gość qBartek
spróbuj przestawić zworkę z tyłu nagrywarki

no ta biała wtyczka z czterema kabelkami to zasilanie i masz dobrze podłączone. spróbuj jeszcze podłączyć dvd zamiast cd, lub dvd do jednej taśmy z cd... albo po prostu zawołaj sąsiada komputerowca :P http://www.logicsupply.com/images/photos/cables/CABATA18_big.jpg albo wg tego podłącz dvd do czarnej końcówki a to z niebieskim do płyty gł. albo tą zworkę wyjmij http://www.rhyshaden.com/images/dvd_ide.jpg na obrazku jest po lewej stronie od taśmy i jest niebieska

Gość qBartek
ile masz urządzen podłączonych na tej tasmie IDE do której jest włączona nagrywarka? czy na tej tasmie jest włączone jeszcze cos czy tylko sama nagrywarka?