Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oliiiiii

ślub w święto kościelne- wszystko pozamykane?

Polecane posty

Gość oliiiiii

dziewczyny jak to jest ze świętami kościelnymi ja planuje ślub za rok 15 sierpnia w święto maryjne w tym roku wypada w piątek więc wiele par się tez na ta date zdecydowalo ale jak to jest z fryzjerem, kwiaciarnia dopiedo teraz sie zastanawiam co funkcjonuje w tym dniu

Gość Viss
Myslę, że jest to kwetia dogadania się. Np kwiatki odbierzecie zaraz z samego rana a fryzjerka też sie chyba zgodzi. Tyle, że może nie będzie to ta upatrzona, bo może bedzie chciała miec wolne. Ale np. fryzjerki ktoe czeszą u ludiz w domach na bank powinny się zgodzić.

ja tez mam ślub w tym dniu za rok.. Wiec z fryzjerka i kosmetyczka nie ma problemu, bo albo zaproponują Ci ze przyjada do Ciebie albo napewno otworzą dla ciebie gabinet ale musisz sie z nimi umówic dosc wczesnie zeby urlopu soie nie zaplanowaly.. z kawaciarnia to szczerze mowic nie wiem, ale mysle ze beda Ci kazali odebrac albo wieczorem przed lubem albo Ci podrzucą z samego rana.. Najgorzej jest z ksiedzem.. bo kazdy kasiadz w ciagu dnia moze odprawic tylko 3 msze, a w ten dzien msze sa jak w niedziele!! Wiec lepiej sie zorientuj jak to jest u ciebie w parafii.. No i sa tez trudności zgodzina slubu bo nie moze sie pokrywac ze zwykla msza.. ja mam o 16.30...

ja miałam w zeszłym roku w niedziele wielkanocna i nie było problemy fryzjer mnie przyjął z miła chęcią tyle że musialam zapłacić stawkę wyższa niż normalnie, makijaż normalnie płaciłam ale musiałam jechac do dziewczyny do domu, kwiaciarnia tez ok bez problemu tak więc nie masz sie co martwic powodzenia :-)

ja też mam ślub 15 sierpnia 2009 i wstępnie rozmawiałam z moją fryzjerką - nie ma problemu, otworzy zakład specjalnie dla mnie ;) makijażystki jeszcze nie szukałam, ale myślę, że nie będzie problemu. w końcu znajdę kogoś kto się zgodzi mnie pomalować :) kwiaciarnią zależy na zysku i prawie wszystkie otwierają swoje podwoje dla klientów (dla przykładu podam pobliską kwiaciarnię, która zrobiła mi bukiet na ślub znajomej w drugi dzień świąt. kobietka przyszła tylko zrobić moje kwiaty, odebrałam je o konkretnej godzinie, a ona poszła do domu ;) ) co do księdza to jest problem, bo trzeba wpasować swój ślub pomiędzy normalne msze, dlatego my mamy ślub na 13:30 :P

czesc katowiczanka! ja tez z Katowic i wychodze za maz dzien po Tobie :)

Gość HERITA
ja mam ślub 15 sierpna w tym roku, ale wszystko sobie jakos zalatwilam jest ok ;) sa sa sa to juz równy miesiąc

Gość Netu
a jak w tym dniu jest z zespołami? bo zastanawiamy się sami nad tym terminem i właśnie wydaje mi się, że jeśli chodzi o zespół to będzie największy problem

ja też mam 15 sierpnia 2009 i jakoś narazie nie miałam z niczym problemu. co do zespołu - tu akurat myślę ze to najmniejszy problem będzie :) ja mam akurat dj'a ale nie było żadncyh wątpliwości co do daty :)

Gość Owocuje
Z zakupem kwiatów nie powinno być teraz najmniejszych problemów. Możesz skorzystać z usług kwiaciarni internetowej - zamówienie robisz nie ruszając się z domu. Poszukaj, w sieci jest tego od zatrzęsienia. Pierwsze z brzegu: http://www.kreator-kwiatow.pl/sklep/