Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ulfencja

słoiki z glutenem

Polecane posty

Gość ulfencja

Drogie Mamy, poradźcie mi które firmy mają słoiczki dla maluszków z ekspozycyjną dawką glutenu? Z góry dziękuję za pomoc

na pewno Gerbera jest słoiczek z glutenem z kurczakiem zupa jarzynowa, bo taką kupowałam. Nestle masz kaszkę do picia (taką gotową do podania w piko-buteleczkach) mleczno-pszenną z herbatnikami i mleczno pszenną z bananami. BTW - skoro już Twój maluszek jest na "etapie 2" polecam bardzo reklamowane przeze mnie Jogurciki Misiowe - powinny maluszkowi smakować, są bardzo wartośiowe (białko, wapń, owocki).

Justyna, my uwielbiamy firmę Nestle. Mały pije NAN2, je wasze kaszki, pije wodę Aquarel. Ja piję Nestle Caro. Super jesteście jako firma! Macie może jakieś prezenty dla stałych klientów takich jak my? :)

Gość KroKodyleK.
No właśnie z gerbera jest słiczek - zupka jarzynowa z kurczakiem i kaszką manną ale po 6 miesiącu. A zupkę taką należy dać dziecku w 6 miesiącu:O

Chyba nie ma zbyt dużego wyboru słoiczków z glutenem, więc... kup zwykłą kaszę mannę i dodawaj ją po prostu do słoiczka. Przy pierwszym "etapie" ekspozycji na gluten (czyli między piątym a siódmym miesiącem), podawaj płaską łyżeczkę do herbaty tej kaszki (najlepiej zagotuj ją w jakimś małym garnuszku dosłownie w kieliszku wody). Pierwszy etap ma trwać dwa miesiące (zależy kiedy się zacznie: od 5-tego do 7-mego; od 6-tego do 8-mego). W drugim etapie (zaczyna się po zakończeniu pełnych dwóch miesięcy) podaje się już ok. 2 płaskich łyżeczek. Przyrządzać można w ten sam sposób, ale zapewne już obiadki będą inne:)

Gość mamusia_danusia
Jezeli o Gerberze mowa to polecam od 6 miesiaca zycia Krem dyniowy z żółtkiem.Moja córeczka uwielbia to danie i moglaby jesc codziennie.

Gość ulfencja
ja.2. dziękuję za Twoją odpowiedź, ale mi właśnie bardzo zależy na tych słoiczkach bo wyjeżdżam na jakiś czas i nie będę miała dostępu do kuchni. Jutro kupię tę jarzynową Gerbera z manną

Gość arikanka
jarzynowa gerbera z kaszą jest u nas od paru dni przebojem.

Gość ulfencja
Kupiłam tę jarzynową Gerbera, dziecku bardzo smakuje, nie widzę żadnych negatywnych reakcji na gluten więc chyba wszystko super. Dzięki za pomoc

Gość matylda55
Jaka jarzynowa podajecie ? Widze ze Gerber ma bardzo duzy wybór zup.Czy jest to jarzynowa z kluseczkami ?

Gość bahalec
od 9 miesiąca ma gerber jarzynkową z kluseczkami, ale są tez z ryżem i manną.

Gość zuru
ja też podaję gerbera z kaszą manną. Zresztą nie widziałam, żeby inne firmy miały takie w swoim asortymencie.

Gość matylda55
Z manna jeszcze nie podawałam.Ale naszym nowym smakowym odkryciem jest zzynka z warzywami.Na przemian z jarzynówka ;-)

Gość akukka
o to dobrze wiedzieć, że u gerbera jest jarzynowa z manną, bo my się właśnie przymierzamy do wprowadzania glutenu powoli.

Gość hellka_brukselka
jakoś nie załapałam od którego miesiaca jest ta zupka gerbera z glutenem? Ktoś moze mnie oświecić.