Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

click here

czy ktoś zażywał kiedyś kontracept??

Polecane posty

Gość Agniesiulla
Ja z początku brałam tabletki Cyprest przez ok. 2 opk. Zgłosiłam sie do ginekologa ponieważ przytyłam od tych tabletek 5kg;/ Pani doktor przepisała mi Kontracept i jestem bardzo z nich zadowolona:) a kończę już 4 opakowanie :)) I cena tych tabletek także jest przystępna :) Pozdrawiam:)

Gość Aguś 22
Ja biore juz 6 opakowanie i czuje się świetnie:) jem duzo ale nie tyje:) chyba mam dobra przemiane materi:D moniaczek86 tabletki na każdego działeja inaczej dlatego trzeba próbować :) widać tobie nie przypadły.

Gość pamela3412
..kończę drugie opakowanie,i zaczęło się od dwóch dni plamienie...czy ktoś powie jak to jest?-pierwszy raz od 2 miessięcy stosuję tabletki wcześniej nie miałam takiej potrzeby....okres co prawda miałam 6dni i miesiącki były obfite ,teraz 4 dni,ale niezbyt się czuję...przeraza mnie to plamienie....nigdy nie miałam takich problemów,między cyklami...co się dzieje.....

Gość pamela3412
,... i jeszcze jak długo to krwawienie trwa...

Gość Tomf
Ja 3 tabletka Kontraceptu :D jest git, ale apetyt rośnie ; o

Gość Aguś 22
mam pytanie 2 dni temu dostałam gorączke i dziś byłam u lekarza i przepisał mi antybiotyk pod nazwą: Amotaks" czy to zmniejsza działanie tabletek antykoncepcyjnych?? i czy moge normlanie brać tabletki biorąc antybiotyk?antybiotyk wziełam o 13.00 a tabletke anty. biore o 19.00 prosze pomózcie.

Gość pamela3412
Hej,nie masz co się martwić,antybiotyk na spokojnie bierz..ja juz uzyskałam informację na temat,tego nieszczęsnego niby plamienia,pojawiła sie miesiączka...tak więc już problem niby z głowy.Ale-chodzę jakaś zakręcona,szumi w uszach,apetyt dopisuje,piersi olbrzymie,bolesne przedmiesiączkowe bóle-a miało ich nie być...

Gość Monia18
Biore pierwsze opakowanie Kontraceptu tzn 10 tablete przedluzyl mi sie okres czy to normalne?a powiedzcie mi czy to ma znaczenie jaka tabletke biore hmm bo ja nie patrzylam jaki jest i jak np jest sroda to nie bralam tabletki z oznaczeniem Sr tylko jaka popadnie czy to ma jakies znaczenie i moze sie cos przez to dziac?

Gość Arlusia21
A w jakich aptekach można je kupić, bo ja byłam już w kilku i nigdzie nie ma.....

Gość pamela3412
w.każdej.aptece.można.kupić.kosztuje.ok.22zł(najlepiej.jak.ginekolog.zapisze.od.razu.2.opakowania)

Gość Arlusia21
zapisał 2 opakowania, ale u mnie to właśnie nie ma w aptekach... musiałam zamówić specjalnie... tylko nie wiem za ile przyjdzie..

Gość aaaaaaaaaaaa
Co sie stanie jesli zaczne przyjmowanie tabletek antykoncepcyjnych w srodku cylku? czy od nasepnego cyklu bedzie pelna skutecznosc antykoncepcjna? czy rozpoczecie brania w srodku cyklu wplywa na zdrowie czy nie ma tylko pelnej skutcznosci antykoncepcyjnej?

Gość london
wystarczy porosic farmaceute o zamówienie może to potrwac najwyżej 1 dzień ale w wiekszych miastach dowozą na cito tzn. do 1 godz

Gość djlona
ja go biorę od jakiegoś czasu, wcześniej zażywałam harmonet ale ten jest droższy a skład jest identyczny. kontracept jest tańszy a tak samo dobry

Gość karolina0989
wczesniej bralam harmonett, wizualnie zadnych zmian, bylam jedynie nieco drażliwa. 2miesiace temu przezucialam sie na kontracept...jest to niby odpowiednik harmonetu ale...powiem szczerze jestem zalmana,dostalm takiego tradziku na twarzy,dekoldzie i plecach ze nie potrafie sobie z nim poradzic,niczego poza tabletkami nie zmienialam co mogloby miec wplyw na cere wiec jestem przekonana ze to wina kontraceptu. chyba nie obedzie sie bez antybiotyku:( chyba wroce do harmonetu:(...

