Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aparat ortodontyczny

Aparat ortodontyczny Orto Aidi

Polecane posty

Gość Aparat ortodontyczny

Zawsze miałam proste zęby ( jedynie między jedynkami u góry mialam przerwę, ale nie dużą, bo powinnam mieć skrócone więzidełko, a ze strachu nigdy jakoś się nie zmusiałm żeby pójść i to wkońcu zrobić). Jakiś czas temu, dwójka u góry zaczela sie przesuwać i nachodzić na jedynkę ( narazie minimalnie, ale widać że zmieniła miejsce) to samo z dwójką na dole, ale ta 'przechyliła się'' w stronę podniebienia. Wyrosły mi ósemki ? Nic nie czuje. Zapisalam się na przyszły tydzień do Orto-Aidi w Poznaniu, jako że to najlepszy ortodonta, ale jak pomyśle, że musiliby m iwyrwać zęby, skrócić więzidełko ( chirurgicznie, ze szwami brrrr) anastępnie założyć na 2 lata aparat , to przestaje mi się podobać ta impreza :( Bardzo wysokie koszty, bo nie dam sobie założyć aparatu metalowego, tylko ceramiczny, ( około 6 tys) to jeszcze problem z jedzeniem, czyszczeniem tych rurek :(((((( Nie wiem czy to wszystko jest warte zachodu

Gość Croco
Też będę zakładał aparat w Orto Aidi, ale metalowy. Szkoda mi kasy na te droższe. Poza tym słyszałem opinie dentystów, że aparat ceramiczny jest najgorzy z tych trzech. Pozostaje metalowy lub krystaliczny. Dlaczego nie chcesz metalowego? Będziesz wyglądać jak brzydula Betty - taki aparat to prestiż :)