Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kejsi

bóle i skurcze

Polecane posty

Gość kejsi

Czesc dziewczyny jestem w 17 tygodniu ciazy i od kilku dni pobolewa mnie podbrzusze a czasem caly brzuch i mam czeste skurcze brzucha, czasem towarzysza im bole a czasem nie najgorzej jest w nocy, bole sie nasilaja razem ze skurczami i sa czestsze niz w dzien , nie wiem czy mam powody do martwienia sie. A do tego wszystkiego caly czas boli mnie rzoladek.Prosze o wasza porade

Gość kejsi
przepraszam za blad jestem w 37 tygodniu ciazy

Weź nospę i idź do lekarza albo zadzwoń i się spytaj nie bagatelizuj...ale podobno macica się rozszerza i mogą być takie bóle.....

Gość kejsi
w 37 tygodniu macica jeszcze sie rozszeza?

Gość kejsi
tylko tyle ze one nie sa regularne

Gość poporodowka
to prawdopodobnie tak zwane skurcze przepowiadajace, ale jesli beda sie nasilac i pojawiac regularnie co 10 minut jedz do szpitala. pozdrawiam

Gość poporodowka
to taw. skurcze hixtona-braksa, macica i dziecko przygotowuja sie do porodu, te skurcze sa zazwyczaj dosc lagodne, zeby dziecko przyzwyczailo sie do tych ktore pojawiaja sie przy porodzie

Gość kejsi
Wczesniej tez mialam skurcze macicy ale nie bolesne , teraz doszedl do tego jeszcze bol ktory z kazdym dniem jest silniejszy

Gość błąd to raczej popełniłaś
w wyrazie "ŻOŁĄDEK";) ale to tak na marginesie;) a jeśli chodzi o skurcze, to odradzam jechanei do szpitala jeśli będą co 10 minut dopiero jak będą regularne co 5 minut należy jechać, bo wtedy oznaczają faktyczną akcję porodową

Gość poporodowka
urodzilam dziecko dwa miesiace temu i u mnie od takich nieregularnych skurczow zaczela sie akcja porodowa, gdy pojawily sie co 10 minut pojechalam do szpitala i w sama pore bo rozwarcie bylo juz na 5 cm, a potem poszlo blyskawicznie, gdybym czekala az beda co piec minut to chyba urodzilabym po drodze : - ) ale kazda z nas jest inna, wiadomo indywidualnosc osobnicza : - ))