Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to prawda o cwaniakach

po czym poznac prostaka i małolata szpanera?

Polecane posty

Wystarczy ,że napisze słowa, zdania typu" o co kaman, bo nie qmam". "Zejeb...sty ten ziomal..", i inne "nowoczesne" słówka. Dojrzali , wykształceni ludzie starają sie mówić "ludzkim" językiem, kwiecistym, a jak ktos nie potrafi, ma malutki zasób słów, nie potrafi sie wypowiedzieć to używa własnie "spoko trąbka, spoko majonez, luzik, nara, .To takie młodzieżowe ale i prostackie. Nie chciałabym miec męza ,który operowałby takim słownictwem- ubogim dośc. Jest to typowe dla cwaniaczków z polotem infantylizmu zasłaniającym sie niby niesmiałością a tak naprawde= zerową wiedzą słów

Gość wstyd miec takiego bambera
nie wyobrazam sobie mojego męża biznesmena, który by w ten sposób rozmawiał. Straciłby szacunek u znajomych. te słowa ,które używają młodzi są okropne. + kurtka bambera, fajka i kasa od taty na karte do komórki.I cwaniak gotowy:D

Biznesmen tez nie kojarzy się dobrze:) Złota bransoleta. białe skarpetki, tandetne okularki przeciwsłoneczne i metka na rękawie garnituru:) Przed wojną używano terminu: przemysłowiec ----- i tego bym sie trzymał ten biznesmen to lamerska nowomowa.

Gość wstyd miec takiego bambera
a dlaczego tak uwazasz? czyzbys ty był takim biznesmenem?a moze nie masz pojęcia jak wygląda biznesmen? mój mąz nosi krawaty z jedwabiu, garnitur ma na jeden sezon, białe skarpetki- owszem na tenis. Okulary niestety nie z bazaru ale oryginalne i to kilka par.Dwa samochody , o których możesz pomarzyć.Nie będę wymieniac marki- nowe z salonu. Pomijam willę bo u biznesmena to podstawa. Co jeszcze? Restauracje, nie liczenie się z kasą, kosmetyki, spokóji bezpieczeństwo. Złota bransoleta powiadasz? mysle ze z platyny jest lepsza, ale ty i tak widze masz inny obraz osób na poziomie którzy dają ci chleb zatrudniając . Moze ty nie jestes w towarzystwie biznesmenów ale cwaniaków którzy robią sie za biznesmenów bo mają starego VW golfa czy bmw? :d

popieram powyżej. ja równiez mam męża który ma swoją firmę i nigdy nie wkłada żakardowego krawatu czy niemodnego garnituru. Samochód, pełne konto, okulary armaniego, perfumy za 1000 zł jak nie więcej. Białe skarpety nosi do adidasów i tez gra w tenisa- bo go stac na sporty. Samochód tez ma z salonu ,poniewaz żaden szanujący sie biznesmen, otaczający sie wśrdód prawdziwych biznesmenów nie jeżdzi truposzami.

metki przy garniturze odrywa- nie szpanuje .Kazdy kto sie zna na garniturach, krawatach, nowościach w fasonach wie co z jakiej firmy i po ile.No ale co ja będędzieciakowi tłumaczyc.

Gość ale zakompleksione babska
widać że wam słomianka z butów wystaje :D

Nie noszę krawatów bo w pracy palacza w osiedlowej kotłowni jest to niepraktyczne a nawet niebezpieczne dla życia----można przytrzasnąć drzwiczkami kotła---dlatego noszę muchy

Gość ale o co ci kaman
bo nie qmam :D

Gość jolantatw
nowobogackie się odezwały :) popieram autorke - dodam do tego nadmierne przeklinanie ...... jak się nie ma odpowiedniego zasobu słów to zamiast przecinków używa się słowa kur_wa

Gość szczęściarka
Niektóre kobiety mają to szczęście Bywać, wyglądać, Mieszkać, miec kasę, drogie ciuchy i nie liczyc się z wydatkami.Dzięki własnie mężom biznesmenom, którzy potrafili się czegos dorobic, zorganizowac sobie. No i są kobiety, które mają biednych zapuszczonych z brudnymi paznokciami "menelów" w białych poszarzałych skarpetach i buty typu wsuwaki z ozdóbką na wsuwaku. Jezeli chodzi o cwaniaków-małolatów. To taki chłopaczek bez pracy,bez mieszkania czym moze zaimponowac? ewentualnie pożyczy auto od ojca i rozbije go przy pierwszym skrzyzowaniu.Czym zainponuje?nawet na kino nie ma.

