Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cukierkowa

co je Wasze 8 miesięczne dziecko na śniadanie?

Polecane posty

ogólnie jakie posiłki je na śniadanie, co ile je i w jakich godzinach mniej wiecej co...szczegolnie mi chodzi o sniadanie (ok 9:30-10:00),bo ja do tej pory dawałam owoce ale...chce powoli ja odstawiac od piersi i mysle ze owoce lepiej podac po poludni, ok 17:)ale nie wiem w takim razie co dac na sniadanie, dodam ze rano ok 7 je cycusia, potem bedzie to kaszka albo kleik... z gory dziekuje za wypowiedzi:)

Gość skoro je cycusia
to chyba nie glodne! a z czego ten cycus? bo jak z czekolady to chyba nieeee...

Gość koakaooo
moje je około 9 rano koaszke mleczno ryzową. a wogóle to jadłospis wyglada tak: ok 6 - 7 cycuś ok 9 kaszka mleczno ryżowa (ale malutko ok 2 płaskich łyżek dosc gęsta) ok 12 - 13 słoiczek zupki (z mięskiem) ok 15 - 16 deserek (owoce ze słoiczka lub prawdziwe) ok 19 cycuś ok 21 butla kaszy mleczno ryzowej ok 2 - 3 w nocy cycuś, w między czasie do picia soczki lub herbatki a jak to wyglada u was? nie wiem czy ten jadłospis jest prawidłowy, proszę o radę

jak moja miała 7-8 miesięcy to właśnie tak to wyglądało jak u Ciebie kakao... :)

no wlasnie, ale ja chce odstawic ja powoli od piersi i 6-7 kaszke by jadla a co o 9?? znowu kaszka??

baderka, no chcialabym ale jak je podac jak Zuzia nie uzywa butli no i nie chce jej tego uczyc, bo i po co...wszystko je lyzeczka:) a moze mleko modyfikowane i do tego platki kukurydziane zagotowane na tym mleku> no chyba ze mleka modyfikowanego nie mozna gotowac...nie wiem, bo nie uzywałam jeszcze:)

cukierkowa takiego mleka nie można gotować, ale zawsze możesz ciepłym zalać te platki albo np. chrupki kukurydziane... albo są też gotowe deserki dla dzieci w tym wieku np. z bobovity albo z hipa... jogurt i owoce albo owocowa owsianka... :)

dziekuje Baderka...poki co jeszcze karmie piersia i oduczam jedzenia w nocy...a potem juc całkiem odstawie, najwyzej do roku czasu:)faktycznie ciepłym zaleje, niech chwilke nasiaknie i sie romoczy:)albo bisdzkopty chyba tez mozna zalac:)no to juz mam sniadanko o 9:):):)

u mnie to jest tak 9-10 mleczko z butelki 13-14 sloiczek -pelne danie 16-17 owoce 19-20 kaszka i spi cala noc

Gość sinja
Mój synek ma 8 miesięcy i na śniadanie o 9.00 (wcześniej pije mleko z piersi) zjada kaszkę bezmleczną z owockami ze słoiczka Gerbera

Gość a mój chleb z masłemP