Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaaassstanawiajaca sie

czy uzywac mydla do mycia twarzy?

Polecane posty

zastanawiam sie bo przeciez faceci nie zuywaja tych wszystkich pierdol a jesli nie maja problemow z tradzikiem to jednak wiekszosc z nich cieszy sie ladna cera

to wytlumacz dlaczego faceci jakos nie maja problemow z cera(chyba ze tradzik) ?

oja mama tez cale zycie uzywa mydla a dzis w wieku 50 lat ma naprawde malo zmarszczek i ladna cere nie potrzebujca podkladu

Gość ja uzywam
i wszystko zalezy od mydla - sa lepsze i gorsze. Jeśli chodzi o facetów to myślę, że odpadają im problemy hormonalne i dlatego wiekszość z nich nie ma kłopotów z cera tak jak kobiety.

Ja nie uzywam glownie dlatego, ze bardzo mi wysusza skore twarzy i wyglada to nieciekawie;) Moja Mama tez uzywa od zawsze mydla do mycia twarzy i nie ma problemow z cera:)

a jakiego uzywasz?:) mydla

Gość figella
skora naszego ciala dazy do ph 5,5. Odczyn kwasn. Mydlo ma odczynz asadowy. Po kilkunastu myciach mydlem nasza buzka tez i trudni jest zmienic go spowrotem na kwasny. Pojawiaja sie problemy z sucha cera, zaskorniakami i innymmi wypryskami. Dlaczego? Bo wikeszosc tego zidostwa nie lubi ph kwasnego,z ato uwielbia zasdowy.

to czego mam uzywac niby zeby sie niby tych zaskornikow pozbyc :]

amaleta, a myjesz codziennie twarz mydlem? czy tylko woda teraz i co jaki czas wracasz do niego

a poza tym to gdzies kiedys czytalam, ze rano najlepiej twarz przemyc sama woda i np. pozniej tonikiem, zeby nie zniszczyc jakiejs ochronnej warstwy, ktora sie wytworzyla na skorze:) nie pamietam jak to dokladnie bylo, ale sens jest ten sam:)

Gość figella wystarczy
sobie zakwasic skore po myciu tonikiem - po to one są....

tak, ale tam bylo, ze nie trzeba. Chodzilo chyba o rodzaj cery. Ja mam mieszana i sama woda - tragedia bo zostaje tlustu nos, czolo;)

No i potem \"czuć\" że ktoś sie tylko płucze z rana.Nie wyobrażam sobie nie umyc gęby

Nie porównuj skóry kobiet do skóry mężczyzn. Mężczyźni mają znacznie grubszą skórę od naszej, więc może rzeczywiście mydło im nie szkodzi. Moją skórę mydło wysusza, powstają na niej swędzące krosty i wypryski. Skóra po użyciu mydła jest ściągnięta i zaczerwieniona. Kiedy myję twarz żelem do mycia twarzy to nie mam takich problemów, bo żel można dostosować do typu cery, a mydła w gruncie rzeczy są takie same i służą do tego samego typu cery.

Gość noo nie przesadzaj
ze czujesz jak ktos nie umyl twarzy:]

Gość siakka
Żle rozumujecie. Nawet jeśli nasze matki miały lepszą cerę w naszym wieku to nie dlatego, ze używały do pielęgnacji mydła, czy czegokolwiek innego. Po prostu zmieniły się czasy, my zyjemy w bardziej zanieczyszczonym srodowisku, zycie jest szybsze, więcej stresu itp. Kiedyś tradzik znikał przed 20 rokiem zycia. Teraz coraz częściej zmagają się z nim 30 latki. Dlatego pielegnacja tez powinna być inna, dopasowana do warunków zycia.

Gość gość
Mydło 7 ziół od HB -zdecydowanie radzę używanie mydła naturalnego, sami zauważycie, jak dużą daje to zmianę. W naszym przypadku udało się naprawdę diametralnie odmienić sytuację. Chodzi głównie o lepszy wygląd cery, lepszy jej stan. Docelowo - zdecydowanie udało się poprawić sytuację. Cera wygląda ładnie i zdrowo.