Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość finka finnna

Co ile zmieniac pampersa gdy bardzo mało sika, czy może być dłużej niż 4 godz.?

Polecane posty

Gość finka finnna

Ma 5i pół miesiąca, malutko ostatnio sika pewnie to wynika z tego, że zrobiło się ciepło. Czytałam, że pampersa powinno zmieniać się co 3 max 4 godziny - po tym czasie często pampers jest leciuśki i prawie wogóle nie zśikany że tak powiem. Czy dłuższe trzymanie pampersa może spowodować jakieś skutki, rozwijające się tam bakterie czy coś podobnego? Wiem ,żę to głupie pytanie ale chciałabym wiedzieć.

ja zmieniam co 2-2,5 godz. bez wzgledu na to czy zasikany czy nie...czasem mozesz nawet nie wiedziec ze posikany jest i tyle...nie mam za wiele kasy ale na pampersach nie ma co oszczedzac...takie jest moje zdanie:)

Gość finka finnna
O rany ale Twoja córka ma boskie oczka!!!!!! A tak na temat o ja też nie mam kasy.. pracuje tylko mąż. Przed chwilą ściągłam pampersa założonego o 15 i normalnie jak nowy :(

Gość anulkaaaaa
ja zmieniam w dzień tak co 3 godz a jak załoze na noc to dopiero rano zmieniam bo mały przesypia cąłą noc a niebęnde go budziła żeby pampersa zmienic

Ja zmieniam przed każdym karmieniem - czyli minimum 3 godziny. Czasem zdarza się, że wychodzi nawet 4 czy 5. Osobną sprawą jest oczywiście kupka:P Nigdy nie miał żadnego odparzenia, ani nawet jednej krosteczki więc myślę, że co 2 godziny zmieniać pieluchę to luksus jest (no chyba, że bardzo dziecko dużo sika). Ja uważam, że nie ma co oszczędzać to na mleku:P

na mleczku nie oszczedzam...zuzia ma go pod dostatkiem bo je z piersi... A co do oczek to dziekuje:):):)moja kochana Zuzanka:):):)

Gość ldldddlldl
finka - nie wiem jak karmisz, może dziecko za mało pije, jak tak mało siusia, albo może mieć problemy z nerkami.

ja zmieniam co cztery moze pięć godzin no chyba ,ze ma kupę a w nocy ma czasami nawet dziesięc godzin nie ma zadnych odparzeń używam orginalnych pampers są najlepsze

Ja używam Huggies bo po Pampersach miał krostki, więc nie można generalizować, że Pampersy najlepsze:) Mogą być najlepsze dla Was:D

przecież nie napisałam ,ze najlepsze są dla wszystkich jak ktoś się musi czepiać!!!!!!!

Ja.24 dziekuje za opinie o kucykach...naprawde sa sliczne i w realu i na fotkach...ten Twoj maly tez ssuuuper jest, a ile teraz ma i ile warzy i mierzy?bo chyba duuuzy jest,co? ja tez uzywam huggieskow i uwazam ze sa the best...po pampersach bylo tak ze wciaz przesikane ubrania...huggiesy maja gumke na pleckach i jest super:)

Gość finka finnna
Daję jej herbatki, wody... Również wolę Huggiesy bo mają grubszy pasek na rzep od Pampersów i gumkę z tyłu, choć teraz kupiłam w promocji pampersy i również zrobili gumkę, tyle że na pasku z rzepem.

cukierkowa mój Mały waży 10kg i ma ok. 80 centymetrów. Ma 6 miesięcy i 12 dni:)

ja.24 to duży ten twój chłopak mój też się urodził 27 grudnia, ma 72 cm i waży 9 kg

jezuuuuu, 10 kg!!!!!!!!!!!!matko, to moja wazy 7700g a jutro konczy 8 miesiecy....jest na piersi i je prawie wszystko juz...ma tez ok 80 cm chyba...moja zuzia nie jest niejadkiem, je sporo, ale podobno taka jej szczuplutka uroda:)pozdrawiam i milej nocki

Niestety ale jak dziecko za mało je to właśnie nie sika do pampersów. Ja byłam z córką w szpitalu jak miała 6 tygodni ( zapalenie płuc) , wtedy za mało jadła i .........pampers mógł byc nawet 2 dni suchutki. Niektóre mamy codziennie musiały ważyć pampersy co 3 godziny .Albo za mało je albo ma coś z nerkami , radzę skonsultować z lekarzem!!!!!

No 10 kg, ale taka jego uroda. Nie jest grubasem:) Jakbym Ci go pokazała nago to zupełnie normalne dzieciątko:)