Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

asiulinek1989

depilacja plastrami.... co sądzicie ?

Polecane posty

witam, odkąd pamiętam zawsze goliłam się tradycyjnie tj. jednorazowymi maszynkami. za miesiąc jade nad morze i nie chce mi się tam prawie codzienie golić nóg , bikini i pach. pare dni temu kupiłam sobie plastry Veet(do ciała i do twarzy). zużyłam tylko jeden plaster żeby zrobić sobie próbę, dokładną depilacje zrobie dzień przed wyjazdem. wczoraj tylko w 100% wydepilowałam sobie delikatnego wąsika co miałam nad górną wargą- strasznie bolało ale efekt jest extra. natomiast plastrami do ciałazrobiłam sobie tylko próbę jednym plastrem na nodze, bikini i pod pacha. bikini i pachy bolały... macie jakieś sposoby aby trochę złagodzić ten ból odrywania plastra ? mam wrażliwą skórę i czuję niestety bardzo... a wiecie może jak najlepiej wydepilowac plastrem pachy ? ponieważ miałam troche dłuższe włoski (zapuściłam troche by plaster wypróbować) starałam się go dokładnie przykleić ale dużo włosków pozostało nietkniętych. czy taka depilacja plastrami daje lepsze efekty niż zwykła jednorazowa maszynka ? jade na 2 tygodnie i przez ten czas chciałabym się nie martwić odrastającymi włoskami... znajoma używa golarki elektrycznej (Braun). kiedyś spróbowałam, ale mnie to bolało, mimo ze golarka jest z systemem chłodzącym. dlatego zdecydowałam się na plastry z woskiem. jeśli macie doświadczenie i porady jak się depilować plastrami to chętnie poczytam :)

Gość zdrową być
Plastry do stosowania w domu są słabe. Jeśli masz kasę idź do kosmetyczki lub kup sobie w hurtowni kosmetycznej maszynkę do rozgrzewania wosku koszt ok.120zł, wkład z wosku ok.10zł, paski do 20zł) efekt po plastrach jest super, skóra przyzwyczaja się i póxniej już nie boli. Na początku musisz robić co 2 tyg. kilka razy, później co 3-4 tyg. Włosków wyrasta coraz mniej i sa coraz słabsze. Pachy u kosmetyczki-to koszt 20-25zł Przeszłam przez taka serię depilacji 2 lata

Gość zdrową być
Przeszłam przez taką serię depilacji 2 lata temu i teraz depilacja starcza mi na 6 tygodni. Polecam tę metodę, jeśli nie masz grubych, silnych włosków, czy hirsutyzmu.

Gość misorek
ja stosuję plastry "domowe" do depilacji bikini. Jestem strasznie "włochata" w tych okolicach, wiec nie mam wyjscia. Depilacja dość bolesna, ale za każdym razem mniej ;) jesli chodzi o efekt? Przy mojej ilosci włosów nie wszystkie są wyrwane, ale to mozna poprawić pęsetą. Wazne, zeby skórę naciągnąć- mniej boli. Słyszałam, ze mozna tez skórę przed depilacją posypać talkiem, wtedy wosk łapie tylko włoski, a nie skórę, ale nie próbowałam tego na sobie.

Gość gość
ja depilowalam bikini laserem vectus w klinice beautymed w wawie. Ta metoda jest o wiele bardziej skuteczna niz woskowanie, pasta cukrowa czy plastry. Po 4 zabiegach ma sie spokoj z wlosami dokonca zycia, do tego zabieg w ogole nie bolal. Skonczyly sie problemy ze swedzacymi krostkami czy wrastajacymi wlosami. Czy ktos jeszcze robil sobie taki laser? co o nim sadzicie?

Gość MonikaJJ
Może być,ale trochę boli. a po depilacji stosuję taki preparat opóźniający odrost włosków http://www.dslaboratories.pl/9,keramene.html . Pomaga, no i depilacje robię co kilkanaście dni.

Gość gość
Najlepsza jest depilacja pastą cukrową :)

Gość gość
Nic nie zastąpi depilacji pastą cukrową.

Gość Olka667
Ja się depilowałam na samym początku, ale jak zaczęły mi się pojawiać podrażnienia, to zrezygnowałam. Do tego okropnie boję się bólu, dlatego zdecydowałam się na krem do depilacji,, który poleciła mi znajoma. Do tego po depilacji biorę i nakładam taki preparat http://www.dslaboratories.pl/9,keramene.html . Kolejną depilację wykonuję za jakieś 14 dni, no i nic mnie nie boli, tak jak przy stosowaniu plastrów, czy pasty cukrowej.

ja bym zainwestowała w depilację laserową. Po paru mc (o latach już nie mówiąc) zwróci ci się kilkadziesiątkrotnie. Efekt gładkiej skóry po paru zabiegach jest widoczny na zawsze

