Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miśka19

ODDAWANIE KRWI! !!!

Polecane posty

Gość miśka19

Apeluje do oddawania krwi, która bardzo potrzebna, wiele szpitali boryka sie z problemami zwiazanymi z brakiem krwi. Nie bądzcie obojętni i oddawajcie krew, w ten sposob ratujesz komus zycie!W razie watpliwosci udziele informacji. Dzielcie sie rowniez swoimi doswiadczeniami zwiazanymi z oddawaniem krwi.

ja oddawałam krew 2 razy i nie żałuje. jedyny problem to taki, że musze jeździć do Wrocławia bo u mnie w mieście nie ma mozliwości, a dla mnie to troche problem bo po oddaniu krwi czuje się osłabiona i wracać pociągiem to troche strach. Szkoda, że jest tak mało punktów gdzie można oddać krew to troche blokuje.

Gość miśka19
Sa rowniez krwiobusy, ktore docieraj do malych miejscowosci, w ktorych nie ma punktow krwiodastwa. Niestety musze sie przyznac, ze ja raz tylko oddalam, rok temu na Woodstocku, a teraz spowodu niskiej hemoglobiny i prawdobodobnie mam anemie,nie moge oddawac i niestety jestem z tego powodu zadowolona,dlatego apeluje do innych osob, ktore sa zdrowe i moga oddawac, zeby to robili. szczegolnie potrzebna jest krew 0Rh-

Gość miśka19
*poprawiam sie: "jestem niezadowolona"

Gość chętnie byłam już w PCK
ale niestety, nie kwalifikuję się, bo mam za słabe wyniki:( jeśli oni maja takei same normy dla mężczyzn i dla kobiet, to wiem, że nie ma najmniejszych szans bym mogła kiedykolwiek być krwiodawcą, bo w życiu nei miałam tak wysokiej hemoglobiny jaką jest ich minimum 13.4 natomiast mam w normie, bo około 12.0

Gość miska19
Ja tez własnie niestety juz nie moge oddawac krwi bo mam za niska hemoglobine:( i dowiedzialam sie ze ten pierwszy i jedyny rz co oddalam to bylo fuksem.

Gość chętnie byłam już w PCK
no ale moja hemoglobina jest mimo wszystko w normie (dla kobiet), a oddawać krwi nie mogę:( co prawda ciągle mam za niski hematokryt, ale nie wiem jak można podnieść jego wartość? właściwie to nie wiem czy fakt, ze podniósłby mi się hematokryt coś pomoże, bo jak wspominałam wcześniej - tak wysokiej hemoglobiny jak minimum jakie wymaga PCK czyli 13.4 to ja nie miałam nigdy w życiu

Gość .Asia.
ja oddawalam raz. pielegniarka powiedziala, ze sciagna 200 ml, a sciagnela 400 ml w trakcie poczulam sie bardzo slaba i poprosilam o skonczenie zabiegu, ale pielegniarka powiedziala, ze jeszcze troche...:-/ Co bylo pozniej nie pamietam, zrobilo mi sie ciemno przed oczami i zemdlalam. Potem miesiac dochodzilam do siebie, musialam isc nawet do lekarza rodzinnego (przepisal mi jakies zelazo i inne), ktory powiedzial, ze mlode kobiety nie powinny oddawac krwi, bo co miesiac i tak jej duzo traca a poza tym organizm musi byc gotowy na ciaze. Ja juz wiecej nie pojde, choc chcialabym pomoc innym... moge to robic inaczej.

Gość crazyangel
makabra!! ja bym wyjęła igłe natychmiast bo co to kurwa ma być, jak jakaś niedouczona pinda ściąga za dużo krwi???!!