Gość szczęściarka
oooooooo własnie i jak sie nie zna sów to te ku..wa to jest nagminnie. Wyszem i ku..wa.normalnie.... I koniec zdania...a ja sie pytam no wyszłes, przecinek i co normalnie? bo nie rozumiem, nie dokończył zdania?czy nie przemyslał i urwał?czy poprostu sobie tak gada aby gadac? to lepiej juz wazyc słowa.i kur..wa

Gość no i po co to pieprzenie
widać że masz kompleksy i sprawa cię gryzie, pewnie jestes taka menelówą :D

jaka nowobogadzka? bo ten osobnik kompletnie nie wie jak wygląda biznesmen. Chyba mu sie pomyliło.

myrevin a nas tez nie obchodzi ze tu jestes i ze kolejny raz nie masz co napisac. Więc poco wchodzisz? po to by sie pokazac? to znów ciebie zignorują.

Człowiekowi się wyrwie "o co kaman" i już wiadomo że prostak.. :D Naprawdę dzięki za poprawę humoru.. :D

Gość jolantatw
"Niektóre kobiety mają to szczęście Bywać, wyglądać, Mieszkać, miec kasę, drogie ciuchy i nie liczyc się z wydatkami.Dzięki własnie mężom biznesmenom, którzy potrafili się czegos dorobic, zorganizowac sobie." te natomiast dzielą się na dwie grupy : nowobogackie i pozostałe. Nowobogackie mają to do siebie, że nawet na zwykłym forum piszą bzdety czego to one nie mają , patrząc z pogardą na tym wg. "biedniejszych" . Myślą, że są lepsze ale słoma z butów wystaje nawet jak są to buty za 5 tysięcy. Te inne bogate kobiety, nie dość ,że mają klasę nie muszą pysznić się swoim bogactwem - każdy widzi że mają pokaźne majątki :) nie siedzą na forum nie rozpisują się na temat ile samochodów posaiada mój "byzmesmen" bo mają ciekawsze zajęcia - bardziej rowijające:) przepraszam jeśli uraziłam nie chciałam hehehe

Gość myrevin znów tutaj
alez sie chłop nudzi i zanudza innych. ja nigdy nie reagowałam na takich prostaków. Widac ze myrevin bo biznesmenów nie nalezy bo tu biznesmeni nie siedzą. jakis podstarzały sikut na pensyjce

Gość faktycznie o co kaman
feeeee o co kaman? jeju jakby mój mąz tak powiedział..jeju myrevin to prostak- az czuć

Gość nowobogadza a starobogadzka
nowobogackie i starobogackie zwane przez ciebie pozostałymi To ja ci powiem ze te pozostałe- zwane starobogadzkimi tez kiedys były nowobogadzkie i tez aby kazdy sie dowiedził co one mają, ile mają to musiały tę informację rozprzestrzeniac na forum, wsród znajomych, itp. Wiec nie pieprz.ja teraz też jestem nowobogadzka i powoli z męzem pokazujemy nowe auta, nowa willę, jak będzie nowy garnitur zaraz bedzie trzeba w nim wyjsc. I tez o tym nikomu nie mówimy bo kazdy widzi co mamy. Nikt czy to starobogadzka czy nowo nie chwalą sie znajomym ze cos mają- chyba ze ktos zapyta A tu mozna pisac bo nie widzicie- moze i ja dodam, ze mam to wszystko co kazda z powyżych opisów. Butów mam tez pelno i co impreza to nowa kreacja. Głowe myje raz w tygodniu i układam- u fryzjera. Paznokcie twarz - raz na dwa tyg u kosmetyczki.

Gość szczęściarka
zauwazyłam ze te co mają duzo i piszą co krytykowane prze pozostałych. Pozostali czytaj biedni na posadzie u prywaciarza w Biedronce, Tesco czy tez na państwowej posadzie. To wszystko z zazdrosci.Nikt z biednych nie lubi słuchac ze ktos cos ma ,ze ktos duzo ma. Ja mam duzo i jak mąz podjezdza po mnie nowym wielkim autem to każę mu parkowac za uliczką. Poco maja widziec/ a jak pytają mówię jakie mam auto. Iwtedy nie komentują bo sami zapytali to odpowiedziałam.

Gość nowobogacka Iwonna
ja nigdy nie uzywam takich słówek pilnuje meża coby nikt nie pomysł że my prostaki i chamy samam ze wsi, góralka żem ai sie wstydzą że owce pasłam myslicie że poznac po mie? :)

Gość nie brak mi niczego
no i po wypowiedzi widac ze zazdroscisz bogatrzym.No ale to twój kłopot.

Gość jolantatw
ale ty jebnięta Szczęściara(tak wiem zaraz bedzie ze ubogi zasób słów ale trzeba się zniżać do rozmówcy) a więc moja prosta kobietko - poczułaś się urażona, tłumaczysz się tylko dlatego że Ci słoma z butów wystaje :) Gdybyś nie uważała podświadomie, że to co napisałam o tzw.nowobogackichCiebies nie dotyczy to tak byś się nie oburzyła :)

Gość jolantatw
a więc moje biedniejsze intelektualnie koleżanki - niczego mi nie brakuje, nikomu niczego nie zazdroszcze bo nie mam czego :) jedynie czego mogę zazdrościć to podróży w kosmos bo mnie nie stać :) uważajcie bo Wam jad skapnie na "Versacze" i się sukienka zniszczy :)