Gość gość
Depilowałam się dzisiaj plastrami pierwszy raz i od razu rzuciłam się na głęboką wodę- BIKINI :) Z pierwszym pociągnięciem plastra ból był okropny, aż łzy napływały do oczu. Ale gładkość po tym ,,zabiegu" jest, przynajmniej w moim wypadku, 10 razy lepsza niż po goleniu zwykłą maszynką, po której włoski odrastają mi już po dwóch dniach i w dodatku wrastają ;)

Gość MisteriaU
Plastry to moim zdaniem najgorsze rozwiązanie. Nie dość, że bolesne ("poboli tylko przez chwilę": nieprawda!) to mało skuteczne. Włoski odrastają dość szybko, no i bardzo często wrastają. Dla mnie najbardziej skuteczna depilacja to depilacja laserowa. Jeśli tylko nie ma przeciw wskazań do jej wykonywania (np zbyt jasne włoski), to naprawdę warto. Jestem po dwóch zabiegach w estetica w Krakowie, wrażenia naprawdę oka - przede wszystkim sama depilacja trwa stosunkowo krótko i nie jest nieprzyjemna .

Gość gość
depilowałam się w ten sposób, ale to było strasznie bolesne. W końcu zdecydowałam się na depilację za pomocą urządzenia ipl i uważam, że jest bardzo wygdne w użyciu oraz dokładne. efekt super. Zdecydowanie jestem zadowolona.

Gość gość
A po co się z plastrami męczyć, ja używam depilatorów. Polecam szczególnie te od panasonica, używanie ich boli najmniej ;P

Gość Pierniczanka
Witaj, Marto, zabieg depilacji jest przyjemny i bezpieczny tu masz film jak przebiega zabieg https://www.youtube.com/watch?v=jYej8j9cNGQ pamiętaj usługi nie jest najważniejsza laser laserowi nie równy , radzę poczytać o różnicy między laserami Lightshher i Vectus

Gość Alina 22
Pomocy! Moje nogi wyglądają jak po ospie. Zacięcia, czerwone krostki - i do tego blizny. Zaczęłam zastanawiać się nad depilacja laserową, ale nie mam pojęcia jaki laser wybrać. Podobno Palomar Vectus jest najlepszy, czytałam o nim trochę tutaj http://depilacja-laserowa.torun.pl. Co myślicie?

Gość gść 26
Naturalne metody są najlepsze Od ponad dwóch lat stawiam na pastę cukrową. Nie mam problemu z podrażnieniami. Najpierw kupowałam gotową pastę cukrową, od roku sama ja robię, wystarczy woda, cukier i sok z cytryny. Jak chcesz trochę informacji to poczytaj http://depilacjacukrowa.com.pl/zalety-depilacji/

Gość Mother 44
Moja siostra zdecydowała się na depilację laserem, jak dobrze pamiętam, to był to właśnie Palomar Vectus. Jest mega zadowolona. po jednym zabiegu było widac efekt. Nie bolało i nie ma po tym śladu. Po innych laserach podobno można mieć nawet oparzenia. Laser ma czytnik, który dostosowuje moc do typu skóry.

Gość Mirka 21
Moja koleżanka zdecydowała się na depilację laserową, jak dobrze pamiętam, to wybrała laser Palomar Vectus . Jest mega zadowolona. Osobiście też byłam zaszokowana ostatecznym rezultatem. Już po jednym zabiegu zauważalne były efekty. To był słuszny wybór. Było bez bólu i podrażnień. Bardzo dobry skutek. Jeżeli nie wiecie czy warto wybrać depilację laserową, to każdemu polecam. depilacja-laserowa.bydgoszcz.pl

Gość Dorota

Teraz jest fajna promocja na plastry Veet w Rossmannie, właśnie wczoraj kupiłam. Wypróbowałam różne marki i plastry Veet są najlepsze, świetnie usuwają nawet małe włoski, nie podrażniają skóry, a najważniejsze, że włoski rosną o wiele wolniej. 

Od dłuższego czasu stosuję plastry Veet do depilacji nóg i pach, głównie w okresie letnim i jestem bardzo zadowolona 🙂

Gość Martina

Też używam plastrów z woskiem z Veet (mam tez technologią Easy-Gelwax). Potwierdzam, że można pozbyć się nawet krótkich włosków i ma się spokój w moim przypadku na około trzy tygodnie. Wcześniej chodziłam normalnie na wosk do gabinetu, ale odkąd odkryłam te plastry, robię sobie depilację samodzielnie w domu, spora oszczędność:)

Gość Olga

A mają też do twarzy? Ja mam taki meszek nad górną wargą, który pod podkładem jest mocno widoczny, a nic go nie chce usunąć.

Gość Depi

Lepszy jest depilator 🙂