Gość pamela3412
ja też zauważyłam u siebie wypryski na twarzy raz mniej raz więcej,nigdy przedtem nie miałam problemów z cera.Poza tym bolą mnie nogi,i ogólnie przytyłam,,ake mam komfort psychiczny,że jestem zabezpieczona..zmieniłam jedynie godziny przykmowania tabletek biore zamiast rano,wieczorem,,,,

Gość zaneciazwybrzeza
Ja brałam cały czas harmonet, i było nawet ok, wygląd piersi się poprawił, nie byłam rozdrażniona, tylko ochota na seks spadła (nadrabiałam w czasie 7 dniowej przerwy, bo wtedy bardzo się nasilała). Nagle ginekolog zmienił mi tabletki na kontracept, biore je od kilku miesięcy i nie jestem zbytnio zadowolona, rozregulował mnie totalnie: nagłe spadki i wzrost wagi, oczywiście brak seksu, a ostatnio nawet miesiączki (ciąża została wykluczona). Przy harmonecie, w ciagu 7 dniowej przerwy miałam wielką chcicę (to było fajne), miesiączkę i towarzyszący jej przy tym trądzik. Od miesiąca jest inaczej, nie dostałam miesiączki, trądzik mam cały czas na twarzy i dekolcie i to cholerny, ale za to jest ochota na seks. Porąbało się całkowicie, kończe opakowanie i ciekawa jestem czy dostanę miesiączke. Ostatnio pobolewa mnie też tak jakby nerka i choć lekarz stwierdził, że to nie ma nic wspólnego to coś wątpie w to

Mi dzisiaj lekarka je przepisała. Na razie jedno opakowanie, bo musze cytologię zrobić. I jeszcze mi powiedziała że mam postrzepione jajniki czy cos.. i moge miec po tabsach problemy z zajsciem w ciaze.. I muszę zrobić badania hormonów. KTOŚ TAK MIAŁ?

Gość wwwera
Ja zażywam kontracept. Są to jak najbardziej tabletki antykoncepcyjne. Słyszałam od znajomych, że są one w miarę bezpieczne. Sama bardzo dobrze się po nich czuje, nie powodują skutków ubocznych (oczywiście oprócz tych co każde np. zakrzepica itp.) Naprawdę gorąco je polecam, są nawet bardzo tanie, bo kosztują tylko około 20 zł.

Gość wwwera
Znalazłam nawet aptekę gdzie kosztują zaledwie 18zł!

Gość aaasssiiiaaaa
witam i ja od dłuższego czasu zazywam te tabletki - jestem z nich bardzo zadowolona ale mam ptakie pytanie - jak długo można je zażywać ? przepisał mi je lekarz w celu wyregulowania okresu gdyż miałem problemy z nim... nie odczowam zadnych skutków ubocznych, nie boli mnie brzuch i wogole dobrze się czuje. ostatnio nawiedzona kobieta w aptece mnie nastraszyla ze nie powinnam ich zazywac bo sa szkodliwe na watrobe.. i stad moje obawy !? moze ktos mi cos doradzi ?

Gość pamela3412
Mój ginekolog własnie dlatego,że mam problemy z wątroba przepisał mi ten kontracept....co jakiś czas wykonuję badania krwi i jest ok.

Gość delfinek1983
witam was dziewczyny kontracept to jest to samo co harmonet bralam kiedys harmonet ale lekarz polecil mi tez kontracept po pierwsze ze jest tanszy a po drugie jest taki sam sklad sprawdzilam ulotki obydwu sklad jest identyczny zarowno po harmonecie (brałam go prawie 3 lata) oraz po kontracepcie (biore go juz ok. roku) czuje sie bardzo dobrze, nie mam po nim zadnych dolegliwosci, przynajmniej do tej pory :) pozdrawiam Was serdecznie

Gość alinefka
dziewczyny, odkupie receptę lub tabletki kontracept lub harmonet. PILNIE! alinefka@yahoo.pl

Gość pamela3412
Ze względów zdrowotnych jestem zmuszona zmienić tabletki na inne.Związku z tym odprzedam 1 opakowanie kontraceptu po cenie zakupu w aptece,Czy jest ktoś chętny ?Kupiłam za 23zł;to mój emailpamela3412@wp.pl

