Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nie nie nie nie

Czy ze mną jest coś nie tak?

Polecane posty

Niedługo skończę 21 lat a każdy traktuje mnie jak dziecko. Fakt, wyglądam jak dziewczynka, jestem niska, mam dziecięcą twarz. Kiedyś nagle trafłam do szpitala i wylądowałam na oddziale... dziecięcym. Mój sposób zachowania może też się wydać dziecinny, bo np. lubię kubki z kreskówkami, oglądam bajki, lubię dostawać maskotki. Ale taka już jestem. Mam przefarbować się na czarno, żeby się postarzyć? Robić makijaż? Jestem radosną, młodą osobą, a tylko przez to cierpię. Według rodziców jestem za młoda na seks i alkohol ;) Dlaczego cierpię przez to, kim jestem?

ja tez wygladam mlodo:D moze nie jak dziecko ale jak nastolatka w sumie to az tak bardzo mi to nie przeszkadza ale czasami chcialabym byc traktowana powazniej:classic_cool:

Gość miskaaaaa
tez tak mam... nie czuje sie dorosla, przez to ze wszyscy mnie traktuja jak dziecko... wolalabym zeby bylo inaczej, dlaoby mi to motywacje do zmiany zachowania ;)

Gość MuangThai
dziewczyny nie martwcie sie jak bedziecie starsze kolo 50 bedziecie mlodo wygladac...A nie tak jak dzieczyny ktore maja 16 lat a wygladaja na 20....

Gość miskaaaaa
ja niby mlodo wygladam ale mam zmarszczki, takze nie jest tak wesolo:/

Mi jedynie pasuje, kiedy traktuje mnie tak mój chłopak. Uwielbiam kiedy mnie rozpieszcza, kupuje czekoladki, lizaki jak małej dziewczynce. Faceci chyba lubią osoby które wzbudzają w nich instynkt opiekuńczy :) Co innego rodzice...

Gość lol__ka
Hej, myslę że tego iz wyglądasz na młodszą niż jesteś - nie jedna osoba Tobie zazdrości. Jestes jak piszesz osobą radosną, więc dlaczego masz to zmieniać stylizując się na starszą?? Bądź sobą i olej wkurzające uwagi innych :)) Mi za to dodają wiecej lat niż mam, ale nie przejmuje się tym, bo jak mówią MA SIĘ TYLE LAT NA ILE SIĘ CZUJE :) zobaczysz że w przyszlości będziesz się z tego baardzo cieszyć :) Oglądaj bajki, zbieraj maskotki i nie farbuj się na czarno i ciesz się że jesteś jaka jesteś, pozdrawiam gorąco :)

Gość zen1982
jesteś poprostu sobą A TO SIĘ CENI!!!!! masz swój styl, niestety takie "traktowanie jak dziecko" może być wynikiem tego że inni zazdroszczą Ci wiem że to brzmi paradoksalnie ale tak może być...

lol__ka- dziękuję za bardzo miły i podnoszący na duchu komentarz :) Myślę, że kiedy już na dobre wyfrunę z domu, założę własną rodzine, rodzice zatęsknią za swoją małą córeczką

"Mój sposób zachowania może też się wydać dziecinny. Ale taka już jestem. Jestem radosną, młodą osobą" Czujesz, że jesteś młoda, radosna. Sama oceniasz, że to wynika z Ciebie, że taka właśnie jesteś. Plus wygląd. Jednocześnie masz pretensje do świata, że nie traktuje Cię jak kogoś, kim nie jesteś. Może po prostu poczekaj, aż sama się pojawi w Tobie potrzeba zamiany kubka z kreskówką na klucze do własnego "M". Inni od razu to zauważą, bądź pewna. Nic na siłę i wbrew sobie. Niestety, ma to też minusy:) pzdr.

Gość miskaaaaa
nie nie nie nie - :D

Gość zen1982
Widzisz no u mnie to było tak .... zawsze byłem pod kloszem ... ale nie dlatego Że chciałem ale dlatego że wszyscy myśleli że to dla mnie najlepsze... pewnego pięknego dnia stała się rzecz straszna oczywiście dla mojej rodzinki.. a mianowicie poznałem dziewczynę... od tego czasu bardzo wiele sie zmieniło... nagle dostrzegli coś przed czym chcieli mnie uchronić??? a mianowicie moją samodzielność...

To, że wyglądasz młodo może być dużym plusem. Nie zwracaj uwagi na opinie innych. A co do rodziców - stopniowo \'ucz ich\', że dzieckiem już nie jesteś i nie pozwolisz żeby tak Cię traktowali. Pozdrawiam.

zen1982- ja mam chłopaka od ponad roku. Z wcześniejszym byłam prawie 3 lata. Jestem samodzielna, studiuję, zarabiam. Tak jak Ty, byłam zawsze pod kloszem. I chyba nadal jestem. Mimo mojego wieku słyszę zakazy i nakazy. A teraz uwaga, jak dla mnie to był tekst roku. Kilka dni temu mama zapytała mnie czy uprawiałam już seks i czy wiem jak się zabezpieczać :):):):):)