Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aliciaaa

ciąża ?

Polecane posty

hej mam pytania do 2 różnych spraw. na początku oczywiście chce powiedzieć, że jeżeli ktoś nie umie powstrzymać się od głupich komentarzy to nie od razu kliknie czerwony krzyżyk w prawym górnym rogu. otóż uprawiając sex z moim chłopakiem pękła nam gumka. wzięłam postinor po 40 godzinach i po ok. tygodniu wystąpiło krwawienie. czy to znaczy, że tabletka zadziałała? bo jeden ginek. powiedział, że krwawienie to skutek uboczny, nawet po 7 dniach, a inny, że to normalne. wiec kieruje moje pytanie do dziewczyn/kobiet które to brały. jak to jest? a moje drugie pytanie dotyczy tego, iż uprawiałam z moim chłopakiem sex bez zabezpieczenia, oczywiście mój chłopak nie doszedł i jak twierdzi było mu do tego daleko, więc dla większego bezpieczeństwa przerywaliśmy stosunek na dość długi czas i po wszystkim kończyliśmy sprawę ręcznie i wtedy zauważyłam, że coś wydziela się z jego penisa. nie była to sperma tylko coś takiego żółtego wyglądającego jak mocz, więc mu o tym powiedziałam, czy to jest możliwe, że w czasie stosunku wydziela się mocz? no i jeszcze rozmawialiśmy na temat tej sub. co wydziela się przed orgazmem u mężczyzny, to oznajmił mi, że przy masturbacji nigdy nie wydziela mu się nic poza moczem, dopiero wtedy gdy ma dojść to ta dziwna subst. i później sperama. wiec chciałam zapytać, czy prawdopodobieństwo tego, że jestem w ciaży jest duże? bo wiem, że zawsze jakieś jest i oczywiście jestem gotowa ponieść konsekwencje swojego czynu, bo po prostu poniosło nas.

A co do tej wydzieliny o nie mam pojecia co to takiego... Dziwna sprawa. Wyslij go do lekarza.

Gość dzieci dzieci nawet na
biologii było w 8 klasie no tak,ale za waszych czasów nie ma ósmej,ta wydzielina to prejaukulat i mogą być w nim plemniki,dlatego stosunek przerywany nie jest metodą antykoncepcyjną

Preejakulat to rozumiem, ale on nie jest żółtawy, ale biały (przezroczysty). :(

Preejakulat (owa ciecz która wydobywa się z cewki moczowej przed wytryskiem) zawiera plemniki i zapłodnienie w związku z tym jest możliwe, jeżeli nie stosuje się żadnej metody antykoncepcyjnej. Dlatego też, jeżeli chce się uniknąć ciąży, to zawsze należy o antykoncepcji w takiej lub innej formie pamiętać. Wracając do pytania pierwszego, to wątpię aby owe krwawienie było skutkiem ubocznym stosunku płciowego skoro nastąpiło dopiero po tygodniu. Moim zdaniem to skutek uboczny zażycia postinoru, ale dobrze zrobiłaś że zażyłaś postinor. To bardzo odpowiedzialnie z twojej strony.

mam jeszcze jedo pytanie. moja szyjka macicy jest zwężona. może być to spowodowane ciążą? czy może raczej nadchodzącym okresem? dodam, że powinnam na dniach go dostać jakoś 10-11 ?