Gość kauska
czesc. dzisiaj ginekoolog przepisal mi kontracept poniewaz mialam bardzo nieregularna miesiaczke.. ale nie dopytalam sie waznych szczegolow.. a wiec: jezeli wyreguluje ta miesiaczke moge przestac je brac bez zadnych konsekwencji a regularny okres bede miala w dalszym ciagu? i czy bardzi tyje sie po nich? pozdrawiam! :**

Gość Kingaa9o
16:10 Kingaa9o Biorę Kontracept od 2 tygodni. Na początku miałam problemy z żołądkiem ale już jest dobrze Piersi mnie nie bolą. Jestem osobą skłonną do tycia i moja pani ginekolog stwierdziła że powinnam utrzymać dotychczasową wagę Mam troszkę brzydszą cerę ale wystarczy lekki makijaż i nic nie widać Jestem zadowolona! Naprawdę mało informacji można znaleźć w necie o nich, ale to podobno dlatego że to nowość Dziewczyny, cofam to co pisałam! Juz nie biore tych tabletek. Na pocztaku bylo ok ale od listopada do czerwca przytylam 12 kg. Przestałam je brać, i do sierpnia schudłam 7 kg:] Nie wiem może zostały źle dobrane...

Gość pamela3412
Ja niestety też przytyłam,ale zaczęło się w międzyczasie plamienie,i miesiączki trwające 11 dni...więc po roku stosowania odstawiono mi na inne...zobaczymy...

Gość TakaMagda
byłam u ginekologa żeby przepisał mi jakąś antykoncepcje(pierwszy raz półtora roku bez zabezpieczenia to zbyt duży stres;)) tylko że nie wiem jak na niego zaraguje mój organizm. a ten półdebil zapisał mi od razu 3opakowania. ale nie ma stresu dziewczyny 13 zł za jedno zapłaciłam wiec to nie jest duzo. tylko ja sie boje teraz bez zadnego zabezpieczenia kochać sie do końca. kur*a trzeba było od razu a nnie po półtora roku stresu teraz próbowac sobie wmówic ze człowiek wiatropylny nie jest, i po to jest antykoncepcja doustna zeby nie mieć stresu. ;)) patologia. terapia by mi sie przydała teraz razem z antykoncepami;):p masakra.. pozdrawiam was gorco;)

Gość jusqa
witam:) Dzisiaj dostałam receptę na Kontracept. Jutro wykupię i pewnie wkrótce podzielę się opinią na ten temat. Nie jest to moja pierwsza przygoda z tabletkami, zaczynałam z Yasmin, ale po tych strasznie źle się czułam, byłam wiecznie śpiąca, rozdrażniona i libido spadło niemalże do zera i wręcz wydrapałabym oczy byle by mnie nie dotykać! To było straszne! Do tego przytyłam, a w zasadzie to jakby napuchłam, zaczeło się od piersi, musiałam wymienić wszystkie staniki bo urosły mi o 2 rozmiary, póżniej zaczełam jakby "puchnąć" bo waga drgneła tylko o 2 kilo, a wyglądałam jakbym przytyła ze 6!!! Jedyne dobre w Yasmin to że poprawiło wygląd mojej cery, nie miałam żadnego zaskórnika:) Kolejną przygodę miałam z pigułami o nazwie TriQuillar:) Te były dla mnie bardziej przyzwoite, nie przytyłam, trochę nawet schudłam,jednak miałam straszne huśtawki humorów i do tego bóle głowy, co było dla mnie nie do przyjęcia, wręcz sama sie dziwiłam co sie ze mną dzieje. Wpadałam wręcz w depresje.. BrRr straszne to było! Nie brałam ich długo bo możne 3 opakowania i stwierdziłam że zrezygnuję całkowicie z hormonów. Zrezygnowałam z nich po wynikach próby wątrobowej, bo nie chciałam już wyniszczać organizmu. To paradoks ile taka mała tabletka może z człowiekiem zrobić... Po 2 letniej przerwie na tzw. "wyciszenie" mogę stwierdzić, iż ok roku jeszcze odczuwałam skutki źle dobranych hormonów, dlatego drogie panie i dziewczyny, rozmawiajcie ze swoim ginekologiem jak sie czujecie po tabletkach!! To że koleżance pasuje lek X to nie znaczy że tobie nie zaszkodzi!!! Wiem, że każdy organizm inaczej reaguje na tabletki, niby powinnam dobrze tolerować Yasmin, a jednak ten lek przyspożył mi wiecej kłopotów niż dobrodziejstw. Życze Wam jak najmniej nieprzyjemnych przygód z antykoncepcją w każfym wydaniu, pozdrawiam :D